co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
użyteczność stron internetowych - czyli o tym, jak budować serwisy przyjazne użytkownikom

Strona kontaktowa jako landing page

Postprzez Jarek87 19 Kwi 2010, o 12:21

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Jakiego jesteście zdania, czy jeżeli dana jest jakaś firma usługowa (nie sprzedaje produktów, a coś niematerialnego) to dobrym rozwiązaniem jest Landing Page ze stroną kontaktową, na którą prowadzą linki AdWordsów? Najbardziej oczekiwaną akcją w tym przypadku jest moim zdaniem kontakt klienta z biurem, a nie przykładowo przeglądanie przez niego galerii, przeczytanie misji firmy i... wrócenie do wyników wyszukiwania z Google, zamknięcie naszej strony. Co o tym myślicie? W przypadku na przykład sklepu z perfumami oczywiste jest, że lądujemy na podstronie z danym produktem, promocją a jak się to ma do usług? :hmm2:

[size=100]http://Tylko-Kibice.pl
Z pasji do futbolu![/size]
Awatar użytkownika
Jarek87

Miejscowość: Warszawa

Ja osobiście zrobiłem zimą coś takiego: http://oclekarza.pl/ubezpieczenia

i miałem zajebista skuteczność (wielokrotnie wyższą niż rok i 2 lata temu, kiedy od razu adwords prowadził na stronę sprzedażową).

Mało popularna nisza - niskie stawki za kliknięcia w adwords, ale kilka kontaktów dziennie dało całkiem niezłe rezultaty.

P.S. Jedyne co tam zmienie to zdjęcie tego brzydala... Nie wiem skąd to kumpel wytrzasnął ;)
Wstawię tam jakąś lekarkę...

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

A moze pielęgniarkę z wielką strzykawką ;)

W sumie dobry pomysł z taki squeezem pagem. Jakiego skryptu używasz do tego formularza kontaktu?

ps. Popraw meta tagi i <title>. Zajmie Ci to 3 minuty a może w organicznych podskoczysz :)

[size=100]http://Tylko-Kibice.pl
Z pasji do futbolu![/size]
Awatar użytkownika
Jarek87

Miejscowość: Warszawa

Sebastian Nowak napisał(a):Ja osobiście zrobiłem zimą coś takiego: http://oclekarza.pl/ubezpieczenia

Seba, daj działający link albo aktualny adres tej strony.

Jarek87 napisał(a):Jakiego jesteście zdania, czy jeżeli dana jest jakaś firma usługowa (nie sprzedaje produktów, a coś niematerialnego) to dobrym rozwiązaniem jest Landing Page ze stroną kontaktową, na którą prowadzą linki AdWordsów?

Jak najbardziej tak. Tylko nie może to być zwykła strona kontaktowa, a specjalnie przygotowany formularz właśnie pod jego promowanie (ściąganie ruchu).
Na przykład firmy ubezpieczeniowe często działają w ten sposób: na ich stronie głównej (albo właśnie na specjalnie przygotowanej stronie lądowania) znajduje się zazwyczaj jakiś kreator czy kalkulator obliczania składki ubezpieczenia, a także formularz zachęcający do kontaktu (najczęściej wystarczy podać swój telefon, a pracownik do nas zadzwoni - nie ponosimy kosztów rozmowy telefonicznej).

Zwiększ użyteczność i skuteczność Twoich serwisów internetowych. Zainwestuj w poprawę usability
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Wróć do Funkcjonalność / Usability