Corel służy do tworzenia i edycji grafiki wektorowej, natomiast Gimp do grafiki rastrowej.
Warto to rozróżnić. W Internecie jest mnóstwo grafiki wektorowej za free, ale do tego potrzebne jest oprogramowanie takie jak Corel czy Inkscape.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
14 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-

Bartłomiej Jakubowski - Posty: 97
- Miejscowość: Lublin
Albo Illustrator
Czasem można też świetne grafiki wektorowe dostać w fajnej cenie na istocku. Taki mały off top 
-

bartekmedon - Posty: 738
A według mnie jeśli chce się zarabiać porządne pieniądze, to nie można oszczędzać na oprogramowaniu. A może zamiast Corela lepiej kupić cały pakiet Adobe z Illustratorem?
A co do tego, że nikt nie dojdzie w czym to było robione - oczywiście, że dojdzie. Wystarczy taki plik zapisany np. przez Photoshopa otworzyć w Notatniku, żeby wśród setek nic nie znaczących znaków odczytać już na samym początku nazwę programu. ;>
Ale nie wiem czy wiecie, Adobe od wersji CS5 zmieniło warunki wersji edukacyjnej i może ona być wykorzystywana w komercyjnych projektach.
A wersja studencka jest na studencką kieszeń. 
A co do tego, że nikt nie dojdzie w czym to było robione - oczywiście, że dojdzie. Wystarczy taki plik zapisany np. przez Photoshopa otworzyć w Notatniku, żeby wśród setek nic nie znaczących znaków odczytać już na samym początku nazwę programu. ;>
Ale nie wiem czy wiecie, Adobe od wersji CS5 zmieniło warunki wersji edukacyjnej i może ona być wykorzystywana w komercyjnych projektach.
- MałgorzataLeliwa
Ja gorąco Ci polecam pakiet Adobe, jakąś starszą wersję CS/CS2. Jak dobrze poszukasz to kupisz za 300/400zł. Myślę, że wystarczą Ci PS, InDesign, Illustrator. Nowe wersje nie wnoszą rewolucyjnych zmian przy tego typu pracy. Polecam Ci dlatego, że jakiś czas temu przesiadłem się z Corela na pakiet CS. Praca w nim to bajka, ale trzeba się wyzbyć przyzwyczajeń z Corela. Pozdrawiam
- mduraj
14 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-