Rok założenia: 2008Kontakt
biznesplan dla e-biznesu, czyli ebiznesplan - bez niego ani rusz w ebiznesie
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

W co zainwestować 1k PLN - MUSZE!

Postprzez AndrzejKocor
napisane: 8 Kwi 2011, o 21:39

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Więc zacznijmy od tego że muszę gdzieś zainwestować przynajmniej te 1000 zł bo nie mogę bezczynnie patrzeć jak te pieniądze się marnują i "kisną"...

Zakłady sportowe - może jakiś system który pozwoli mi na bezpieczne "mnożenie" tych pieniędzy? Oczywiście nie wierzę w cuda, gdyby z 1000 zł zainwestowanych każdego dnia przychodziło 10 zł na czysto - byłbym może nie szczęśliwy, ale napewno pieniądze by nie kisły bezczynnie...

Jaki "Fundusz" polecacie - coś w stylu - wkładasz - wyjmujesz (no może do tego jakieś drobne zadania), nie jakieś wielkie kwoty ale małe(wiem jak jest i nie liczę na cuda).

Może jakaś akcja typu "wypozycjonowanie dobrej ministrony" z jakimś chwytliwym produktem który sprzedawałbym przez PP.

Gdzie będzie mi się zwracać - bez szału nie za szybko nie za wolno, przy małym nakładzie pracy - co zrobić ? :) Nie mam DG, ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie... ;)

Za dobrą pomoc, oferuje swoją pomoc i nagrodę gdyby zyski okazały się zadowalające ;)

AndrzejKocor

1000

Postprzez Sebastian Nowak
napisane: 9 Kwi 2011, o 05:16

Taką kwotę najlepiej zainwestuj w siebie - jakieś szkolenie/kurs w dziedzinie, którą chciałbyś poznać (np. marketing), która przyniesie Ci jakąś kasę w przyszłości, dużo większą niż 1000 zł.

Zakłady - to hazard - nie inwestycja.
Fundusze - za mała kwota, żeby dywersyfikować i mieć sensowne zyski
PP - zależy od umiejętności marketingowych, pozycjonowanie to nie wszystko.

gdyby z 1000 zł zainwestowanych każdego dnia przychodziło 10 zł na czysto - byłbym może nie szczęśliwy, ale napewno pieniądze by nie kisły bezczynnie...

To 30% w skali miesiąca - jak znajdziesz taką inwestycję to daj znać, też obiecuję nagrodę ;)

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

tego się spodziewałem ;)

Postprzez AndrzejKocor
napisane: 9 Kwi 2011, o 09:54

Wiedziałem że dostanę odpowiedź "w siebie". Tylko że w siebie to ja już zainwestowałem, nie tyle... i pora to przerwać ;)

Tak się składa że o marketingu internetowym wiem "wszystko", tak tak - bardzo się napakowałem tą wiedzą i teraz nie wiem po co mi ona, bo każdy teraz "marketingowiec" więc nawet na doradztwie nie zarobie (a może?).

Więc Sebastian - Co polecasz jeśli znam się na marketingu? Umiem projektować strony/pozycjonować, wiem co potrzebne żeby zacząć i być w internecie i wszystkie te rzeczy.

Może by tak otworzyć samodzielne wykonywanie zleceń (proste strony + pozycjonowanie)? Jest popyt? Ale to nie inwestycja tylko praca/ harówka....

Czy nie posiadanie firmy jest aż takim kłopotem? W którym dokładnie miejscu będzie mi to przeszkadzać?

AndrzejKocor

Re: W co zainwestować 1k PLN - MUSZE!

Postprzez Konsultant FM Group
napisane: 9 Kwi 2011, o 11:31

AndrzejKocor napisał(a):Tylko że w siebie to ja już zainwestowałem

Może pochwalisz się tymi inwestycjami? Jeśli jeszcze nie wiesz w co zainwestować
to chyba nie były to udane zakupy. Możesz napisać w co nie warto inwestować ;)

AndrzejKocor napisał(a):Może by tak otworzyć samodzielne wykonywanie zleceń (proste strony + pozycjonowanie)? Jest popyt?

Jest na tym forum kilka osób, które się tym zajmują. Może podzielą się z Tobą
swoimi doświadczeniami i napiszą, że chętnie przyjmą nowego konkurenta :)

FM Group For Home - zobacz katalog FM Group For Home
Szukasz Sponsora w FM Group? Kliknij tutaj: Sponsor FM Group
Sprawdź plan marketingowy FM Group!
Konsultant FM Group

dziwne

Postprzez kuba_ziol
napisane: 9 Kwi 2011, o 14:52

Może to tylko moja opinia, ale zauważam, że coraz więcej osób podchodzi to inwestowania i zakładania tych biznesów jakoś bardzo narwanie.
AndrzejKocor napisał(a):Tak się składa że o marketingu internetowym wiem "wszystko", tak tak - bardzo się napakowałem tą wiedzą i teraz nie wiem po co mi ona, bo każdy teraz "marketingowiec" więc nawet na doradztwie nie zarobie (a może?).

Andrzeju, nie chce nikogo krytykować, ale mam wrażenie, że masz pretensje do całego świata, tylko nie do siebie, o to, że ciężko jest zarobić parę złotych. Wiedzieć wszystko to żadna sztuka, sztuka to umieć to zastosować.

Nie tędy chyba droga. Bo już odbębniłeś parę kursów, czy przeczytałeś kilka książek i myślisz, że pora atakować TOP 100 najbogatszych Polaków... ale najpierw jeszcze ktoś Ci da magiczny sposób na zarabianie.

pozdrawiam :)

Krigo.pl
Sekretem biznesu jest wiedzieć to, czego nie wiedzą inni.
Awatar użytkownika
kuba_ziol

Miejscowość: Wrocław / Częstochowa

Hmmm..

Postprzez Artur Smolicki
napisane: 9 Kwi 2011, o 16:12

Zgadzam się z Kubą w pełni.. 5 lat studiów marketingowych, ebiznesowych, finansowych, mnóstwo przeczytanych książek, dziesiątki szkoleń, mnóstwo kursów które spamują mój email z prędkością światła, setki godzin rozmów na GG czy Skype pytając o porady, ale nigdy nie ośmieliłbym się pisać, że wiem już wszystko. Bo błędy robię codziennie. Codziennie dowiaduję się czegoś nowego. Gdybym wiedział wszystko nie siedziałbym teraz na forum tylko na Hawajach liczył dolary ;) Wiedza jest bezwartościowa jeśli nie umie się jej wykorzystać, skoro na forum szukasz pomysłu na wydanie 1.000zł. nie wiedząc co z nim zrobić to wybacz, ale nie wiesz nic. Podstawą biznesu jest umiejętność lokowania gotówki i jej pomnażania.

Pozatym, każda inwestycja to praca/harówka, chyba nie liczysz, że ktoś Ci poda sposób jak z 1.000zł. zrobić 100.000zł. leżąc w domu? Nawet inwestując w nieruchomości wciąż masz mnóstwo do roboty. Wybacz, mi do najmądrzejszych daleko, ale czytając Twoje posty mam wrażenie, że nauczyłeś się podstaw HTMLa, ściągnąłeś z sieci parę kursów i uważasz się za "marketingowca".

Nawet jeśli tak nie jest, nie interesuje mnie to. Oceniam to co widzę i czytam. Znasz się na pozycjonowaniu? Załóż bloga bądź firmę, 1.000zł. starczy na początek. Masz tu przykład http://www.lexy.com.pl/blog/, mam tylko wrażenie, że czytając bloga zaczniesz pytać o czym on jest. Bo wiedza teoretyczna nie jest warta nawet złotówki. Skoro nie wiesz po co Ci wiedza którą się "napakowałeś", znaczy że nie masz żadnej wiedzy. Bo nie umiesz jej wykorzystać.

PS. Czytając pierwszy post, będę szczery, śmiałem się strasznie.. Po 1 wkładając 1.000zł. i wyjmując 300zł. miesięcznie sam piszę się na taki biznes, ale dla Ciebie to "chociaż tyle". Po 2 miałem wrażenie, że liczysz że ktoś Ci podsunie produkt i słowa kluczowe na które masz wypozycjonować tą swoją "ministronę". I wątpię bym tylko ja tak to odebrał.

Awatar użytkownika
Artur Smolicki

PP

Postprzez Sebastian Nowak
napisane: 9 Kwi 2011, o 19:45

To dobrze, że masz wiedzę marketingową.
Teraz wybierz kilka produktów z "evergreenowych" nisz, które można promować w PP.
Zrób kilka ministron (z linkami do tych produktów)i wrzuć kilka stówek w adwords.
To tyle. 1000 wystarczy.

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

Praktyka czyni mistrza :)

Postprzez Arses
napisane: 9 Kwi 2011, o 21:48

Witaj,
Również podzielam zdanie przedmówców. Po twojej wypowiedzi łatwo można się domyśleć, że twoja wiedza jest trochę na pokaz. Może wiesz co to jest marketing, ale raczej po łebkach skoro pytasz jak inwestować.

Nie powiem Ci w co masz włożyć 1000zł i chyba nikt na tym forum tego nie zrobi. Mogę Ci powiedzieć w co ja bym zainwestował. Zainwestował bym w siebie ale od strony praktycznej. Mówisz, że masz wiedzę. Chyba najwyższy czas to sprawdzić w praktyce. Oczywiście możesz stracić swoje pieniądze ale za cenę doświadczenia. Bynajmniej ja bym je włożył w serwer na rok i zakup domeny. Postawił na tym kilka stron tematycznych i zainteresował się PP. Założył bloga i budował opinię o sobie. Napisał kilka darmowych kursów/poradników i wykorzystał zdobytą wiedzę. Przez rok masz okazję sprawdzić się w internecie i zobaczyć na własnej skórze jak to działa. Bez pracy nie ma pieniędzy i aby wyjąć trzeba włożyć swój czas, poświęcenie i wiele więcej niż tylko pieniądze.

Zachęcam gorąco do praktykowania. To o wiele wartościowsze niż wiedza teoretyczna.
Pozdrawiam,
Mariusz

Awatar użytkownika
Arses

Moja propozycja

Postprzez msobocinski
napisane: 11 Kwi 2011, o 08:57

Moje trzy grosze.

Masz wiedzę - > nie masz efektów (przynajmniej tek wnioskuje z wypowiedzi)
Nie masz efektów -> nie podejmujesz działań / lub podejmujesz za mało działań

Wnioski:
Co byś nie robił (masz własny produkt, nie masz własnego produktu - pp, nie masz albo masz pomysł na biznes i wybrana grupę docelową) zawsze będziesz potrzebował jednego. Listy.

Propozycji inwestycji:
Zatrudnij ludzi którzy wykonają dla Ciebie:
kursy, raporty, artykuły, pozycjonowanie, strony typu sp, sl lub inne - jeśli Ty nie chcesz, nie umiesz albo zwlekasz z podjęciem działań.

Możesz też posiedzieć nad AdWordsami żeby po promować SP, Sells lettery i inne rzeczy które już masz. Jeśli nie masz patrz zdanie wyżej.

Jeśli zaczynasz zabawę z ebiznesem po wyjściu ze świata książek i kursów, nie masz własnego produktu/usługi - skup się na pp.
Zweryfikujesz wiedzę z realiami - to da Ci doświadczenie.

Na marginesie
Freelancing w obszarach robienia stron i pozycjonowania jest trudny - rynek jest przesycony - Chyba, że masz listę;)

Awatar użytkownika
msobocinski

mój pomysł

Postprzez Tomasz Zamans
napisane: 1 Lip 2011, o 14:29

Moim zdaniem 1000 zł wydałbym na zorganizowanie promocji jakiegoś wirtualnego produktu. Może być to jakiś np. "nieetyczny kurs podrywania kobiet". :)

Tomasz Zamans

Następna

Wróć do E-biznesplanowanie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość