Jakie rozszerzenie domeny wybrać dla firmy działającej tylko na terenie Warszawy?
Po prostu .pl, czy może lepsze będzie waw.pl?
Rozumiem, że z punktu widzenia seo, zawarcie słów kluczowych w domenie i ewentualne oddzielenie ich myślnikami ma znaczenie.
Jak to jest z rozszerzeniem? Ma to jakieś wpływ na pozycjonowanie?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Tak, ale z punktu widzenia uzytkownika myslniki beda uciazliwe. Najlepiej kup domene z myslnikiem i bez, a przekierowanie zrob w zaleznosci od tego, ktory ruch bedzie dla Ciebie wazniejszy - z pozycjonowania, czy z wpisywania adresu recznie (billboardy, reklamy, wizytowki, przekaz ustny itp.).
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
zdecydowanie nazwafirmy.pl nigdy nie wiadomo czy działalność nie rozszerzy się poza Warszawę ... takie moje zdanie ...
pozdrawiam Sir Galimatias
Na początku był CHAOS potem wszystko się popie......o eee pomieszało...
-

SirGalimatias - Posty: 41
Zdecydowanie nazwafirmy.pl - po pierwsze - ten link wygląda i od razu jest kojarzony z firmą, po drugie końcówki 'waw' nie zawsze są 'dobrze odbierane'. Jak dla mnie tylko nazwafirmy.pl + ewentualnie wykup nazwafirmy.waw.pl i zrobienie na niej przekierowania na .pl.
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
-

it-spleen - Posty: 697
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
Jak dla mnie nazwa z .pl. Domeny regionalne jak waw.pl są gorzej odbierane przez Google (z tego co słyszałem), gdyż ostatnio wiele spamu się porobiło na takich domenach - z racji tego, że są tańsze.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Ostatnio była akcja z strony google i bardzo wiele domen regionalnych dostało ładnie pod d**pie i poleciały w odchłań internetu . Żyjesz w pl ?? to tylko takie domeny kupuj
Poza tym temat wałkowany nie raz 
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
-

Grzegorz Szymański - Posty: 15
Grzegorz Szymański napisał(a):Rozumiem, że z punktu widzenia seo, zawarcie słów kluczowych w domenie i ewentualne oddzielenie ich myślnikami ma znaczenie.
Tak, ale z punktu widzenia uzytkownika myslniki beda uciazliwe. Najlepiej kup domene z myslnikiem i bez, a przekierowanie zrob w zaleznosci od tego, ktory ruch bedzie dla Ciebie wazniejszy - z pozycjonowania, czy z wpisywania adresu recznie (billboardy, reklamy, wizytowki, przekaz ustny itp.).
Rozsądna cena hostingu to 300zł rocznie. Wybierz najlepszy hosting, aby nie mieć problemów ze swoją stroną WWW. Z kolei aby nie mieć problemów ze swoim komputerem, wybierz najlepszy antywirus i zainstaluj go zgodnie z moimi instrukcjami.
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
W sumie dobry pomysł, a koszt dodatkowej domeny niewielki. Na pewno nie zaszkodzi:)
Nastawiam się na klientów z internetu, więc główne działania reklamowe będą skierowane na pozycjonowanie strony.
Moje nastawienie poparte jest obserwacjami i niewielkim doświadczeniem, dlatego wydaje się to odpowiedni kierunek.
z tematem planuję ruszyć dopiero za jakiś czas, ale pomyślałem, że domeny warto nabyć już teraz. Co niniejszym uczyniłem przed chwilą:)
Nastawiam się na klientów z internetu, więc główne działania reklamowe będą skierowane na pozycjonowanie strony.
Moje nastawienie poparte jest obserwacjami i niewielkim doświadczeniem, dlatego wydaje się to odpowiedni kierunek.
z tematem planuję ruszyć dopiero za jakiś czas, ale pomyślałem, że domeny warto nabyć już teraz. Co niniejszym uczyniłem przed chwilą:)
-

Grzegorz Szymański - Posty: 15
Przy wyborze domeny warto się sugerować dwoma punktami. Możliwie krótka domena, łatwa do zapamiętania skojarzenia. Drugie - domena ma budzić dobre skojarzenia z marką której fundament będzie budowany. Bo z doświadczenia wiem, że przy wielu zapytaniach ofertowych z adresów e-mail domen dedykowanych (nie onet, nie wp, nie o2) sprawdzam jaka firma jest ukryta pod daną nazwą, a potem łatwo jest już znaleźć opinię o firmie czy jej produktach.
Usługi serwisowe akumulatorów często pozwalają uniknąć ogromnych kosztów naprawy. Serwis akumulatorów trakcyjnych to działanie przeciwdziałanie awariom. Serwis akumulatorów.
- jerrystef
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-