co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
czym jest hosting, jaki hosting warto wybrać, porównanie ofert, opinie, porady

Mam do rozdania trochę pakietów hostingu w GłowaNET. :)

1. Konkurs

Za najlepszy pomysł na rozreklamowanie GłowaNET + opinie o stronie i co tam zmienić wybiorę 5 osób, których pomysły/opinie wydadzą mi najbardziej wartościowe. Czeka jedno konto Biznes 1 i kilka Mini.

2. "Rozdawnictwo". :)

5 chętnych otrzyma hosting (pakiet Mini) na rok- w zamian za to, że:
- chętny co miesiąc będzie opisywał na forum oraz na swoim blogu/mikroblogu/stronie w temacie opinie o GłowaNET, swoje wrażenia
- wystarczy napisać zgłoszenie w tym temacie i podać link do swojego bloga/mikrobloga/strony

Specyfikacja konta Mini: http://glowanet.pl/hosting.html
Specyfikacja konta Biznes 1: http://glowanet.pl/hosting-bez-limitu-transferu.html
dodatkowe parametry są w regulaminie.
Do każdego konta dołączamy darmową subdomenę (w domenie zxy.me) i umożliwiamy podpięcie własnej domeny/zakup u nas.

3. Promocja

Każdy, kto będzie chciał kupić hosting (bez zabawy w konkursach/rozdawnictwie) otrzyma 15% zniżki na hasło EBIZNESY (wymagane jest zamówienie hostingu w płatności rocznej). Przez 14 dni można testować hosting za darmo.

Jeśli ktoś nie opisze w przypadku skorzystania z rozdawnictwa wrażeń z korzystania lub je usunie- kasujemy konto z całą zawartością i blokujemy dostęp, chyba że opłaci hosting w normalnej cenie.

W razie pytań pozostaję do dyspozycji.
Jak ktoś woli "prywatnie" to mail: lukasz.goralski@glowanet.pl ew. PW

Pozdrawiam,
Łukasz,
GłowaNET- hosting- hosting bez limitu transferu od 110zł netto/rok, hosting reseller. Najtańsze domeny .PL w kraju!
glowanet

Konkurs GłowaNET

Postprzez Mateusz A. 16 Cze 2010, o 21:15

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Troszeczkę rygorystycznie opisane zasady...

Pragnę przypomnieć iż to forum przeznaczone jest raczej dla poważnych ludzi którzy nie mają zamiaru oszukiwać waszej firmy za kilka złotych jakie oferujecie.

Wątpie aby ktokolwiek przynajmniej na forum biznesowym, gdzie ludzie dbają o wizerunek swój i swojej firmy zechciał bawić się w tego typu konkursy.

Dużo lepszym rozwiązaniem byłoby ogłoszenie takowej promocji na różnego typu forach powiązanych z tematyką webmasterską.

Niechcę nikogo krytykować i jeżeli ktoś niezgadza się z moją opinią lub kogoś uraziłem to przepraszam.

Mateusz A.

Miejscowość: Wrocław

tzn.?

Postprzez glowanet 17 Cze 2010, o 13:45

Rygorystyczne, czyli konkretnie, co tu jest zbyt "ciężkie"? :)

Pozdrawiam,
Łukasz,
GłowaNET- hosting- hosting bez limitu transferu od 110zł netto/rok, hosting reseller. Najtańsze domeny .PL w kraju!
glowanet

to znaczy że...

Postprzez Mateusz A. 17 Cze 2010, o 16:36

Troszeczkę rygorystycznie opisane zasady...

Pragnę przypomnieć iż to forum przeznaczone jest raczej dla poważnych ludzi którzy nie mają zamiaru oszukiwać waszej firmy za kilka złotych jakie oferujecie...

Czy widziałeś kiedykolwiek w jakiejkolwiek reklamie firmy informację o promocji razem z regułkami kiedy to klient musi zapłacić karę za nieprzestrzeganie umowy?

