Możecie pooglądać i pokomentować, ehehhehehehehe
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Nie powiedział tylko na jakie hasło 
Zapraszam do zespołu- wspólny ebiznes, wspólne cele, wspólna praca...
sklep z biżuterią - jeśli chcesz zrobić prezent ukochanej
-

precelik - Posty: 129
Hehhehe, no nie powiedział, Juras, na jakie frazy kluczowe. Ale z drugiej strony patrząc, gdyby powiedział, jaki serwis na jakie frazy, to ktoś by sprawdził, zobaczył że coś nie teges - i koment od razu: "Jakiś gów..... ten kurs, bo gość nie wypozycjonował tego sklepu!". Hhehehehehehhe. Więc może lepiej, że nie powiedział.
Swoją drogą, Juraskowi chodziło o sklep z zegarkami Reloj.pl. A efekty pozycjonowania? Proszę bardzo.
Np. na "zegarki casio" jest "dopiero" na 2-giej stronie w Google (15 miejsce na ponad 300000 wyników). Zważywszy na fakt, że wyprzedzają go sklepy z domenami kilkuletnimi (jego nie ma nawet 1 roku!) - pozycja rewelacyjna. Dodam tylko, że rośnie z miesiąca na miesiąc, więc 1 strona w Google to tylko kwestia czasu
Ale na kilka innych bardzo dobrych fraz, jest już teraz bardzo wysoko! Np. na "zegarki bisset" jest 7 (ponad 80000 wyników), czy "zegary becker" (blisko 70000 wyników) - blog Jurka jest na 2 i 3 miejscu w Google (!), a sklep na... 5!
Więc pytanie: "Czy etyczne, strategiczne, mądre pozycjonowania jest skuteczne?", pozostawię jako retoryczne bez odpowiedzi
Swoją drogą, Juraskowi chodziło o sklep z zegarkami Reloj.pl. A efekty pozycjonowania? Proszę bardzo.
Np. na "zegarki casio" jest "dopiero" na 2-giej stronie w Google (15 miejsce na ponad 300000 wyników). Zważywszy na fakt, że wyprzedzają go sklepy z domenami kilkuletnimi (jego nie ma nawet 1 roku!) - pozycja rewelacyjna. Dodam tylko, że rośnie z miesiąca na miesiąc, więc 1 strona w Google to tylko kwestia czasu
Ale na kilka innych bardzo dobrych fraz, jest już teraz bardzo wysoko! Np. na "zegarki bisset" jest 7 (ponad 80000 wyników), czy "zegary becker" (blisko 70000 wyników) - blog Jurka jest na 2 i 3 miejscu w Google (!), a sklep na... 5!
Więc pytanie: "Czy etyczne, strategiczne, mądre pozycjonowania jest skuteczne?", pozostawię jako retoryczne bez odpowiedzi
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Hehhehe, no nie powiedział, Juras, na jakie frazy kluczowe. Ale z drugiej strony patrząc, gdyby powiedział, jaki serwis na jakie frazy, to ktoś by sprawdził, zobaczył że coś nie teges - i koment od razu: "Jakiś gów..... ten kurs, bo gość nie wypozycjonował tego sklepu!". Hhehehehehehhe. Więc może lepiej, że nie powiedział.
No własnie nie powiedział na jakie hasła i od razu zobaczyłem że coś nie teges i dałem koment...
Jak ja mogę uwierzyć w skuteczność kursu, skoro sam powyższą wypowiedzią w niego jako autor nie dajesz wiary?
To coś jak z hasłem w sklepach "zwrotów nie przyjmujemy". Jak ja jako potencjalny klient mam zaufac sklepowi skoro sklep mi nie ufa?
A skoro Twoje pozycjonowanie jest etyczne, myślę że nie ma co chować konkretów...
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Swoją drogą, Juraskowi chodziło o sklep z zegarkami Reloj.pl. A efekty pozycjonowania? Proszę bardzo.
To rozumiem cześć praktyczna kursu - pozycjonowanie na hasło sklep z zegarkami
-

