co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
jeśli chcesz prowadzić skuteczny ebiznes, bez statystyk nie będzie to możliwe

Witam,

Dzisiaj zauważyłem zmianę w Google Webmaster Tools w sekcji "Najczęstsze zapytania".

Do niedawna obok fraz kluczowych były tam wyświetlane pozycje na której w wynikach wyszukiwania znajduje się nasza strona.
Teraz jest widoczna liczba wyświetleń linków do naszej strony oraz liczba kliknięć przez Internautów.

Dodatkowo opcja Twoja witryna w Sieci -> Zapytania najczęściej powodujące wyszukanie zmieniła swój wygląd. Teraz wygląda podobnie jak statystyki Google Analytics: na górze wykres wyświetleń, a pod spodem wykaz fraz wraz z liczbą wyświetleń.

Dużo więcej informacji, choć informacja o pozycji dostępna jest dopiero po kliknięciu na daną frazę.

Awatar użytkownika
Tomasz Fabiszak

Miejscowość: Poznań

Re: Zmiana w Google Webmaster Tools

Postprzez miloszgadz 15 Kwi 2010, o 16:05

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam
Ta opcja dostępna jest od wczoraj.
Fajna sprawa ja jestem zachwycony :)

miloszgadz

Bardzo fajnie, miła zmiana, oby więcej takich :)

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Też wczoraj zauważyłem - fajnie. Jednak ciągle brakuje mi przy przeglądaniu "Linki do Twojej witryny" możliwości posortowania według daty ostatniego znalezienia.

Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
Awatar użytkownika
bartekmedon

Wróć do Google Analytics i inne statystyki