Widocznie wszystkie reklamy jakie dotychczas widzialem nie są zbyt "konkretne".

Mateusz A.

to nie jest promocja

Postprzez glowanet 17 Cze 2010, o 19:29

To jest bardziej rozdawanie w zamian za wzmiankę o nas. :)

Chciałem usunąć ten zapis, ale ostatecznie po naradzie zostawiłem...

Tak po prostu dać za nic, to się niestety nie opłaca... a drobna wzmianka nic nie kosztuje, a może dla nas zarobić...

Pozdrawiam,
Łukasz,
glowanet

Po co cała ta dyskusja?

Postprzez lapti 17 Cze 2010, o 19:51

Mateusz, ja nie rozumiem o co Ci chodzi. Napisane jest wyraźnie co jest za co i dla kogo. Chcesz to bierzesz, nie to nie. Nikt płakał nie będzie. Fakt, że kolega to napisał po prostu jak zwykły człowiek innemu człowiekowi. Wolisz to stworzy dla Ciebie regulamin napisany fachowym językiem*, gdzie nazwie to np. "konsekwencjami z niewywiązania się z umowy zawartej na odległość" i będzie lepiej?
To wygląda bardziej na dwustronną umowę - my dajemy hosting, Ty raz w miesiącu parę zdań o nas i link. Czyli po cenie hostingu sprzedajesz link i powiedzmy 1-miliard znaków usługi copywritingu. Nikt nie narzuca na Ciebie konieczności wydawania na to pieniędzy, bo możesz to zrobić na tym hostingu, pod domeną, którą już posiadasz.

Nie jestem związany z tą firmą, nawet chyba nie wypowiadałem się w żadnym temacie założonym przez kolegę Łukasza w imieniu jego firmy...

pozdrawiam
lapti

* - nie jestem fachowcem w kwestii pisania regulaminów i nie umiem się posługiwać takim językiem, to tylko przykład :)

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

Niema żadnej dyskusji

Postprzez Mateusz A. 17 Cze 2010, o 20:26

No więc koniec dyskusji, wkoncu lepiej trzeba było nic nie pisać i pozostawić temat pustym przez kolejne miesiące.

A tak na marginesie...
Nie pisałem dlatego że chciałem kogoś skrytykować ale dlatego aby pomóc autorowi tematu.
Napisałem też że jest to tylko moje zdanie być może jestem jedynym który tak uważa, a jeżeli nie chcecie wziąć udziału to podajcie sensowny powód który nie byłby powiązany w dalszym lub mniejszym stopniu z moją wypowiedzią w tym temacie.
No właśnie...

Pozdrawiam

Mateusz A.

W konkursie zaznaczam, że wystarczy napisać opinię o stronie, zapodać pomysł itp. nie ma czegoś takiego, że skasujemy konto, jak ktoś nie napisze- nie ma tego w zasadach- konto jest na rok, jak ktoś zechce dalej je mieć- to wtedy zapłaci- konto Biznes1 nie jest akurat kontem za parę złotych- brak limitu transferu tani nie jest...

Rozdawnictwo polega na tym, że trzeba nas gdzieś opisać i tyle- zasady są jasne, a wydaje mi się, że konkurs łączycie z tym rozdawnictwem.

Dziwne, że ktoś nie chce po prostu za napisanie opinii wziąć sobie czegoś za free- normalnie na forach takich akcji nie ma (nic szczególnego nie dostajesz poza zwiększeniem liczby w liczniku postów...) albo zdarzają się bardzo rzadko.

Daję czas do niedzieli na zastanowienie się- Mateusz, może potrzebujesz hosting do tego swojego projektu, może warto spróbować pierwszy rok u nas- w końcu opinię o stronie napisałeś, więc warunek spełniony.

Pozdrawiam,
Łukasz,
glowanet

Wróć do Hosting