Zgadzam się precelik. Dzięki za zwrócenie na to uwagi!
Po prostu niejasno się wyraziłem i tak to wyszło.
Ten filmik był kręcony chyba we wrześniu 2008. Kawałek czasu temu. Juras chyba nawet nie miał tego sklepu z zegarkami jeszcze, z tego co pamiętam. Więc mówienie o konkretach byłoby nieco na wyrost. Poza tym, skupialiśmy się, żeby cokolwiek z tych naszych nagrań wyszło, a mniej na przekazie, tekstach itd. Ale racja - lepiej mówić konkrety.
I tu znowu byłoby ryzyko. Powiedzmy, że Jurek powiedział by, że będzie na hasło "sklep z zegarkami" na 1 miejscu w Google za 3 miesiące. A sklepu nawet jeszcze nie było, analizy konkurencji ani nic. Więc było by to takie sobie gadanie. I właśnie tak się de facto stało: na razie fraza "sklep z zegarkami" została nieco olana (w tej chwili Reloj.pl jest na 45 miejscu w Google), bo lepiej skupić się na innych frazach, które dla przykładu podałem w poprzednim poście. Na "sklep z zegarkami" z czasem oczywiście sklep "sam" się podniesie, a i będzie wtedy (za jakiś czas) sens pozycjonować na tę frazę. Większość ludzi robi ten właśnie błąd: pozycjonuje na najbardziej poszukiwaną frazę. I zanim dojdą do pierwszej strony w Google - porzucają dany ebiznes mówiąc, że nie da się na nim zarobić etc.
Podsumowując: ten filmik na YouTube to po prostu reklamówka. Nie najgorsza, na pewno nie najlepsza - po prostu kolejny filmik i tyle. Choć przydałoby się zrobić coś super, ale to z czasem
Po prostu niejasno się wyraziłem i tak to wyszło.
Ten filmik był kręcony chyba we wrześniu 2008. Kawałek czasu temu. Juras chyba nawet nie miał tego sklepu z zegarkami jeszcze, z tego co pamiętam. Więc mówienie o konkretach byłoby nieco na wyrost. Poza tym, skupialiśmy się, żeby cokolwiek z tych naszych nagrań wyszło, a mniej na przekazie, tekstach itd. Ale racja - lepiej mówić konkrety.
I tu znowu byłoby ryzyko. Powiedzmy, że Jurek powiedział by, że będzie na hasło "sklep z zegarkami" na 1 miejscu w Google za 3 miesiące. A sklepu nawet jeszcze nie było, analizy konkurencji ani nic. Więc było by to takie sobie gadanie. I właśnie tak się de facto stało: na razie fraza "sklep z zegarkami" została nieco olana (w tej chwili Reloj.pl jest na 45 miejscu w Google), bo lepiej skupić się na innych frazach, które dla przykładu podałem w poprzednim poście. Na "sklep z zegarkami" z czasem oczywiście sklep "sam" się podniesie, a i będzie wtedy (za jakiś czas) sens pozycjonować na tę frazę. Większość ludzi robi ten właśnie błąd: pozycjonuje na najbardziej poszukiwaną frazę. I zanim dojdą do pierwszej strony w Google - porzucają dany ebiznes mówiąc, że nie da się na nim zarobić etc.
Podsumowując: ten filmik na YouTube to po prostu reklamówka. Nie najgorsza, na pewno nie najlepsza - po prostu kolejny filmik i tyle. Choć przydałoby się zrobić coś super, ale to z czasem
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
do mnie bardziej perzemiawia coś co już jest, niż coś co będzie. A w tym filmiku mowa jest właśnie o przyszyszłości - nie przekonuje mnie.
Podoba mi się natomiast ten drugi filmik o kursie pozycjonowania, na którym nie masz czasu pomagać w pozycjonowaniu i zapraszasz do samodzielnej nauki na kursie - całkiem fajny.
Dobry jako reklama działalności po godzinach.
Podoba mi się natomiast ten drugi filmik o kursie pozycjonowania, na którym nie masz czasu pomagać w pozycjonowaniu i zapraszasz do samodzielnej nauki na kursie - całkiem fajny.
Dobry jako reklama działalności po godzinach.
Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
-

Elżbieta Kalinowska - Posty: 591
- Miejscowość: Warszawa
No ale co racja to racja
lepsze jakiekolwiek działanie niż żadne - sam przynajmniej się taką zasadą kieruję.
Bo w kazdym wypadku na działaniu możesz:
- coś zyskać
- czegoś się nauczyć
A na nic nie robieniu...
Bo w kazdym wypadku na działaniu możesz:
- coś zyskać
- czegoś się nauczyć
A na nic nie robieniu...
-

7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-