Witajcie. Pisze do was z pytaniem czy znacie jakieś skuteczne metody nie pochłaniające za dużo czasu, a pozwalające na sprawne zarządzanie naszymi pracownikami, organizacje pracy itp.
Od niedawna w moim przedsiębiorstwie trapi mnie właśnie związany z tym problem. Przykładowo zatrudniam m.in kilkunastu copywriterów. Często (by zwiększyć efektywność, gdy jeden nie wyrabia się, zaś inny szybciej wykonał swe zadanie) przekazuję część danego projektu wykonywanego przez jednego drugiemu. Tyle że często pojawiają się błędy w poprawnej komunikacji. Ze względu na moje częste wyjazdy nie mogę wszystkiego w każdej chwili kontrolować i pisać instrukcje do każdego z nich oddzielnie. Zależało by mi na jakimś programie, który byłby swoistą organizacyjną bazą danych, do którego miałbym łatwy i czytelny dostęp.
Macie jakieś pomysły ?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Sam korzystam od jakiegoś czasu z Basecampa i muszę przyznać, że jest całkiem solidny. Nieskomplikowany, ma co trzeba, wszystko jest przejrzyste. Ja zarządzam małą liczbą osób, więc darmowa opcja jest wystarczająca, nie wiem jak będzie się to przedstawiać w przypadku większej grupy pracowników, ale możesz spróbować
Jedno mogę powiedzieć - projekt jest konkretny i prosty w obsłudze.
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Sporo osob poleca http://basecamphq.com/ chociaz osobiscie nie uzywalem. Kilka miesiecy temu wyszla jakas darmowa alternatywa, ale jej niestety nie kojarze.
Założenie witryny e-commerce to nie wszystko - trzeba wyciągnąć z niej jeszcze zyski z inwestycji. Prowadzenie sklepu internetowego może się szybko zwrócić - przeczytaj szczegóły na temat efektywnego zarządzania sprzedażą w Internecie. Apropo efektywności: jeśli Twój Windows stawia opory, zadbaj o wydajność komputera przez stosowanie moich w pełni bezpiecznych porad. Poważnie - to przyspieszy Twoją pracę!
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Jakiś czas temu będąc u znajomego miałem styczność z aplikacją zwaną "taskbeat". W skrócie jest to program pozwalający właśnie usprawnić organizację pracy. Aplikacja pozwala na kontrolowanie realizacji zleceń i budżetów oraz postępów w realizacji konkretnych zadań, dzięki czemu ułatwia zorganizowaną pracę prezentując wszystko w jednym miejscu. Do tego czyni to w czytelny sposób, dzięki czemu łatwiej wychwycić wszelkie uchybienia poświęcając na to mniej czasu.
Z zewnątrz wyglądało to naprawę dobrze. Mimo wszystko jak radził mi znajomy, wcześniej warto jednak skorzystać z 30dniowego darmowego okresu próbnego, by zapoznać się z nią i stwierdzić czy jest to rzeczywiście to czego potrzebujemy.
Szczegóły będziesz miał na ich stronie http://taskbeat.pl/
Z zewnątrz wyglądało to naprawę dobrze. Mimo wszystko jak radził mi znajomy, wcześniej warto jednak skorzystać z 30dniowego darmowego okresu próbnego, by zapoznać się z nią i stwierdzić czy jest to rzeczywiście to czego potrzebujemy.
Szczegóły będziesz miał na ich stronie http://taskbeat.pl/
- Michał Woźniak
Cześć,
Koledzy podrzucili propozycje programów do uporządkowania tego segmentu e-biznesu. Ja natomiast od siebie chciałbym dorzucić coś jeszcze. Z tego co piszesz , to zatrudniasz już naprawdę sporą grupę ludzi ( nie wiem, czy pracują na zlecenie, o dzieło, czy na stałe). W związku z tym wiadomo, iż sam nie ogarniesz łatwo całej tej pracy, a jeśli nie będziesz kontrolował tego, to się może popsuć.
To co Ci doradzam - to zatrudnienie koordynatora projektu. Niekoniecznie kogoś nowego, po prostu zaproponuj najbardziej kumatemu i zaufanemu pracownikowi taką funkcję z dokładnym objaśnieniem, o co Ci chodzi, i jakich efektów oczekujesz.
Dasz takiemu człekowi nieco więcej zarobić od zwykłego copywritera, no bo kierownik. On będzie się czuł wyróżniony, że go wybrałeś i na pewno przyłoży się do swoich nowych zadań.
Zaręczam Ci, iż zyskasz spokój, i więcej czasu na inne rzeczy. Na "biurku" będziesz miał szczegółowe raporty od swojego kierownika.
To tak a propos zarządzaniem relacjami i organizacją pracy w wymiarze czysto ludzkim ( najważniejszym!)
Powodzenia w biznesie.
Koledzy podrzucili propozycje programów do uporządkowania tego segmentu e-biznesu. Ja natomiast od siebie chciałbym dorzucić coś jeszcze. Z tego co piszesz , to zatrudniasz już naprawdę sporą grupę ludzi ( nie wiem, czy pracują na zlecenie, o dzieło, czy na stałe). W związku z tym wiadomo, iż sam nie ogarniesz łatwo całej tej pracy, a jeśli nie będziesz kontrolował tego, to się może popsuć.
To co Ci doradzam - to zatrudnienie koordynatora projektu. Niekoniecznie kogoś nowego, po prostu zaproponuj najbardziej kumatemu i zaufanemu pracownikowi taką funkcję z dokładnym objaśnieniem, o co Ci chodzi, i jakich efektów oczekujesz.
Dasz takiemu człekowi nieco więcej zarobić od zwykłego copywritera, no bo kierownik. On będzie się czuł wyróżniony, że go wybrałeś i na pewno przyłoży się do swoich nowych zadań.
Zaręczam Ci, iż zyskasz spokój, i więcej czasu na inne rzeczy. Na "biurku" będziesz miał szczegółowe raporty od swojego kierownika.
To tak a propos zarządzaniem relacjami i organizacją pracy w wymiarze czysto ludzkim ( najważniejszym!)
Powodzenia w biznesie.
-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 329
Krzysztof Trynkiewicz napisał(a):Sporo osob poleca http://basecamphq.com/ chociaz osobiscie nie uzywalem. Kilka miesiecy temu wyszla jakas darmowa alternatywa, ale jej niestety nie kojarze.
Sam korzystam od jakiegoś czasu z Basecampa i muszę przyznać, że jest całkiem solidny. Nieskomplikowany, ma co trzeba, wszystko jest przejrzyste. Ja zarządzam małą liczbą osób, więc darmowa opcja jest wystarczająca, nie wiem jak będzie się to przedstawiać w przypadku większej grupy pracowników, ale możesz spróbować
- RaMzik
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość