Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
A zadziała wtedy co-reg? Można go na takiej stronie "osadzić"?
17 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Witam.
Mam squezze page z zapisem na darmowy kurs mailowy. Jak autorespondera używam Freebota i chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę śledzić konwersje w Google Analitics. Jak mam skonfigurować cele.
Pozdrawiam
Patryk Sokalski
Mam squezze page z zapisem na darmowy kurs mailowy. Jak autorespondera używam Freebota i chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę śledzić konwersje w Google Analitics. Jak mam skonfigurować cele.
Pozdrawiam
Patryk Sokalski
-

patryksokalski - Posty: 95
- Miejscowość: Stargard Szczeciński
Ja to robię w prosty sposób. W analitycs śledzę odwiedziny, a w formuarzu zapisu squueza daje unikalne źródło, żeby wiedzieć, zę zapis jest ze squueze page'a. A w panelu autorespondera można posegregować zapisy według źródła.
- Kod: Zaznacz wszystko
<input name="zrodlo" type="hidden" value="moje-zrodlo" />
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Na razie też to robię w ten sposób. Mam dodane źródła z każdego formularza na stronie na dole u góry i tak sprawdzam.
Chodzi mi bardziej żeby sprawdzić zapisy z konkretnych witryn i słów kluczowych.
Chodzi mi bardziej żeby sprawdzić zapisy z konkretnych witryn i słów kluczowych.
-

Hmmm to może można ustawić "Cele" w anlytics? Taka wolna myśl, bo jeszcze nie miałem okazji i czasu ustawiać celów w GA.
-

Pewnie ze można ustawić tylko ze celem musi być coś co też można zmierzyć przez Analitics. Kodu GA na stronę z potwierdzeniem freebota nie wstawię, bo nie ma jak. ImpleBot z tego co wiem to udostepnia juz opcje konfiguracji strony z podziękowaniem, wiec i można to dokładnie śledzić.
Na razie chyba pozostaje mi to śledzić tylko w taki sposób jak to teraz robię...
Na razie chyba pozostaje mi to śledzić tylko w taki sposób jak to teraz robię...
-

Chyba faktycznie masz rację. Ale tak sobie wpadłem, że chyba w takim razie u siebie w implebocie ustawię cele 
-

Ja eksperymenty odpaliłem w Optymalizatorze Witryny, co prawda w ten sposób nie mogę śledzić konwersji. Za to widzę z jakich źródeł się ludzie zapisują, wiec mniej więcej skuteczność mogę oszacować.
-

Zmień sobie opcje zapisu na metodę get a nie post. Wtedy możesz zrobić własną stronę podziękowania za zapis i tam wstawić kod konwersji google analitics.
Bardzo polecam tę opcję. Dodatkowo możesz dać tam jakiś lepszy tekst, niż ten standardowy.
Pozdrawiam
Szymon Zeifert
Bardzo polecam tę opcję. Dodatkowo możesz dać tam jakiś lepszy tekst, niż ten standardowy.
Pozdrawiam
Szymon Zeifert
-

Szymon Zeifert - Posty: 68
-

Szymon Zeifert napisał(a):Zmień sobie opcje zapisu na metodę get a nie post. Wtedy możesz zrobić własną stronę podziękowania za zapis i tam wstawić kod konwersji google analitics.
A zadziała wtedy co-reg? Można go na takiej stronie "osadzić"?
- Michał Otroszczenko
- Miejscowość: Warszawa
17 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wróć do Google Analytics i inne statystyki
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość