Witam serdecznie,
zwracam się z gorącą prośbą o wsparcie w kwestii kuponów adwords.
W jaki sposób można otrzymać kupon promocyjny na kampanie?
W tej chwili zakończyłem kampanie mojego kursu której wartosć wyniosła 200zł.
Bardzo by mi zależało na kuponie, zatem jakie warunki muszę spełnić, kiedy taki kupon mi się należy:)?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Ale rozumiem, że miałeś jedno konto adwords i tam chciałeś wykorzystać kupony. A ja piszę o tym, że czasem można dostać kupony działające na start konta adwords. I jeśli ktoś ma dostęp do takich kuponów i specjalnie potworzy kilka kont adwords, żeby tylko je wykorzystać to wszystkie mogą zostać zablokowane - z resztą zapewne w regulaminie jest, że jeden podmiot może mieć tylko jedno konto adwords.
27 posty(ów)
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Jeśli myślę o tym samym kuponie to dla tej strony nie dadzą Ci go, ponieważ ten kupon to jest jakby "wsparcie dla firmy" musisz mieć firmę. Podajesz adres firmy sprawdzają co i jak i przesyłają Ci kupon lub dzwonią do Ciebie. Też się do tego zgłosiłem ale nie liczę na kupon, bo szanse są marne 
- Michał Witkowski
Musisz być nowy w Google AdWords
Po wpłaceniu PIERWSZYCH 40 złotych na konto, możesz zrealizaować swój kupon.
Tak więc, najpierw trzeba było wziąć kupon a dopiero później płacić 200 złotych za kampanię która już się odbyła.
Po wpłaceniu PIERWSZYCH 40 złotych na konto, możesz zrealizaować swój kupon.
Tak więc, najpierw trzeba było wziąć kupon a dopiero później płacić 200 złotych za kampanię która już się odbyła.
- Mateusz A.
- Miejscowość: Wrocław
Ale możesz założyć nowe konto w google (nie wiem czy można na innym koncie promować ten sam serwis www co wcześniej).
Kupony możesz kupić dość tanio na allegro (nie wiem jakie są regulacje prawne) lub razem z jakąś gazetą komputerową (często kupony są dodawane jako gratisy).
Kupony możesz kupić dość tanio na allegro (nie wiem jakie są regulacje prawne) lub razem z jakąś gazetą komputerową (często kupony są dodawane jako gratisy).
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
- Mateusz A.
- Miejscowość: Wrocław
Osobiście mam przykre doświadczenia z kuponami. Wykupując kiedyś hosting na home, otrzymałem kupon AdWords. Od początku wiedziałem, że muszę zapłacić 40 PLN, by go zrealizować. Zapłaciłem, chciałem wykorzystać kupon i... nic z tego. Wciąż pojawiał się komunikat, że kupon jest nieaktualny (a był aktualny!). Pomoc home spuściła mnie do pomocy google, a tam kompletnie nikt się nie odezwał (podobnie zresztą jak i później, kiedy prosiłem o pomoc w temacie niewyświetlających się reklam). Kupon na 300 PLN przepadł...
Jakiś czas potem, z innego źródła otrzymałem kupon na kolejne 200 PLN. Sytuacja się powtórzyła, więc do spraw kuponów podchodzę z duuużym dystansem - szczególnie jako do bonusów.
Gwoli jasności - oba kupony były na firmę, a konto świeżo zarejestrowane.
Jakiś czas potem, z innego źródła otrzymałem kupon na kolejne 200 PLN. Sytuacja się powtórzyła, więc do spraw kuponów podchodzę z duuużym dystansem - szczególnie jako do bonusów.
Gwoli jasności - oba kupony były na firmę, a konto świeżo zarejestrowane.
-

Grzegorz 'gregorbu' Bujanowski - Posty: 59
- Miejscowość: Warszawa
W przypadku założenia kilku kont AdWords w celu wykorzystania kuponów na start Google zablokuje dane konta z racji tego, że są powiązane i wykorzystywane przez 1 podmiot.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
U mnie podmiot był ten sam, podobnie jak konto w google.Paweł Landzberg napisał(a):W przypadku założenia kilku kont AdWords w celu wykorzystania kuponów na start Google zablokuje dane konta z racji tego, że są powiązane i wykorzystywane przez 1 podmiot.
-

Grzegorz 'gregorbu' Bujanowski - Posty: 59
- Miejscowość: Warszawa
Grzegorz 'gregorbu' Bujanowski napisał(a):U mnie podmiot był ten sam, podobnie jak konto w google.
Ale rozumiem, że miałeś jedno konto adwords i tam chciałeś wykorzystać kupony. A ja piszę o tym, że czasem można dostać kupony działające na start konta adwords. I jeśli ktoś ma dostęp do takich kuponów i specjalnie potworzy kilka kont adwords, żeby tylko je wykorzystać to wszystkie mogą zostać zablokowane - z resztą zapewne w regulaminie jest, że jeden podmiot może mieć tylko jedno konto adwords.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Ja otrzymałem kupon w wiadomości po rejestracji nowego konta
Google Webmaster Tools
Kupon AdWords ma określony czas na jego wykorzystanie
od momentu otrzymania? Może macie przeterminowane
kupony?
Google Webmaster Tools
Kupon AdWords ma określony czas na jego wykorzystanie
od momentu otrzymania? Może macie przeterminowane
kupony?