Witajcie
Dziś przeglądając różne strony, zacząłem się zastanawiać nad sensem mojej domeny. Nie jest ona w żaden sposób powiązana z moim imieniem czy nazwiskiem ani z pracą, którą wykonuje. Powiem więcej, jest co najmniej beznadziejna i totalnie nie pasuje (t3usz.com.pl). Zastanawiałem się nad zmianą domeny, ale nic konkretnego nie mogłem wymyślić. Tak więc zwracam się do was z wielką prośbą o podrzucenie jakiś pomysłów na domene. Myślałem o nazwisku, szczesny.pl lecz jest zajęta. Totalnie nie wiem co wymyślić. Proszę o pomoc : )
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
- da-wid
- Miejscowość: Kraków
Czy domena ma być promocją Twojego nazwiska jako eksperta? Czy też ma służyć do czegoś innego?
Jeśli tak, to co kolega powyżej proponuje jest OK ( z myślnikiem i bez). No chyba że jest już inny Mateusz Szczęsny i takową wykupił.
Ale może ta domena ( i serwis) są Ci potrzebne zupełnie do czegoś innego? Na przykład promocji tego co robisz, chcesz pokazać światu? Wtedy niekoniecznie nazwisko w domenie. Tylko to co robisz, np. SkutecznyCopywriting.pl ( jeszcze wolna).
A może jeszcze inaczej: chcesz promować i swoją działkę i markę/nazwisko. Np. bizuteria-kruk.com.pl
Dla Ciebie mogłoby to być copywriting-szczesny.pl
Zaglądałeś do kursu o domenach Krzywego-Admina?
Jeśli nie, to polecam. Kopalnia wiedzy, pomoże podjąć właściwą decyzję.
Jeśli tak, to co kolega powyżej proponuje jest OK ( z myślnikiem i bez). No chyba że jest już inny Mateusz Szczęsny i takową wykupił.
Ale może ta domena ( i serwis) są Ci potrzebne zupełnie do czegoś innego? Na przykład promocji tego co robisz, chcesz pokazać światu? Wtedy niekoniecznie nazwisko w domenie. Tylko to co robisz, np. SkutecznyCopywriting.pl ( jeszcze wolna).
A może jeszcze inaczej: chcesz promować i swoją działkę i markę/nazwisko. Np. bizuteria-kruk.com.pl
Dla Ciebie mogłoby to być copywriting-szczesny.pl
Zaglądałeś do kursu o domenach Krzywego-Admina?
Jeśli nie, to polecam. Kopalnia wiedzy, pomoże podjąć właściwą decyzję.
-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 329
Dzięki Piotrze za podpowiedź, nie słyszałem o tym kursie więc skorzystam i przeczytam w najbliższym czasie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Mateusz Szczęsny
Jestem w trakcie kursu Krzywego nt. domen i mam kilka pomysłów.
Doszedłem do wniosku, że najpierw wypiszę słowa, które mogę wykorzystać i powstały takie pomysły:
skutecznycopywriting.pl
skuteczneteksty.pl
skuteczneslowa.pl (ukłon w stronę tipu numer 3)
głownie wykorzystać chciałem słowa 'dobry' 'copywriting' 'copywriter' 'skuteczny' 'tekst' 'slowa'
Na koniec wpadłem na pomysł: szalonycopywriter.pl
Pozdrawiam i czekam na propozycje z wykorzystaniem w/w epitetów(lub synonimy) i rzeczowników.
Doszedłem do wniosku, że najpierw wypiszę słowa, które mogę wykorzystać i powstały takie pomysły:
skutecznycopywriting.pl
skuteczneteksty.pl
skuteczneslowa.pl (ukłon w stronę tipu numer 3)
głownie wykorzystać chciałem słowa 'dobry' 'copywriting' 'copywriter' 'skuteczny' 'tekst' 'slowa'
Na koniec wpadłem na pomysł: szalonycopywriter.pl
Pozdrawiam i czekam na propozycje z wykorzystaniem w/w epitetów(lub synonimy) i rzeczowników.
- Mateusz Szczęsny
Witaj Matt 
A ja bym zajrzał tu: http://adwords.google.pl jest tu takie fajne narzędzie które pomaga znaleźć słowa kluczowe (jak wiemy słowo kluczowe w nazwie domeny jednak pomaga w pozycjonowaniu - nawet jak ktoś nie chce to i tak zamieści je w treści linka
) - i wybrał coś co pasuje do treści i jednocześnie ma dużo zapytań.
Pozdrawiam
Wojtek
A ja bym zajrzał tu: http://adwords.google.pl jest tu takie fajne narzędzie które pomaga znaleźć słowa kluczowe (jak wiemy słowo kluczowe w nazwie domeny jednak pomaga w pozycjonowaniu - nawet jak ktoś nie chce to i tak zamieści je w treści linka
Pozdrawiam
Wojtek
-

swirus71 - Posty: 292
- bioevo
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-