Rok założenia: 2008Kontakt
żeby istnieć w e-biznesie, musisz mieć własną domenę, najczęściej wiele domen
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Którą domenę wybrać?

Postprzez 0robson0
napisane: 21 Sie 2010, o 20:24

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam wszystkich forumowiczów,

Mam mały problem. Tak sobie dzisiaj uświadomiłem, że chęcią promocji własnej osoby zrobiłem sobie małe kuku... Co mam na myśli?

Z racji swoich zainteresowań postanowiłem prowadzić bloga o e-mail marketingu. Pierwszym pomysłem na domenę jaki przyszedł mi do głowy było http://www.robertwilinski.pl. Myślałem trochę nad innymi nazwami ale nic nie przychodziło mi o głowy i tak już zostało. Mój blog obecnie stoi na domenie robertwilinski.pl

Jakiś czas temu miałem pilną potrzebę wykupienia nowego serwera i podpięcia do niego jakiejś dobrej domeny e-mail'owej. Trochę się pogłowiłem ale wymyśliłem - emailbiznes.pl - nie jest zbyt długa, a wydaje mi się dość chwytliwa. Wykorzystałem dwie subdomeny, ale główny adres nadal jest nie wykorzystany. W związku z tym postanowiłem zrobić tam stronę z ofertą moich usług + małe portfolio z wykonanymi już projektami. Myślę, że pomysł jest dobry, ale moje pytanie jest zupełnie inne...

Dzisiaj uświadomiłem sobie, że może korzystniej byłoby prowadzić bloga tematycznego pod chwytliwą domeną brandingową emailbiznes.pl, a portfolio przenieść na osobistą robertwilinski.pl. W chwili obecnej blog nie jest jeszcze jakoś specjalnie popularny, ani wypozycjonowany więc taka opcja wchodzi w grę, ale to już ostatni moment. Jak podejmować decyzję o zmianie to tylko teraz. I tu właśnie moje pytanie. Co zrobić? Zostawić jak jest, czy zmieniać koncepcję? Czy gra jest warta świeczki?

Czekam na wasze porady, bo sam już nie wiem co mam robić. Mam mętlik w głowie...

Awatar użytkownika
0robson0

Miejscowość: Włocławek

Zmień

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 23 Sie 2010, o 10:42

Według mnie lepiej, żeby blog o e-mail marketingu był na domenie emailbiznes.pl, a oferta na domenie robertwilinski.pl. Po prostu taki układ według mnie lepiej pasuje. Jeśli nie masz jeszcze dużego ruchu i nie masz wypozycjonowane stron to myślę, że warto jeszcze zamienić zawartości domen.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

dzięki

Postprzez 0robson0
napisane: 23 Sie 2010, o 12:23

Dzięki za odpowiedź Paweł. Poczekam jeszcze na kilka opinii innych osób (jeśli się pojawią) ale jak na razie jestem skłonny zdecydować się na zmianę

Awatar użytkownika
0robson0

Miejscowość: Włocławek

Wróć do Domena