co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Naming, Allegro, Złote Myśli, optymalne adresy URL –
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
książki elektroniczne (ebooki czy e-booki), które warto przeczytać i wcielić w życie

Witajcie Kochani.

Chcę Wam polecić fajną książkę - naprawdę fajną.

Sam ją sobie ściągnąłem myśląc o tym, że ktoś mi wreszcie napisał fajną publikację, której przecież od tak dawna poszukiwałem. Zatrzymując się przez chwilę na stronie 8, pomyślałem sobie: dziękuję, że napisałeś tą książkę specjalnie dla mnie autorze :-) Wiem, wiem - ona nie została napisana dla mnie, ale takiej właśnie wiedzy na dzień dzisiejszy potrzebuję.

"Czyżby to była polska wersja bogatego ojca?" Cóż - nie jestem w stanie zaprzeczyć. Wiedza zawarta w tej książce sprawi, że wielu z nas zapewne się dzięki niej nauczy, co tak naprawdę liczy się w biznesie.

Dla mnie ważne jest to, że znalazłem w niej odpowiedzi na pytania, które chciałem zadać największym polskim biznesmenom, jednak nie wiedziałem, w jaki sposób je skonstruować w skutek czego ich nie zadałem - niestety. Teraz nie dosyć, że otrzymałem pierwsze odpowiedzi, to wiem już w jaki sposób zadawać pytania w przyszłości tak, abym uzyskał na nie odpowiedź.

Kolejna kwestia: bardzo fajne zdanie z książki "Wszyscy przedsiębiorcy dokonują jakichś sprzedaży za młodu. Kochali to wtedy i nadal kochają." Powiem szczerze: jako dzieciak handlowałem na straganie - miałem wtedy 15 lat z tego co pamiętam :-) Później było Allegro a teraz...

Mam do Was pytanie: w jakim wieku zaczęliście sprzedawać? Jestem ciekaw Waszych odpowiedzi :-)

PS. Aha, byłbym zapomniał :-)) - książka, o której mowa, znajduje się TUTAJ - na mojej stronie o sukcesie i motywacji. Fajna jest więc od razu ją wrzuciłem na swoją stronę :-)

Krzysztof 'Junior' Trybulski

Rzeczywiście nieźle się zapowiada ta książka. :lol:
Swoją drogą - zawsze jak biorę książkę nie typowo rozrywkową, tylko taką ,która ma mnie czegoś nauczyć,to zastanawiam się: co nowego z niej wyniosę?
Z reguły dla jednego zdania / słowa klucza warto przejrzeć całość.
:mrgreen:

Jest sposób, żeby zwiększyć odwiedziny Twojej strony internetowej!

Wybierz najlepszą domenę!
Awatar użytkownika
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka napisał(a):Rzeczywiście nieźle się zapowiada ta książka. :lol:
Swoją drogą - zawsze jak biorę książkę nie typowo rozrywkową, tylko taką ,która ma mnie czegoś nauczyć,to zastanawiam się: co nowego z niej wyniosę?
Z reguły dla jednego zdania / słowa klucza warto przejrzeć całość.
:mrgreen:

:D Najlepsze w TAKICH książkach jest to, że one tak naprawdę nie służą do czytania. One mają za zadanie, doprowadzić nas do celu, poprzez odpowiednie przekazanie odpowiednich wskazówek 8-)

Edit: większość ludzi czyta takie książki w całości. I po co?

Krzysztof 'Junior' Trybulski

Ja pierwszy raz tak "na poważnie" sprzedawałem chyba książki w "szczękach" (taka mała budka blaszana) nad Bałtykiem. Robota przez cały dzień: 9-21. Kasa? Niewielka. Choć było też sporo plusów tej pracy (poznawanie dziewczyn, dla przykładu 8-) ). Ile miałem wtedy lat? Jakieś 17. To były czasy, ehh, aż łza się w oku kręci... ;)

I już ta pierwsza praca (nie pierwsza, ale chyba pierwsza "sprzedażowa") nauczyła mnie ważnej rzeczy: walki o swoje. Pewnego dnia się zbuntowałem i powiedziałem pracodawcy, że rzucam robotę i tyle. Miałem cudną dziewczynę i ona cały dzień na plaży siedziała z naszymi wspólnymi znajomymi, a ja w tych szczękach jak ten strup... Więc mu mówię, żeby znalazł sobie kogoś innego. Jaki był efekt? Nie olałem roboty, bo dostałem:
1. Około 50% podwyżki (!)
2. Częściowo miałem zastępstwo - czasami w ciągu dnia (plaża!), a czasami wieczorkiem (zachody słońca... mmmm).

Każda praca czegoś nas uczy. Każda.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

To skoro robimy listę wyznań, też zdradzę Wam tajemnicę...
Sprzedawałam już w 2 klasie podstawówki i do teraz się z tego śmieję, że w ogóle dzieciaki to kupowały i biznes mi się świetnie kręcił.
Może dlatego, ze moja usługa sprawiała, że mogły one na siebie zwrócić uwagę dorosłych opowiadając przy tym niestworzone historie o pochodzeniu "produktu" na ich ciele ;) . Biznes musiałam zamknać, gdy nauczyciele zauważyli co się dzieje.
Co to było?
Sprzedawałam siniaki :lol: , malowałam je kredkami na rękach, nogach (gdzie chcieli). To był biznes :lol: . A teraz....:)

A jeśli chodzi o książki, polecę Wam jedna ale jak dla mnie genialną.
Jack Canfield "Zasady Canfielda", niestety nie jest dostępna jako ebook, choć jej fragmenty w języku angielskim znajdziecie tutaj: http://www.jackcanfield.com/
Jest warta każdych pieniędzy. Sama czytam ją już drugi raz.

Sklepy internetowe Zaawansowany system do tworzenia sklepów internetowych.
Social Media wszystko o mediach społecznościowych.
Awatar użytkownika
Ewelina Golba

Ale dałaś czadu Ewelina, hehehehhe.

Biznes niesamowity!

Ja może z opowieści niesamowitych dorzucę 2 grosze (wiem, wiem - mały off-topic... aaa, kij tam).

W podstawówce miałem kumpla, które za pieniądze... robił dziwne rzeczy. Jakie? Na przykład:
- jadł mrówki żywcem (zresztą co za różnica, hehe)
- pił wodę od farbek
- dojadał ogryzki znalezione na korytarzu
- dożuwał gumę do żucia odklejoną spod ławki szkolnej
- o takich detalach jak kozuchy z nosa nie ma co wspominać nawet :lol:

Ile na tym zarabiał? No masę kasy: jakieś parę złotych na dzisiejsze pieniądze za jeden taki numer. Max party. Gość nie do pobicia, hehe.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Wróć do E-booki