Bartłomiej Jakubowski napisał(a):Proszę wszystkich forumowiczów o pomoc w wyborze domeny dla serwisu o biznesie
Postaw na unikalną nazwę pod budowę marki. Ja najpewniej gdybym dziś miał wybierać domenę dla bloga i forum to nie wybrałbym ebiznesy.pl. Mówię poważnie.
Bartłomiej Jakubowski napisał(a):Serwis będzie dotyczył zarówno otwierania jak i prowadzenia własnej działalności gospodarczej.
Doskonały pomysł! Być może będę go promował wśród moich Czytelników, jeśli dobrze go zrealizujesz.
Wydawać by się mogło, że takich serwisów są dziesiątki, setki. Ogólnie w tej tematyce są może nawet tysiące serwisów. Ale jeśli skupisz się na tym, co napisałeś, czy jak otworzyć firmę, a później ją prowadzić - wróżę Ci sukces. Brakuje takiego serwisu. Dostaję czasami maile od moich Czytelników, że taki kurs by się przydał. Niby w Sieci jest mnóstwo informacji o założeniu i prowadzeniu firmy. Ale wszędzie jest mniejszy lub większy chaos i brak koncentracji. A Ty zrób serwis dla początkujących: jeśli trafią na niego, to zostaną.
Bartłomiej Jakubowski napisał(a):Moje wskazówki:
- domena .pl,
To bezwzględnie. Nie ma nawet co rozważać innych opcji.
Dziś widziałem w TV, jak TVP3 (regionalna) promowała usilnie domenę tvp.info. Biedaki. Walka z wiatrakami. A pod domeną tvpinfo.pl nie ma nic (na sprzedaż pewnie).
Bartłomiej Jakubowski napisał(a):- dość krótka maksymalnie 3-frazowa,
Maksymalnie 2-frazowa, ale najlepiej neologizm (4-6 znaków), lub fraza pospolita użyta w nowym kontekście.
Bartłomiej Jakubowski napisał(a):- raczej bez myślnika.
Na pewno bez myślnika.
Jaką nagrodę szykujesz? Może mnie zmotywujesz