Witam. Mam na imie Patryk i jest to moj pierwszy post na tym forum. Sprawa jest taka, potrzebuje domeny na bloga. Nazywam sie Patryk Kiciński i chcialbym zeby domena byla skladala sie wlasnie z tych wyrazow. Tylko patrykkicinski.pl wydaje mi sie nieczytelne z powodu dwoch "k" co proponujecie? A moze kicinskipatryk.pl
Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Moim zdaniem to jest dla Ciebie najlepsza domena.
Jak jej zaraz nie zarejestrujesz to zrobi to jakiś
domeniarz i poda Ci taką cenę, że...
Pod Kicinski.pl jest biuro rachunkowe Lucjana Kicińskiego,
więc raczej Ci jej nie odstąpi
Kiciński.pl zajął już chyba jakiś domeniarz.
Jak chcesz to możesz go poprosić o jej wystawienie
na giełdzie domen nazwa.pl
warto zostać Konsultantką FM Group.
Nie można zmienić samemu. Ale można napisać do Admina, a on wszystko może
Po prostu napisz na priv (przez PW), jaki chcesz nick na Forum.
A jeśli chodzi o domenę, to nie przejmuj się tym podwójnym "k". Widać od razu, że jest to imię i nazwisko, więc praktycznie nie ma to "kk" żadnego znaczenia.
23 posty(ów)
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Ale już PatrykKicinski.pl jest bardziej czytelne. PatryKKicinski.pl też.
KicinskiPatryk bym odrzucił.
Jeszcze jest możliwość kupienia domeny kicinski.pl (jeśli jest wolna) i zrobienie bloga patryk.kicinski.pl.
Dla mnie jednak najlepszym rozwiązaniem jest wersja pierwsza jeśli chcesz koniecznie promować swoje nazwisko.
Tylko dlaczego nie zaczniesz od tego forum (zmieniając nicka na imię i nazwisko)?
KicinskiPatryk bym odrzucił.
Jeszcze jest możliwość kupienia domeny kicinski.pl (jeśli jest wolna) i zrobienie bloga patryk.kicinski.pl.
Dla mnie jednak najlepszym rozwiązaniem jest wersja pierwsza jeśli chcesz koniecznie promować swoje nazwisko.
Tylko dlaczego nie zaczniesz od tego forum (zmieniając nicka na imię i nazwisko)?
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
sebastian-nowak napisał(a):PatrykKicinski.pl
Moim zdaniem to jest dla Ciebie najlepsza domena.
Jak jej zaraz nie zarejestrujesz to zrobi to jakiś
domeniarz i poda Ci taką cenę, że...
Pod Kicinski.pl jest biuro rachunkowe Lucjana Kicińskiego,
więc raczej Ci jej nie odstąpi
Kiciński.pl zajął już chyba jakiś domeniarz.
Jak chcesz to możesz go poprosić o jej wystawienie
na giełdzie domen nazwa.pl
warto zostać Konsultantką FM Group.
- Konsultant FM Group
onuce91 napisał(a):chcialem ale nazwy uzytkownika zmienic nie mozna, zrobie nowe konto
Nie można zmienić samemu. Ale można napisać do Admina, a on wszystko może
Po prostu napisz na priv (przez PW), jaki chcesz nick na Forum.
A jeśli chodzi o domenę, to nie przejmuj się tym podwójnym "k". Widać od razu, że jest to imię i nazwisko, więc praktycznie nie ma to "kk" żadnego znaczenia.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Najcenniejsze wg mnie są domeny z samym nazwiskiem np. Nazwisko.pl
Dlaczego?
a) Subdomeny
- blog.nazwisko.pl
- patryk.nazwisko.pl
- siostrapatryka.nazwisko.pl
- bratpatryka.nazwisko.pl
b) Adres e-mail
- patryk@nazwisko.pl
- siostrapatryka@nazwisko.pl
itd...
Te lepsze domeny z Twoim nazwiskiem już pozajmowane, tylko .info z tego co widzę wolna. Domena patrykkicinski.pl może się okazać kłopotliwa dla osoby, która np. Cię nie zna i gdzieś usłyszała adres Twojej strony. Domen IDN, a więc PatrykKiciński.pl nie polecam, bo w Polsce ten rodzaj domeny się nie przyjął. A może Patryk-Kicinski.pl ?
Dlaczego?
a) Subdomeny
- blog.nazwisko.pl
- patryk.nazwisko.pl
- siostrapatryka.nazwisko.pl
- bratpatryka.nazwisko.pl
b) Adres e-mail
- patryk@nazwisko.pl
- siostrapatryka@nazwisko.pl
itd...
Te lepsze domeny z Twoim nazwiskiem już pozajmowane, tylko .info z tego co widzę wolna. Domena patrykkicinski.pl może się okazać kłopotliwa dla osoby, która np. Cię nie zna i gdzieś usłyszała adres Twojej strony. Domen IDN, a więc PatrykKiciński.pl nie polecam, bo w Polsce ten rodzaj domeny się nie przyjął. A może Patryk-Kicinski.pl ?
-

