witam Panowie,
wątek trochę stary (ma prawie roczek) ale dowiedziałem się o nim dopiero dzisiaj,
mam pewną zagadkę związaną z tym jak to rozpoznaje Google.
Gdy wpiszemy poszukiwane hasło to na liście wyników nasze wpisane hasło jest pogrubiane. Z tego by wynikało że Google rozumie co szukamy i w wynikach pomaga nam szybciej odnaleźć poszukiwane wyrażenie wytłuszczając je.
Idąc dalej zobaczcie:
http://www.google.com/search?sourceid=c ... q=e-biznes
wytłuścił zwroty e-biznes oraz ebiznes
http://www.google.com/search?sourceid=c ... &q=ebiznes
również wytłuścił zwroty e-biznes oraz ebiznes
ciekawe ile wspólnego ma samo wytłuszczanie tych wyników z algorytmami Googla
oczywiście wyniki wyszukiwania różnią się co wskazuje że pozycjonowanie na frazy "ebiznes" i "e-biznes" to oczywiście dwie różne kwestie - tylko ciekawe w jakim stopniu mają wpływ na siebie wzajemnie
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Kasjanie, to pytanie jest nieco bez sensu. "W jakim stopniu mają wpływa na siebie wzajemnie?" Co masz na myśli? Chcesz usłyszeć jakieś procenty? Nie da się w ten sposób.
Ebiznes to ebzines.
A "e-biznes" to to samo co "e biznes"
Co prawda są najczęściej różnice w wynikach, jednak raczej nieznaczne.
Jeśli chcesz, żeby Google traktowało wyrazy oddzielnie - daj myślnik. Czyli "dobry-biznes" zamiast "dobrybiznes".
Pogrubianie szukanych fraz przez G nie świadczy o tym, że G wyszukuje te słowa (pogrubione) w domenach / adresach URL. Pisałem o tym szerzej w tym wątku wcześniej.
13 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kasjan napisał(a):oczywiście wyniki wyszukiwania różnią się co wskazuje że pozycjonowanie na frazy "ebiznes" i "e-biznes" to oczywiście dwie różne kwestie - tylko ciekawe w jakim stopniu mają wpływ na siebie wzajemnie
Kasjanie, to pytanie jest nieco bez sensu. "W jakim stopniu mają wpływa na siebie wzajemnie?" Co masz na myśli? Chcesz usłyszeć jakieś procenty? Nie da się w ten sposób.
Ebiznes to ebzines.
A "e-biznes" to to samo co "e biznes"
Co prawda są najczęściej różnice w wynikach, jednak raczej nieznaczne.
Jeśli chcesz, żeby Google traktowało wyrazy oddzielnie - daj myślnik. Czyli "dobry-biznes" zamiast "dobrybiznes".
Pogrubianie szukanych fraz przez G nie świadczy o tym, że G wyszukuje te słowa (pogrubione) w domenach / adresach URL. Pisałem o tym szerzej w tym wątku wcześniej.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Fajna, merytoryczna dyskusja. Ostatnio też akurat jakiś tekst na ten temat czytałem więc podrzucam linka http://danieldryzek.pl/2010/10/19/domen ... m-czy-bez/
-

bartekmedon - Posty: 738
13 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-