Rok założenia: 2008Kontakt
żeby istnieć w e-biznesie, musisz mieć własną domenę, najczęściej wiele domen
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Domena www.wczasik.pl

Postprzez Piotr Krotkiewski
napisane: 18 Sty 2012, o 23:51

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam,

Jestem w posiadaniu domeny wczasik.pl i chciałem Was zapytać co sądzicie o tej domenie jeżeli bierzemy pod uwagę próbę stworzenia bazy noclegowej??

Próbowałem mieć hasło powiązane z hasłami: baza noclegowa, nocleg gdzieś tam bo to by bardzo pomagało w wyszukiwarce w lepszej pozycji - a branża naprawdę ciężka.

Domena wczasik jest krótka i łatwa, taka chyba w porządku, ale chciałem zapytać speców czy na takiej domenie można stworzyć fajną baze?? wiem ze wszystko zależy od treści merytorycznej itp ale wiemy ze domena jest ważna :-)

Czekam na Wasze opinie ;-)

Netlinker to Darmowy Katalog Stron- Zwiększ moc seo strony, dodaj ją do katalogu.
Awatar użytkownika
Piotr Krotkiewski

Miejscowość: Łódź

Taka sobie domena

Postprzez Paweł 'krzywy' Krzyworączka
napisane: 20 Sty 2012, o 12:32

Witaj Piotrze,
Domena taka sobie. Nic szczególnego. Jeśli chcesz zbudować silną markę, rozważ jej zmianę (wtedy na wczasik.pl mógłbyś postawić seo-bloga dla zaplecza pozycjonerskiego).
Nie musisz na siłę umieszczać słów kluczowych (lub ich pochodnych, zbitków literowych) w domenie. Nie ma takiej potrzeby.
Zauważ, że masz w sumie neologizm, ale bardzo dziwaczny: "wczasy" to wczasy, a "wczasik" to co? mały "wczas"? ;-)
Ta nazwa brzmi tak dziwnie, że być może ktoś słysząc "fczasik", wpisze fczasik.pl. Początek tej nazwy ma ciężki zbitek literowy.

Jeśli chcesz zbudować rozpoznawalny serwis noclegowy, spróbuj znaleźć unikalną nazwę, która będzie miła dla ucha i łatwo zapamiętywalna. A do tego w miarę krótka.

Szukasz domeny dla Twojego serwisu? Zapoznaj się z moim bezpłatnym poradnikiem: domeny internetowe. Więcej o nazwach i domenach przeczytasz na innym moim blogu.
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

domena

Postprzez damtox_pl
napisane: 24 Sty 2012, o 01:17

Moim zdaniem dobra domena na portal z ofertami wczasów, ale na pewno nie jako domena główna... tak jak wyżej... warto pomyśleć o lepszej domenie docelowej...

Jakie są najczęściej zadawane pytania w branży SEO?
Awatar użytkownika
damtox_pl

Miejscowość: Warszawa

Wróć do Domena