Ale jeśli tak jak w moim przypadku oprogramowanie nazywa się CDN Optima (no dobra nazywało się bo niedawno był rebranding - ale od 10 lat się tak nazywało... i pewnie przez następne 5-10 ludzie będą tak wpisywać - faktem jest że zapytań na cdn optima jest o ile dobrze pamiętam 5 albo i10 x więcej niż na comarch optima) to domena cdn-optima.pl świetnie pasuje do treści strony i jest łatwa do zapamiętania.
Z drugiej strony czasem lepsza domena składająca się z 2-3 wyrazów sensownie ułożonych, nawiązujących do treści strony i łatwych przez to do podania i zapamiętania niż krótka domena nie mająca kompletnie związku z tematem strony, którą w dodatku np. przez telefon będziesz musiał przeliterować a potem jeszcze upewnić się, że Twój rozmówca ją dobrze zapisał. Prawda
Druga strona tego medalu jest taka, że im więcej słów kluczowych upchniesz w nazwie domeny - tym mniejsze będzie znaczenie każdego z nich - i dlatego warto robić krótkie domeny (zresztą podobnie z tagiem title).
Zresztą można mieć krótką domenę a zmaścić tagi Title tak jak w przypadku strony http://certyfikatyslask.pl/ (strona pochodzi z tego wątku: http://forum.ebiznesy.pl/pytania-i-watpliwosci/jak-to-ugryzc-skromna-strona-mnostwo-slow-kluczowych-t1202.html)
Nie dość, że w najważniejszym tagu na stronie napchane słów kluczowych, tag taki sam na wszystkich podstronach to jeszcze ciągle nie ma SEO friendly URL - a przecież w Joomli wystarczy zaznaczyć w konfiguracji i przenieść kropkę w nazwie gotowego pliku htaccess z tyłu na sam początek. No i w tagu keywords napchane słów kluczowych że pajączek może dostać nudności
BTW. Z tą domeną to mi się trochę udało - ktoś w związku z rebrandingiem ją sobie odpuścił a ja jak ślepa kura na ziarno na nią trafiłem akurat jak była wolna. Domena ma 3 lata i nawet jeszcze są do niej linki ze strony poprzedniego właściciela (a obecnie konkurenta)
w dodatku ze strony zbieżnej tematycznie
ale przecież nie będę ich prosił o usunięcie linków.Miłosz: masz intrygującą stopkę...