21 posty(ów)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
A ja miałem rożne problemy z OVH techniczne i w ogóle w kontakcie z nimi były problemy albo pisałem z babką chyba z 10 maili pod rząd zanim zrozumiała o czym ja w ogóle do niej mówię

Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
-

bartekmedon - Posty: 718
W ovh jest podział na pomoc handlową i techniczną. Co do pomocy handlowej nie mam zastrzeżeń - na odpowiedź czekałem raz 4 min 19s - w jednym mailu wyjaśnili wszystko, a drugi raz ok 20 min (dwa maile) i sprawa rozwiązana.
Niestety w pomocy technicznej pracują gwiazdorzy :/ W pierwszej wiadomości po zgłoszeniu (po 0,5h od zgłoszenia) zapytali, czy aby na pewno samo się nie naprawiło. Później czekałem na odpowiedź 17h (następny dzień) i wytykali tylko moje błędy w przykładach (zjadłem .pl w domenie - domena podana prawidłowo w pierwszej wiadomości). Dodatkowo zaznaczę, że po wiadomości ponaglającej z mojej strony. Dostałem propozycję zmiany uprawnień do katalogów (błąd dotyczył 403 i zrobiłem to w pierwszej kolejności, zaznaczając w pierwszej wiadomości). Odpisałem im na to i zdiagnozowałem problem, podając praktycznie gotowe rozwiązanie, jakiego od nich oczekuję. Po 5h dostałem odpowiedź, że mój hosting nie obsługuje języków programowania i proponują zmianę. Czyli 3 wiadomości (po 0,5h, 17h i 2h) dowiedziałem się czegoś, co wynikało ze specyfikacji oferty, którą wybrałem w zeszłym roku. Oferty nie ma na stronie, wymieniona jest z nazwy jako archiwalna. I jak mam ich lubić?
A i dodatkowo otworzyłem zgłoszenie techniczne, które przez 5h miało status do weryfikacji :/ potem je zamknąłem...
Niestety w pomocy technicznej pracują gwiazdorzy :/ W pierwszej wiadomości po zgłoszeniu (po 0,5h od zgłoszenia) zapytali, czy aby na pewno samo się nie naprawiło. Później czekałem na odpowiedź 17h (następny dzień) i wytykali tylko moje błędy w przykładach (zjadłem .pl w domenie - domena podana prawidłowo w pierwszej wiadomości). Dodatkowo zaznaczę, że po wiadomości ponaglającej z mojej strony. Dostałem propozycję zmiany uprawnień do katalogów (błąd dotyczył 403 i zrobiłem to w pierwszej kolejności, zaznaczając w pierwszej wiadomości). Odpisałem im na to i zdiagnozowałem problem, podając praktycznie gotowe rozwiązanie, jakiego od nich oczekuję. Po 5h dostałem odpowiedź, że mój hosting nie obsługuje języków programowania i proponują zmianę. Czyli 3 wiadomości (po 0,5h, 17h i 2h) dowiedziałem się czegoś, co wynikało ze specyfikacji oferty, którą wybrałem w zeszłym roku. Oferty nie ma na stronie, wymieniona jest z nazwy jako archiwalna. I jak mam ich lubić?
A i dodatkowo otworzyłem zgłoszenie techniczne, które przez 5h miało status do weryfikacji :/ potem je zamknąłem...
Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
-

lapti - Posty: 576
Niedługo też będę musiała poszukać serwera dla bloga. Na razie mam Biznes Starter na prohost.pl. Stoją na nim dwa blogi i fump. I niby wszystkiego mi wystarcza. Ale prohost ma limity obciążenia procesora serwera. Przy około 400 odsłon dziennie i niewielkiej aktywności autorespondera działam na pograniczu tych limitów.
Mateusz, pochwal się jaki serwer wybrałeś...
Mateusz, pochwal się jaki serwer wybrałeś...
-

