Może popełniłeś gdzieś błąd, jak możesz to wklej tutaj swój plik - nie jestem dobry w zgadywaniu...
Pozdrawiam
lapti
29 posty(ów)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
-

lapti - Posty: 576
Hej
Oto jak zapisałem w notatniku:
RewriteEngine On
Options +FollowSymlinks
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^cometosweden.com
RewriteRule ^(.*)$ http://www.cometosweden.com/$1 [R=301,L]
plik nazwałem ".htaccess" - razem z cytatami bo inaczej wyskakuje mi zakończenie ".txt". Może to źle zrobiłem?
Oto jak zapisałem w notatniku:
RewriteEngine On
Options +FollowSymlinks
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^cometosweden.com
RewriteRule ^(.*)$ http://www.cometosweden.com/$1 [R=301,L]
plik nazwałem ".htaccess" - razem z cytatami bo inaczej wyskakuje mi zakończenie ".txt". Może to źle zrobiłem?
- Janek
Plik .htaccess nie może mieć żadnych znaków pobocznych. Skorzystaj z mojej porady stworzenia pliku .htaccess 
Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi 
-

Kamil 'seven' Lubelski - Posty: 681
- Miejscowość: Łódź
Osobiście uważam, jak było wyżej napisane, jak jest długa to bez WWW, ale w każdym innym przypadku z WWW. Nawet gdzieś czytałem, że tak się utarło w głowach ludzi, że WWW to adres strony.
Prosty przykład, ulotka, lub lepiej mała wizytówka, pod nazwą firmy tekst www.firma.pl mówi od razu o co chodzi... samo firma.pl niby też, ale chyba lepiej wyjść na przeciw klientowi i napisać:
Nasza strona internetowa: firma.pl
lub
URL: firma.pl
No to wtedy chyba łatwiej samo www.firma.pl
Mam jedną stronkę bez www, pozostałe przekierowane na adres z www. Często adres bez www wygląda sucho, sztucznie...
Takie moje zdanie
Może kiedyś je zmienię 
No chyba, ze chodzi o subdomeny, bo to już inna gadka

Prosty przykład, ulotka, lub lepiej mała wizytówka, pod nazwą firmy tekst www.firma.pl mówi od razu o co chodzi... samo firma.pl niby też, ale chyba lepiej wyjść na przeciw klientowi i napisać:
Nasza strona internetowa: firma.pl
lub
URL: firma.pl
No to wtedy chyba łatwiej samo www.firma.pl
Mam jedną stronkę bez www, pozostałe przekierowane na adres z www. Często adres bez www wygląda sucho, sztucznie...
Takie moje zdanie
No chyba, ze chodzi o subdomeny, bo to już inna gadka
Cudna Bielizna - [size=85] galeria wyselekcjonowanej damskiej bielizny[/size]
Katalog stron internetowych - [size=85] moderowany katalog stron internetowych, dopisz się[/size]
Katalog stron internetowych - [size=85] moderowany katalog stron internetowych, dopisz się[/size]
-

Subduer - Posty: 28
- Miejscowość: Jabłonna
Moje zdanie też jest takie że z "www" jest lepiej.
Gdy szukam czegoś w wyszukiwarce odruchowo bardziej ufam adresom z "www". Warto to zauważyć, mimo że bez "www" domena jest czytelniejsza. Być może osoby mniej obeznane z internetem, komputerami wolą "www" a specjaliści "bez". Mówie na podstawia swoich obserwacji i tego forum
Można było by przeprowadzić badania, jeżeli kogoś to interesuje. W necie znalazłem kiedyś dwie fajne strony do przeprowadzania ankiet.
http://www.ankietka.pl/
http://webankieta.pl/
Gdy szukam czegoś w wyszukiwarce odruchowo bardziej ufam adresom z "www". Warto to zauważyć, mimo że bez "www" domena jest czytelniejsza. Być może osoby mniej obeznane z internetem, komputerami wolą "www" a specjaliści "bez". Mówie na podstawia swoich obserwacji i tego forum
Można było by przeprowadzić badania, jeżeli kogoś to interesuje. W necie znalazłem kiedyś dwie fajne strony do przeprowadzania ankiet.
http://www.ankietka.pl/
http://webankieta.pl/
Masażysta wykonujący MASAŻ RADOM może ci pomóc (wstawiłem jakiś tekst aby link był bardziej wiarygodny
)
-

Karol Ż - Posty: 76
Karol Ż napisał(a):Gdy szukam czegoś w wyszukiwarce odruchowo bardziej ufam adresom z "www".
Karolu,
Tego argumentu nie kumam: "w w w " i zaufanie? Dlaczego mniej ufasz domenom bez w w w?
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Ja też tak mam
Nie no może nie chodzi o zaufanie, ale powiem Wam, że jako jednak wieloletni informatyk po prostu dla mnie strony się kojarzą z WWW i koniec. Podobnie jak np domeny cośtam.net ? Kojarzy się Wam to z czymś ? Pewnie ogólnie nie, ale kto jest bardziej techniczny na pewno zczai 
Ale nie ma co dyskutować - ja po prostu lubię WWW i tyle, ale argumenty, które już w tym temacie padały nie uważam za złe
Ale nie ma co dyskutować - ja po prostu lubię WWW i tyle, ale argumenty, które już w tym temacie padały nie uważam za złe
Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
-

bartekmedon - Posty: 718
Odpowiedź taka sama jak Bartka powyżej, z tym że ja nie jestem wieloletnim informatykiem 
Nie potrafię jednak wytłumaczyć tego mniejszego zaufania do "bez www".
Masażysta wykonujący MASAŻ RADOM może ci pomóc (wstawiłem jakiś tekst aby link był bardziej wiarygodny
)
-

Karol Ż - Posty: 76
Karol Ż napisał(a):Odpowiedź taka sama jak Bartka powyżej, z tym że ja nie jestem wieloletnim informatykiem
Uzupełniając warto wspomnieć, że to "www" jest tak naprawdę subdomeną głównej domeny
Zapraszam na:
Katalog stron PR=4 (darmowy oraz moderowany)
Presell page PR=2 (darmowy oraz moderowany)
Katalog stron PR=4 (darmowy oraz moderowany)
Presell page PR=2 (darmowy oraz moderowany)
- izabela
29 posty(ów)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
-