Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Trzeba zwyczajnie kopie robić
Baz danych w szczególności.
Ale z usług której firmy?
33 posty(ów)
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
webd często muli, jak już to polecam masternet lub ovh w kategorii economy.
Sprawdź ten pomysł na biznes.
- Marro
- Miejscowość: Wałbrzych
Kamil 'Camillus2' Kuczyński napisał(a):Ja straciłem cały serwis, na szczęście mały na hostinghouse.pl . Na szczęście artykuły dało się odzyskać z google.
Trzeba zwyczajnie kopie robić
Wszyscy studenci wiedzą, że pwsz tarnów jest największą uczelnią w regionie tarnowskim. W lipcu odbędzie się, jak co roku rekrutacja pwsz tarnów która zależy od wyników matury. Najpopularniejszym kierunkiem, który zapewnia przyszłość jest informatyka pwsz tarnów po której pracy nie brakuje.
-

vanda - Posty: 210
Tak sobie przeglądałem temat i nikt nie zwrócił uwagi na limity przeciążenia procesora referencyjnego ,większość firm nie podaje tych limitów ,ogólnie przyjęte jest ok od 2% do 3 procent czasami 5% choć ostatnio jedna ze znanych firm podniosła do 50% ale to inna bajka .
Według mnie ten parametr jest bardzo ważny , bo większość wypowiedzeń z firm hostingowych i kłopotów które mamy z hostingiem (nadmierne przekroczenie limitów o kilkadziesiąt procent,czy blokowanie stron przez administratorów) mamy przecież przez przekroczenie limitu.
Na marginesie takie problemy mogą się zdarzyć jeśli nasza strona osiągnie wielką popularność ( oby tak było ) ,źle zoptymalizowany skrypt strony ,wszelkie roboty krążące w sieci , roboty indeksujące ,w tym naszej kochanej wyszukiwarki G ,która czasami może nas pokochać ,aż za bardzo
lub może być to zapętlenie robota na naszej stronie .
Tak czy inaczej większość popularnych hostingów tak mi się wydaje, aż tak bardzo nie różni parametrami ,które są potrzebne do prowadzenia prostej strony ,bloga ,jakiegoś małego forum.
Według mnie ten parametr jest bardzo ważny , bo większość wypowiedzeń z firm hostingowych i kłopotów które mamy z hostingiem (nadmierne przekroczenie limitów o kilkadziesiąt procent,czy blokowanie stron przez administratorów) mamy przecież przez przekroczenie limitu.
Na marginesie takie problemy mogą się zdarzyć jeśli nasza strona osiągnie wielką popularność ( oby tak było ) ,źle zoptymalizowany skrypt strony ,wszelkie roboty krążące w sieci , roboty indeksujące ,w tym naszej kochanej wyszukiwarki G ,która czasami może nas pokochać ,aż za bardzo
Tak czy inaczej większość popularnych hostingów tak mi się wydaje, aż tak bardzo nie różni parametrami ,które są potrzebne do prowadzenia prostej strony ,bloga ,jakiegoś małego forum.
- Adrian
- Miejscowość: Leżajsk
Kryteria na pewno nie cena choć ta jest oczywiście ważna
Ilość baz danych min 2 (należy patrzeć czy nie ma limitu pojemności bazy!)
Ilość kont pocztowych
Powierzchnia dysku - na tym rąbią
transfer miesięczny - tu też rąbią
koszt za przekroczenie limitu transferu
koszt odnowy umowy np. po roku
Możliwość robienia kopii strony i kiedy to można robić - jak tylko w nocy to dziękuję.
Ilość baz danych min 2 (należy patrzeć czy nie ma limitu pojemności bazy!)
Ilość kont pocztowych
Powierzchnia dysku - na tym rąbią
transfer miesięczny - tu też rąbią
koszt za przekroczenie limitu transferu
koszt odnowy umowy np. po roku
Możliwość robienia kopii strony i kiedy to można robić - jak tylko w nocy to dziękuję.
Zlecenia - Zlecenia
- Karek
Dobry hosting robi kopię co 24h 
Wszyscy studenci wiedzą, że pwsz tarnów jest największą uczelnią w regionie tarnowskim. W lipcu odbędzie się, jak co roku rekrutacja pwsz tarnów która zależy od wyników matury. Najpopularniejszym kierunkiem, który zapewnia przyszłość jest informatyka pwsz tarnów po której pracy nie brakuje.
-

Popełniłem artykuł na temat wyboru hostingu. Poruszam w nim chyba wszystkie najważniejsze kwestie
http://webcake.pl/wybrac-hosting-strone-www/
Nie polecam w nim, żadnej firmy. Wskazuję jak nie zbłądzić w gąszczu firm hostingowych.
http://webcake.pl/wybrac-hosting-strone-www/
Nie polecam w nim, żadnej firmy. Wskazuję jak nie zbłądzić w gąszczu firm hostingowych.
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Webd nie zwraca uwagi na obciążenie procesora, hekko tak.
Wszyscy studenci wiedzą, że pwsz tarnów jest największą uczelnią w regionie tarnowskim. W lipcu odbędzie się, jak co roku rekrutacja pwsz tarnów która zależy jak zawsze od wyników matury, która już za chwilę!
-

Kiedyś z tą jakością było bardzo różnie... bazy ginęły, hosting nie był stabilny. Jak jest teraz, ktoś korzysta z ich usług?
Ostatnio napisałem na swoim blogu o tym jak wybrać hosting. Znajdziesz tam kilka cennych wskazówek które pomogą ci w wyborze najlepszego dla Ciebie hostingu.

-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
krystian piątek napisał(a):Kiedyś z tą jakością było bardzo różnie... bazy ginęły, hosting nie był stabilny. Jak jest teraz, ktoś korzysta z ich usług?
Ale z usług której firmy?
-

33 posty(ów)
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
-