36 posty(ów)
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
I proponuję zmienić nazwę tematu na bardziej odpowiednią Np. Instalacja kodu Google Analitycs w Wordpress.
Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi 
-

Kamil 'seven' Lubelski - Posty: 681
- Miejscowość: Łódź
Mam spolszczoną wersje, ale niektóre wyrazy są po angielsku. Jak wchodzę w panel administracyjny to po lewej stronie mam takie menu:Nowości, Wpisy, medium, Odnośniki, Strony, Komentarze, Ankiety, Appearance(wybiera się wygląd i motywy, są tam takie opcje: Motywy, Widgety, Extras, i Edytuj CSS)dalej, Użytkownicy, Narzędzia, Ustawienia, Ulepszenia.
Wszytko pokazałem poniżej.
A w pomocy znalazłem jeszcze coś takiego:
Can I use Google Analytics?
No.
We already use Google Analytics code to monitor the domain in ways that provide us with useful information to benefit the service we offer. It is not possible to use two instances of Google Analytics on one page.
Wszytko pokazałem poniżej.
A w pomocy znalazłem jeszcze coś takiego:
Can I use Google Analytics?
No.
We already use Google Analytics code to monitor the domain in ways that provide us with useful information to benefit the service we offer. It is not possible to use two instances of Google Analytics on one page.
- Załączniki
-
- wordpress.png (198.01 KiB) Obejrzany 532 razy
- Kamil 'Camillus2' Kuczyński
Nie no - możesz się domyślić o co chodzi. Chyba pomyliłem... nieważne - edytuj CSS.
- Krzysztof 'Junior' Trybulski
Krzysztof Trybulski napisał(a):Nie no - możesz się domyślić o co chodzi. Chyba pomyliłem... nieważne - edytuj CSS.
No właśnie i jak naciskam Edytuj CSS, to faktycznie wyskakuje mi okienko do edytowania, ale co z tego jak nie mogę zapisać zmian, bo nie mam wykupionego pakietu:(
Camillus2 napisał(a):Krzysztof Trybulski napisał(a):Nie no - możesz się domyślić o co chodzi. Chyba pomyliłem... nieważne - edytuj CSS.
No właśnie i jak naciskam Edytuj CSS, to faktycznie wyskakuje mi okienko do edytowania, ale co z tego jak nie mogę zapisać zmian, bo nie mam wykupionego pakietu:(
Jakiego pakietu nie masz wykupionego? Gdzie trzymasz tą stronę? Rozumiem, że nie masz dostępu do serwera i nie możesz zmieniać atrybutów plików CHMOD?
Chyba dochodzimy do sedna:)
W sumie to jeszcze żadnego pakietu nie wykupiłem. Zastanawiam się nad domeną i do edycji CSS.
Jeżeli chodzi o trzymanie strony to trzymam ją na serwerze wordpressa i nigdzie jej nie przenosiłem.
A także nie mam dostępu do tych plików o których wspominasz.
W sumie to jeszcze żadnego pakietu nie wykupiłem. Zastanawiam się nad domeną i do edycji CSS.
Jeżeli chodzi o trzymanie strony to trzymam ją na serwerze wordpressa i nigdzie jej nie przenosiłem.
A także nie mam dostępu do tych plików o których wspominasz.
W takim razie, jeśli WordPress nie umożliwia Ci edycji tychże plików o których rozmawiamy, to nie masz innego wyjścia jak:
- przenieść stronę na własny serwer
albo
- wykupić w WordPress opcję dzięki której będziesz mógł dowolnie edytować te pliki
Osobiście jednak polecałbym Ci wybór pierwszej opcji. Dzięki niej będziesz miał o wiele więcej możliwości w przyszłości, niż gdybyś stronę przetrzymywał na serwerze WP. Możesz jednak zrobić jeszcze inaczej: stronę zostawić tak jak jest, wykupić serwer i domenę i na obecnej stronie dodać informację, że strona dalej rozwija się gdzie indziej.
Co zrobisz w tej sytuacji? Co wybierzesz? Jestem tego bardzo ciekawy, więc pisz śmiało
- przenieść stronę na własny serwer
albo
- wykupić w WordPress opcję dzięki której będziesz mógł dowolnie edytować te pliki
Osobiście jednak polecałbym Ci wybór pierwszej opcji. Dzięki niej będziesz miał o wiele więcej możliwości w przyszłości, niż gdybyś stronę przetrzymywał na serwerze WP. Możesz jednak zrobić jeszcze inaczej: stronę zostawić tak jak jest, wykupić serwer i domenę i na obecnej stronie dodać informację, że strona dalej rozwija się gdzie indziej.
Co zrobisz w tej sytuacji? Co wybierzesz? Jestem tego bardzo ciekawy, więc pisz śmiało
W takim przypadku nie mam innego wyjścia jak przenieść na inny serwer. Na szczęście jeżeli się nie mylę wordpress udostępnia cały skrypt, który można wrzucić na stronę i się nią cieszyć.
Ale tym będę się bawił już po 24 jak skończę egzaminy.
Camillus2 napisał(a):W takim przypadku nie mam innego wyjścia jak przenieść na inny serwer. Na szczęście jeżeli się nie mylę wordpress udostępnia cały skrypt, który można wrzucić na stronę i się nią cieszyć.
Tak - WordPress to jest skrypt, który można wrzucić na serwer i się nim cieszyć. Tylko nie wiem, czy nie będziesz musiał wpisów ręcznie przenosić.
Siedzisz na uczelni?
Nie w tej chwili w akademiku, a niedługo ide na imprezę. 
Dziękuje za pomoc. Jak będę mógł to się odwdzięcze.
Dziękuje za pomoc. Jak będę mógł to się odwdzięcze.
36 posty(ów)
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Wróć do Google Analytics i inne statystyki
-