Ola Żuławińska - Posty: 103
- Miejscowość: Myślenice
Ja naczytałem się sporo opinii w Internecie i pomimo tego, że 2/3 tych opinii nie rozumiem (rzeczy, o których się w nich pisze), to i tak zacząłem rozważać tylko pomiędzy trzema firmami hostingowymi: home.pl, kei.pl i netmark.pl (z którego obecnie korzystam).
Zdecydowałem się na home.pl z kilku powodów:
- najwięcej pozytywnych opinii od ludzi, którzy sprawiali wrażenie, że się na tym znają (na blogach, w komentarzach na blogach, na forach itd.),
- bardzo dużo pozytywnych opinii o stabilności serwera,
- bardzo korzystna oferta w porównaniu do ceny,
- gratisowy kupon na reklamę w Google AdWords,
- "Złoty Laur Konsumenta" za usługi hostingowe w 2009 roku (srebrny otrzymał kei.pl),
- a poza tym, to moim zdaniem, robią najlepszy marketing z firm oferujących usługi hostingowe, a więc prawdopodobnie mają też pieniądze na dobry sprzęt.
Serwer wykupię dopiero, gdy wrócę z Wrocławia, ale najprawdopodobniej będzie to ten w home.pl
Zdecydowałem się na home.pl z kilku powodów:
- najwięcej pozytywnych opinii od ludzi, którzy sprawiali wrażenie, że się na tym znają (na blogach, w komentarzach na blogach, na forach itd.),
- bardzo dużo pozytywnych opinii o stabilności serwera,
- bardzo korzystna oferta w porównaniu do ceny,
- gratisowy kupon na reklamę w Google AdWords,
- "Złoty Laur Konsumenta" za usługi hostingowe w 2009 roku (srebrny otrzymał kei.pl),
- a poza tym, to moim zdaniem, robią najlepszy marketing z firm oferujących usługi hostingowe, a więc prawdopodobnie mają też pieniądze na dobry sprzęt.
Serwer wykupię dopiero, gdy wrócę z Wrocławia, ale najprawdopodobniej będzie to ten w home.pl
- MateuszKowalski
MateuszKowalski napisał(a):Serwer wykupię dopiero, gdy wrócę z Wrocławia, ale najprawdopodobniej będzie to ten w home.pl
Z tego co widzę nadal jest "Bandwidth Limit Exceeded" więc jak z tym serwerem sprawa w końcu się zakończyła ?
Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
-

bartekmedon - Posty: 718
Jeszcze nie kupiłem. Nie mam teraz potrzeby kierowania ludzi na blog. Zajmuję się innymi rzeczami, a sprzedaż Ebooka idzie przez inny serwer. BTW. Wczoraj (20 stycznia) ilość sprzedanych Ebooków przekroczyła 200 sztuk (start był w niedzielę 10 stycznia).
Nie wliczam w to sprzedaży drugiego Ebooka.
- MateuszKowalski
Mateusz, szacunek
Trzeba się bacznie przyglądać co i jak robisz
Trzeba się bacznie przyglądać co i jak robisz
-

Ola Żuławińska - Posty: 103
- Miejscowość: Myślenice
Raczej powinno się patrzeć, co robiłem rok temu (za niecałe 2 tygodnie stuknie mi 1 rok prowadzenia Ebiznesu). Teraz może już być trochę za późno. Chociaż w dalszym ciągu można podglądać, co robię.
Teraz, np. szukam ludzi, którzy zaczęliby za mnie tworzyć produkty informacyjne:
ogloszenia-szukam/szukam-ekspertow-w-tematach-odchudzanie-i-kulturystyka-t1037.html
Jeśli komuś się nie chce (woli zająć się czymś innym) albo brakuje komuś wiedzy na jakiś temat (nie jest ekspertem), to już na starcie może zacząć szukać osoby, która będzie tworzyć info-produkty za niego. Wtedy dzieli się zyskami po połowie i już problem nie bycia ekspertem jest rozwiązany.
Ja mam tą wygodę, że mogę samemu tworzyć własne treści i produkty. To jednak zajmuje trochę czasu i nie daje gwarancji powodzenia biznesu na początku tworzenia tego biznesu. Ja tą gwarancję mogę już komuś zapewnić, jeśli tylko zaoszczędzi on mój czas, gdy zajmę się czymś innym.
Taka rola wydawcy także jest dochodowa.
Teraz, np. szukam ludzi, którzy zaczęliby za mnie tworzyć produkty informacyjne:
ogloszenia-szukam/szukam-ekspertow-w-tematach-odchudzanie-i-kulturystyka-t1037.html
Jeśli komuś się nie chce (woli zająć się czymś innym) albo brakuje komuś wiedzy na jakiś temat (nie jest ekspertem), to już na starcie może zacząć szukać osoby, która będzie tworzyć info-produkty za niego. Wtedy dzieli się zyskami po połowie i już problem nie bycia ekspertem jest rozwiązany.
Ja mam tą wygodę, że mogę samemu tworzyć własne treści i produkty. To jednak zajmuje trochę czasu i nie daje gwarancji powodzenia biznesu na początku tworzenia tego biznesu. Ja tą gwarancję mogę już komuś zapewnić, jeśli tylko zaoszczędzi on mój czas, gdy zajmę się czymś innym.
Taka rola wydawcy także jest dochodowa.
- MateuszKowalski
Mateuszu ze pozwolę sobie dodać, zajrzyj do oferty tej oto firmy LINK
Mam u nich hosting i bardzo fajnie działa, myślę ze mogę go spokojnie polecić
Pamiętaj że motywacja jest najważniejsza ! Dzięki niej osiągam swoje wyznaczone cele 
-

Jakub Orłowski - Posty: 78
- Miejscowość: Piława Górna (Dolnosląskie)
Jakub Orłowski napisał(a):Mateuszu ze pozwolę sobie dodać, zajrzyj do oferty tej oto firmy LINK
Hosting może i działa, jednak nie polecam kupywać tam domen. Jest wielki problem z kodem AuthInfo. Poza tym, ostatnimi czasy firma sobie nie radzi w obsłudze maszyn...
- Artur 'ring' Grabowski
- Miejscowość: Poznań
21 posty(ów)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
-