Rok założenia: 2008Kontakt
dobry serwis, to serwis przyciągający wzrok; wszystko o grafice, designie serwisów
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Jak zrobić hot topic we flashu

Postprzez autofolie
napisane: 4 Sty 2011, o 22:20

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Nazywa sie to Hot topic. Jest to takie coś co pokazuje się w różnych serwisach na widocznym miejscu jest tam 5 lub więcej lub mniej zapowiedzi artykułów lub produktów, które są polecane i dodatkowo są kolejne przyciski aby przełączać pomiędzy zapowiedziami i same się przeładowują co jakiś czas. Jeżeli jeszcze nikt tego nie zrozumiał to niech sobie wejdzie na stronę główną Wirtualnej Polski i spojrzy zaraz pod kalendarium w bardzo widocznym miejscu

autofolie

Ja zrozumiałem :)

Postprzez Daniel 'siewca' Nakoneczka
napisane: 6 Sty 2011, o 22:20

Dokładnie wiem o co chodzi. Ale po co od razu we flashu.
Jeśli serwis jest oparty o jakiś cms to lepiej zrobić to w php i ajax. Bez problemu można uzyskać efekt zmiany newsów co pewien czas, zarządzanych z panelu admina. Pytanie "jak zrobić" może mieć bardziej złożoną odpowiedź niż może się wydawać. Po prostu jeśli nie znasz języka AC oraz programu do Flasha to nie zrobisz flashowej wersji. To samo się dotyczy wersji ajaxowej, bez znajomości js, ajax i php nie pomogą tu podpowiedzi. Napisz na jakim etapie działań jesteś, może damy radę pomóc.

Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Próbowałem we flashu

Postprzez autofolie
napisane: 10 Sty 2011, o 10:59

Próbowałem to zrobić we flashu. Kupiłem soobie taką książeczkę w kiosku FLASH CS4 KŚ Ekspert i tam był tutorialik jak coś takiego podobnego zrobić. Kłopot w tym, że tam były 3 zapowiedzi fikcyjnego forum tekst plus zdjęcie i do tego miniaturki kolejnych zpaowiedzi. Ja próbowałem przerobić AS ale nie chodziło to. Natomiast na WP zauważyłem że nie jest to zrobione we flashu a w JS i Ajax. Ja natomiast zrobiłem skrypt w JS pokaz slajdów i obrazki się zmieniają co jakiś czas ale brakuje mi tych przycisków 1,2,3,4,5

autofolie

Wróć do Grafika