29 posty(ów)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Poszperałem na stronie swojego urzędu i znalazłem procentowy podział na co mogę przeznaczyć kasę. Jest to jednak ogólna kategoryzacja, którą IMHO można bardzo mocno naginać. W poniedziałek zasuwam do swojego UP i dowiem się wszystkiego, nie ma co wróżyć z fusów 
- maniek
Yoanno,
A czy może masz gdzieś ten swój biznesplan zachowany? Bo jeśli nie jest to ściśle tajne , to z dużą chęcią bym sobie na niego popatrzył. Tak dla celów szkoleniowych. Po prostu interesuję się tą tematyką, napisałem kilka / naście biznesplanów różnego rodzaju. I ciągle zbieram nowe przykłady. Te "z życia wzięte " są najlepsze.
Jeśli to jednak Twój tajny dokument, strategii rozwoju firmy - to sorki - rozumiem i więcej nie pytam.
pozdrówka
Ja pisałam swój, a właściwie swoje biznes plany, 3 tygodnie. Ten pierwszy napisałam tak jak mnie uczyli na studiach. Nie wiedziałam o ichniejszym scenariuszu.
A czy może masz gdzieś ten swój biznesplan zachowany? Bo jeśli nie jest to ściśle tajne , to z dużą chęcią bym sobie na niego popatrzył. Tak dla celów szkoleniowych. Po prostu interesuję się tą tematyką, napisałem kilka / naście biznesplanów różnego rodzaju. I ciągle zbieram nowe przykłady. Te "z życia wzięte " są najlepsze.
Jeśli to jednak Twój tajny dokument, strategii rozwoju firmy - to sorki - rozumiem i więcej nie pytam.
pozdrówka
-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 311
Fajnie piszecie o dotacjach z Urzędu Pracy. Ale chciałbym poruszyć jedną kwestię. Nie czytałem całego postu w 100%, ale czy nie należało by dodać że dofinansowanie z Urzędu Pracy mogą dostać tylko osoby bezrobotne. Jeżeli ktoś jest w takiej sytuacji jak ja (pracuję dodatkowo na etacie) to chyba nie ma co liczyć na pieniądze na założenie sklepu internetowego. Jeśli się mylę to mnie poprawcie, a jeśli jest to tak oczywiste że nikt o tym nawet nie wspomina to niepotrzebnie się odzywam.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-

richman79 - Posty: 21
Jest tak jak mówisz - w momencie złożenia wniosku oraz jego rozpatrywania musisz być zarejestrowanym bezrobotnym. Nie wiem na 100% czy obowiązuje jakiś okres wsteczny w sensie, że przed złożeniem wniosku jakiś czas nie można mieć zatrudnienia - ale tak raczej nie jest, bo to już w ogóle byłaby bzdura.
Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
-

bartekmedon - Posty: 718
W tym temacie gdzieś była mowa o rejestracji jako bezrobotny przed złożeniem wniosku.
A jeśli chodzi o dotychczasową pracę to wystarczy, że ją rzucisz i zarejestrujesz się jako bezrobotny i już masz prawo do kasy
A jeśli chodzi o dotychczasową pracę to wystarczy, że ją rzucisz i zarejestrujesz się jako bezrobotny i już masz prawo do kasy

-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Jak sobie przypomnie ze o godzinie 8:30 zarejestrowalem sie jako bezrobotny, a o godzinie 8:45 juz bylem zlozyc wniosek 
Czego naprawdę pragną kobiety i jak zapewnić im pełnię przyjemności?
Jak uwieść kobietę, zrozumieć ją i prowadzić z nią fantastycznie satysfakcjonujące życie erotyczne
Jak uwieść kobietę, zrozumieć ją i prowadzić z nią fantastycznie satysfakcjonujące życie erotyczne
-

gantel - Posty: 52
Pracy i tak nie rzucę.
Dla mnie to by było zbyt nieodpowiedzialne przy 2 dzieci. tym bardziej, że pracę mam całkiem nieźle płatną. Wolę po godzinach rozwijać swój e-biznes i dofinansowywać go z pracy etatowej. Doszedłem do wniosku jakiś czas temu że inwestycja we własny biznes jest dużo lepsza niż składanie kasy na śmiesznych lokatach lub funduszach.
Dla mnie to by było zbyt nieodpowiedzialne przy 2 dzieci. tym bardziej, że pracę mam całkiem nieźle płatną. Wolę po godzinach rozwijać swój e-biznes i dofinansowywać go z pracy etatowej. Doszedłem do wniosku jakiś czas temu że inwestycja we własny biznes jest dużo lepsza niż składanie kasy na śmiesznych lokatach lub funduszach.

-

richman79 - Posty: 21
Tym bardziej, ze inwestujesz wlasciwie tylko swoj czas. Przy okazji ten czas moze byc dla Ciebie swietna zabawa i metoda samorealizacji jesli ebiznes powiazesz ze swoja pasja. Hosting, domena to nikle koszty.
Czego naprawdę pragną kobiety i jak zapewnić im pełnię przyjemności?
-

gantel - Posty: 52
Widzę, że temat żyje, więc napiszę czego dowiedziałem się u źródła - w UP.
Mianowicie podział % możliwej do uzyskania kasy może być naciągany. Wystarczy zaznaczyć, że profil działalności wymaga zwiększenia danego limitu i wtedy nasz wniosek rozpatrywany jest bardziej indywidualnie.
W przypadku mojego PUPu w ten sam dzień, w którym staję się bezrobotnym mogę złożyć wniosek. Rozpatrywanie to max 30 dno, po decyzji w ciągu 2-3 dni jest kasa na moim koncie.
Zakup serwisów internetowych wchodzi w kategorię Reklama - w przypadku mojego PUPu to do 20% wnioskowanej kwoty.
Mianowicie podział % możliwej do uzyskania kasy może być naciągany. Wystarczy zaznaczyć, że profil działalności wymaga zwiększenia danego limitu i wtedy nasz wniosek rozpatrywany jest bardziej indywidualnie.
W przypadku mojego PUPu w ten sam dzień, w którym staję się bezrobotnym mogę złożyć wniosek. Rozpatrywanie to max 30 dno, po decyzji w ciągu 2-3 dni jest kasa na moim koncie.
Zakup serwisów internetowych wchodzi w kategorię Reklama - w przypadku mojego PUPu to do 20% wnioskowanej kwoty.
- maniek
W przypadku mojego PUPu w ten sam dzień, w którym staję się bezrobotnym mogę złożyć wniosek.
Świetnie, zatem proponuję załatwić wszystko w jednym dniu, bez obawy że znajdą Ci staż.
Masz dużo szczęścia, w wielu UP nie dają nic na reklamę.
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
29 posty(ów)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 1 gość