Rok założenia: 2008Kontakt
jeśli chcesz prowadzić skuteczny ebiznes, bez statystyk nie będzie to możliwe
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Jak ustawić cel kampanii w GA?

Postprzez maziq
napisane: 19 Sty 2012, o 08:30

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam.

Mam pytanie odnośnie ustawienia celu na kampanię. Kampania realizowana jest poprzez mailing i chciałbym śledzić cele konwersji. W mailu zaszyte są linki wygenerowane przez Narzędzie Google do budowy adresów url.
Realizacją celu w tym wypadku będzie strona /rejestracja_ok.html (dopasowanie ścisłe - jest to formularz z potwierdzeniem udanej rejestacji) ustawiłem następujace ścieżki :

1. (krok wymagany): /?utm_source=o2&utm_medium=baner&utm_campaign=kampania (jest to link wygenerowany przez narzędzie adresów url Google)
2. /rejestracja.html (formularz rejestracji)

Czy jest to dobrze skonfigurowane?

Zrobiłem drugą kampanię praktycznie inną tylko z innym linkiem (również wygenerowanym - tylko dla kampanii banerowej) , niestety zlicza to samo a ogólny rozrachunek celów różni się z tym który jest rzeczywiście.

Cel 6: spolecznosci_zapisy 17
Cel 8: o2_cpc_zapisy 17

Co może być nie tak ?

maziq

Wróć do Google Analytics i inne statystyki