Mateusz - Posty: 73
Witam, również jestem osobą początkującą i mam podobny problem co kolega, który założył ten temat. Postanowiłem rozpocząc swoja "przygodę" z blogiem i mam pomysł by tematyka blogu oscylowała wokół zdrowia (znam się trochę na tym) i kondycji (również kondycji portfela). Postanowiłem założyć blog na wordpressie i teraz pytanie do Was, doświadczonych wiarusów - czy nazwa zdrowieikondycja.wordpress.com Waszym zdaniem ma sens, co ewentualnie byście proponowali by zmienić w nazwie lub jaką inną proponujecie. Drugie moje pytanie czy dobrze robię zakładając ten blog na wordpressie.com??? A jeśli nie na wordpressie.com to gdzie indziej???
-

genius - Posty: 19
Piszesz o zdrowiu i kondycji portfela, czyli takie połączenie zdrowia i finansów (jakoś niezbyt trafione połączenie tematów). Co do domeny to najlepiej załóż na własnym serwerze pod własną domeną. Koszt kilkadziesiąt złotych rocznie.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Dziękuję że zwróciłeś mi uwagę Pawle - muszę jeszcze przemyśleć kwestię nazwy. W sumie to chodziło mi o wiele aspektów "kondycji" - kondycja fizyczna (czyt. zdrowie), psychiczna (odpowiednie myślenie), duchowa, no i również kondycja portfela. Sądzę, że wszystkie te płaszczyzny zazębiają się w mniejszym bądź większym stopniu. Może zamiast zdrowieikondycja.pl daćnp naszakondycja.pl ???
-

genius - Posty: 19
Chyba lepiej byłoby TwojaKondycja.pl - takie wolny strzał.
Co do tematyki nadal według mnie odpuścić tematykę portfela, bo on się ma nijak do zdrowia. Wiem, że jest tu słowo łączące "kondycja", ale to trochę tak jakbyś miał serwis np zamki.pl, gdzie byś miał info na temat historycznych zamków, budowli itp. i tu nagle miałbyś dział zamki błyskawiczne do spodni
Chyba czujesz o co mi chodzi
No chyba, że kondycja portfela ulega uszczerbkowi, gdy idziesz do lekarza
To jakieś powiązanie tematyczne by było
(żartuję oczywiście
).
Co do tematyki nadal według mnie odpuścić tematykę portfela, bo on się ma nijak do zdrowia. Wiem, że jest tu słowo łączące "kondycja", ale to trochę tak jakbyś miał serwis np zamki.pl, gdzie byś miał info na temat historycznych zamków, budowli itp. i tu nagle miałbyś dział zamki błyskawiczne do spodni
No chyba, że kondycja portfela ulega uszczerbkowi, gdy idziesz do lekarza
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
23 posty(ów)
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
-