Rok założenia: 2008Kontakt
żeby istnieć w e-biznesie, musisz mieć własną domenę, najczęściej wiele domen
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Jak zamieścić domeny na giełdzie domen?

Postprzez Karol Ż
napisane: 20 Sty 2011, o 21:04

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Więc tak, mam do sprzedania kilka domen.
Nigdy tego nie robiłem i nie wiem nawet jak mam zamieścić ogłoszenie na aftermarket.pl lub ppd.pl. Jeżeli chodzi o aftermarket to doszedłem że mógłbym wystawić tam aukcje, ale bardziej mi chodzi o giełdę. Domeny są zarejestrowane na netmark i nezwa.pl. Pomyślałem że może trzeba przetransferować domeny np. do aftermarket aby można by je było tam sprzedać. Ale nie wiem czy dobrze myślę.

Ogólnie pytanie brzmi, jak wystawić domenę zarejestrowaną w netmark lub nazwa.pl na giełdzie aftermarket bo sobie z tym nie radzie?

A te domeny to fajnabryka.pl , agencjainternetowa.pl, naszmaluch.pl , forumbudownictwo.pl .
Być może ktoś ma jakieś doświadczenie (lub też nie) zasugerowałby ile można chcieć pieniążków za takie nazwy?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Karol Ż

Re

Postprzez Krzysztof P.
napisane: 18 Kwi 2011, o 18:46

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Co prawda temat troszkę stary może jednak się przyda.

Na aftermarket by wystawić domenę na giełdę musisz mieć wpłaconą tzw kaucję. (może być ona później wypłacona)
Domene wystawia się na giełdę w bardzo prosty sposób. Po lewej stronie panelu po zalogowaniu masz kolejno opcje: Sprzedawaj domeny - Domeny na sprzedaż - następnie zaznaczasz interesującą Cie domenę i wypełniasz pola: kategoria, cena + ewentualnie opis. W dużym skrócie jednak jest to bardzo intuicyjne. W razie problemów, służę skromną pomocą.

Awatar użytkownika
Krzysztof P.

Wróć do Domena