co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
żeby istnieć w e-biznesie, musisz mieć własną domenę, najczęściej wiele domen

witam,

jak to zrobić:
mam domene na sekrety-sukcesu.blogspot.com i taką samą sekrety-sukcesu.com. Do tej pory posty z blogspot.com przerzucałem na .com ręcznie, ponieważ blogspot w odróżnieniu od wordpressa w tym szablonie nie chciał się zainstalować na zewnętrznej domenie.

Pytanie jest takie - domena na blogspot jest już jakoś tam wypozycjonowana, ta z .com slabiej.
Co zrobić z treścią? przenieść ją na .com a z blogspot.com skasować? Zastosować na blogspot jakies przekierowanie?(da się?)

no i jak to zrobić żeby tej treści nie powtórzyć i nie narazić się wyszukiwarką za duplicate content.

PS: dzisiaj już wiem jak w tym szablonie zrobić wszystko w domenie .com

pozdrawiam
Sebastian

Nowe tematy i zapytania tworzymy w osobnych wątkach, aby nie robić bałaganu.
Paweł

Sebastian Kupiec

Przekierowanie

Postprzez Paweł Landzberg 23 Kwi 2010, o 11:41

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Najlepiej jakbyś zrobił przekierowanie w .htaccesie z blogspota na nową domenę. Niestety nie miałem nigdy stronki na blogspocie i nie wiem czy jest to tam możliwe. Dzięki przekierowaniu nie będziesz miał zduplikowanych treści - Google przeniesie część siły na nową domenę. Może ktoś orientuje się czy w blogspocie można zrobić przekierowanie na inną domenę?

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Sebastian Kupiec napisał(a):Co zrobić z treścią? przenieść ją na .com a z blogspot.com skasować?

[wiem, że stary temat, ale może komuś się przyda jeszcze]
Nie przenoś, bo będziesz duplikował treść. Masz w sumie 2 możliwości:
1) Olać całkowicie stary blog i skupić się na nowym. Pamiętaj jednak, żeby nie kopiować treści / wpisów. A jeśli już chcesz to zrobić, to najpierw skopiuj sobie wszystkie wpisy, skasuj bloga na blogspot.com i za jakiś czas sprawdź w Google, czy jeszcze wisi kopia starego bloga. Jak zniknie, to możesz śmiało umieścić stare wpisy na nowym blogu.
2) Możesz zostawić starego bloga, ale go już nie rozwijać. Zakładasz tego nowego bloga na własnej domenie i rozwijasz go. A ze starego bloga na blogspocie linkujesz do nowego - i zyskujesz pozycjonersko.

Wiedzę w Sieci można podzielić na darmową i płatną. Jeśli chodzi o tę pierwszą, to polecam Ci z czystym sercem profesjonalnie przygotowane
kursy internetowe. Chcesz nauczyć się pozycjonowania? Zapisz się na całkowicie bezpłatny kurs seo. 14 lekcji, mnóstwo wskazówek, zero lania wody - same konkrety przydatne w pozycjonowaniu.
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Wróć do Domena