Czy dopuszczalne jest i w jakim stopniu umieszczenie obrazka w tle strony? Oczywiście chodzi mi o umieszczenie obrazka pod względem użytkowników.
No na pewno taki obrazek nie powinien mieć zbyt dużo szczegółów. Ale czy o czymś jeszcze powinienem pamiętać?
Tutaj screen jak to wygląda:
http://img30.imageshack.us/img30/9662/z ... anu2kr.png
A tutaj jak to wygląda aktualnie:
www.zieloneksiazki.com
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Według mnie taki obraz nie powinien zbytnio się wyróżniać i mieć ostrych kolorów w tym przypadku, bo odwraca uwagę od zawartości strony. Nie wiem jak to wygląda online, bo aktualnie nie ma tego tła.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Postanowiłem raz na zawsze (no, może nie na zawsze, ale na dłużej) zmienić szatę graficzną, na bardziej przyjazną, profesjonalną i żywszą.
Oto efekt:
www.zieloneksiazki.com/test
A tak jest teraz:
www.zieloneksiazki.com
Co myślicie? Niewątpliwie jest bardziej ożywiona, ale pytanie czy nie za bardzo, czy np. nie przyciemnić tła strony? A tak właśnie myślę, że top (pomimo tego że jest ładny) to mało kojarzy się z survivalem, więc zrobić to jako gif i po prostu słowa na przemian: "survival, turystyka, militaria, wiedza".
Oto efekt:
www.zieloneksiazki.com/test
A tak jest teraz:
www.zieloneksiazki.com
Co myślicie? Niewątpliwie jest bardziej ożywiona, ale pytanie czy nie za bardzo, czy np. nie przyciemnić tła strony? A tak właśnie myślę, że top (pomimo tego że jest ładny) to mało kojarzy się z survivalem, więc zrobić to jako gif i po prostu słowa na przemian: "survival, turystyka, militaria, wiedza".
- jakub_kaczmarek
Nowa wersja bardziej mi się podoba. Faktycznie jest bardziej ożywiona i jest ładniejsza jak dla mnie. Ale to tło to jednak bym stonował. A może dać jakieś tło blado-zielone? Żeby nie odwracało uwagi i było zbieżne z kolorystyką strony?
-

No właśnie dałem zielone, ale jak się przeglądało stronę to tylko jedna myśl: "za dużo zielonego!", myślę że może kolor błękitny (np. jakieś niebo, chmury) by był odpowiedni, co myślicie?
- jakub_kaczmarek
Faktycznie może być wtedy przesada. Bo masz stronkę w jednym kolorze zrobioną. Spróbuj może właśnie z jakimś bladym błękitem - może będzie pasować bo masz też niebieski button po prawej.
-

- jakub_kaczmarek
Jak dla mnie nie rzuca się chyba tak bardzo w oczy. A jakie jest zadanie innych forumowiczów?
-

Gdy pierwszy raz wszedłem na Twoją stronę, to myślałem, że są tu książki o roślinach. Kolor zielony do takiej księgarni pasuje. Spójrz:
Jednak, gdy zacząłem bardziej szperać, okazało się, że są tu książki o survivalu. W takim wypadku, proponowałbym Ci zrobić coś bardziej w takim stylu:
Jednak, gdy zacząłem bardziej szperać, okazało się, że są tu książki o survivalu. W takim wypadku, proponowałbym Ci zrobić coś bardziej w takim stylu:
- MateuszKowalski
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość