Rok założenia: 2008Kontakt
dobry serwis, to serwis przyciągający wzrok; wszystko o grafice, designie serwisów
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Nie to, że wracam bo coś chcę, ale wracam bo warto :-)

Już dawno nie miałam czasu odwiedzić forum, ale teraz będę miała baaaaardzo dużo czasu, niestety a może stety.

Do rzeczy.

Nie znam się na flashu, a chciałabym jakieś proste animacje mieć na stronę, chodzi o np jakiś błysk, np: sygnał na aucie karetki.

Ale przede wszystkim chodzi mi o jakiś skrypt żeby zmieniały się zdjęcia, określona wielkość, określona prędkość i zmieniało się tak przez mgłę. Myślę, że jest tak podstawowa,rzecz, że Ci z was, którzy się na tym znają wiedzą o co chodzi :-)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Agata 'soleil' Rutowicz

Miejscowość: Ziębice

Witam,

Możesz to zrobić na kilka sposobów. Albo skryptem, albo animacją poklatkową.
Nie wiem co będzie łatwiej, bo pewnie w skrypcie trzeba będzie pogrzebać.

Odwiedź http://www.kirupa.com/developer/flash/index.htm
i poszukaj tego co Ci potrzeba.

A jak nie znajdziesz to napisz, pomyślimy jak to zrobić ;)

Awatar użytkownika
greeneed

Miejscowość: Strzelin - Wrocław

Tylko nie po angielsku ..... ;-((((

A nie ma czegoś takiego, żeby po porostu podmienić zdjęcia i już?

Bo będę miała za kilka dnia taki o to problem:P

www.zegalski.pl

Ten Pan chce, żeby mu uzupełnić i zmienić treści na stronie, ok żaden problem, właściwie to się okarze, bo dopiero jesteśmy na etapie zdobycia danych do konta, bo wtedy kiedy ktoś mu zrobił stronę to jego to nie interesowało i ok.

Ale.

Trzeba zmienić ten obrazek u góry. Chodzi o to, że Pan chce podmienić zdjęcia.

Ale to się tak chyba nie da po prostu i trzeba nowe dać...

A i jeszcze będę miała problemy, bo ma filmy kilkuset mb i muszę z nich zrobić małe filmiki i umieścić na stronie :-)

Wystarczy zmienić je choćby w move maker??

Awatar użytkownika
Agata 'soleil' Rutowicz

Co do podmiany zdjęć w tym flashu to mając plik swf raczej tego nie zrobisz. Ten baner ze zmieniającymi się zdjęciami jest bardzo prosty, najłatwiej użyć Adobe Flash, jednak jeśli go nigdy nie używałaś to możesz mieć problem (polecam pomoc Adobe, jest po polsku).
Jedyne co musisz mieć to informacje o wymiarach flasha i fotki od tego kolesia :)

Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Miałam na studiach Flasha z jakąś laską --> po prostu tragedia. Miała dużo wiadomości, ale zero doświadczenia w przekazywaniu wiedzy.

Nikt nic nie wyniósł z tych zajęć, ja dalej nie rozumiem co to za kropeczki, kreseczki na tel lini czasu :-)

Awatar użytkownika
Agata 'soleil' Rutowicz

Możesz też zrobić ten baner przy pomocy biblioteki jquery. Raz edytujesz sobie kod a potem, kiedy ci się zdjęcia znudzą możesz je po prostu zmienić. Dodatkowo baner nie będzie blokowany przez różnego rodzaju wtyczki blokujące Flash. Ten właśnie sposób zastosowałem na stronie o jodze http://joga.info.pl/.

Piotr Marcinów

Ok a mogę coś więcej o tej bibliotece? Ściągnęłam plik, ale co ja mam z tym zrobić, gdzie to instalować, uruchamiać czy co?

Przepraszam, ale ja jestem ciemna w te klocki :)

Awatar użytkownika
Agata 'soleil' Rutowicz

Tą bibliotekę dołącza się do pliku. Aby z niej korzystać powinnaś znać JavaScript lub znaleźć gdzieś w necie gotowy skrypt który będzie zamieniał zdjęcia.

Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Nie znam Javy :-(

Potrzebuję gotowy skrypt i nie mogę znaleźć :-(

I mam kolejny problem.

Dostałam dane dostępowe do konta na ecenter.pl i nie wiem jak wejść przez total commandera, zalogować się, nie mogę znaleźć danych ftp :-(

Awatar użytkownika
Agata 'soleil' Rutowicz

Agata 'soleil' Rutowicz napisał(a):Nie znam Javy :-(

Agatko Java to nie JavaScript. I nie piszę tego na złość oczywiście ! To po prostu taki nawyk :mrgreen:

Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
bartekmedon

Następna

Wróć do Grafika