Witam !!
Czy warto reklamowac strone przechwytujaca w google adwords?Czy jest to skuteczna metoda i czy przyniesie korzysci szybko?
Pozdrawiam joanna http://uwodzicielskizapach.pl
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Pisz śmiało, postaram się odpowiedzieć najlepiej jak potrafię.
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-

Joanna Kozłowska - Posty: 12
- Miejscowość: warszawa
Witam Asiu,
troszkę nie rozumiem pytania, ale postaram się odpowiedzieć.
Marketing to gra liczb, więc po prostu musisz sobie obliczyć, czy Ci się opłaca.
MUSISZ znać takie liczby jak wartość jednego odwiedzającego, jednego subskrybenta, konwersja na squeeze page'u itp.
Załóżmy, że 40 % ludzi zapisuje się na listę. Z tego 2 % kupuje produkt, na którym zarabiasz 30 zł.
To oznacza, że na każde 100 odwiedzin będziesz mieć 24 zł zysku (100 x 40% x 2% x 30zł). Tak więc jeden odwiedzający jest wart 24 grosze i jeśli tyle lub mniej będziesz płacić za kliknięcie, to jesteś na +. Dodatkowo budujesz listę, której przecież możesz dalej coś sprzedawać.
Mam nadzieję, że rozumiesz co chciałem przekazać.
Pozdrawiam
Szymon Zeifert
troszkę nie rozumiem pytania, ale postaram się odpowiedzieć.
Marketing to gra liczb, więc po prostu musisz sobie obliczyć, czy Ci się opłaca.
MUSISZ znać takie liczby jak wartość jednego odwiedzającego, jednego subskrybenta, konwersja na squeeze page'u itp.
Załóżmy, że 40 % ludzi zapisuje się na listę. Z tego 2 % kupuje produkt, na którym zarabiasz 30 zł.
To oznacza, że na każde 100 odwiedzin będziesz mieć 24 zł zysku (100 x 40% x 2% x 30zł). Tak więc jeden odwiedzający jest wart 24 grosze i jeśli tyle lub mniej będziesz płacić za kliknięcie, to jesteś na +. Dodatkowo budujesz listę, której przecież możesz dalej coś sprzedawać.
Mam nadzieję, że rozumiesz co chciałem przekazać.
Pozdrawiam
Szymon Zeifert
-

Szymon Zeifert - Posty: 68
hej !!
Dziękuje Szymonie !!
Mniej więcej rozumiem, chociaż jest to dla mnie troszke skomplikowane.
Pozdrawiam Joanna http://uwodzicielskizapach.pl/
Dziękuje Szymonie !!
Mniej więcej rozumiem, chociaż jest to dla mnie troszke skomplikowane.
Pozdrawiam Joanna http://uwodzicielskizapach.pl/
-

Joanna Kozłowska - Posty: 12
- Miejscowość: warszawa
Poszukaj sobie czegoś takiego jak kalkulator ROI, a najlepiej za pomocą exela zrobić sobie taki dla siebie, dostosowany do swoich potrzeb, uwzględniając drogę, jaką wchodzący z AdWordsów pokonuje do zakupu towaru/ usługi, uwzględniając dane statystyczne, które zapewne prowadzisz 
-

kuba_ziol - Posty: 95
- Miejscowość: Wrocław / Częstochowa
Joanna Kozłowska napisał(a):Mniej więcej rozumiem, chociaż jest to dla mnie troszke skomplikowane.
Pisz śmiało, postaram się odpowiedzieć najlepiej jak potrafię.
-

Szymon Zeifert - Posty: 68
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość