Dick napisał(a):co zostało już zauważone prze kilku bardziej świadomych domainerów
A jest takie pojęcie? (żart)
Dick napisał(a):Rozszerzenie .co to idealna końcówka gdy działamy w branży "energetycznej" np. kotły.co, instalacje.co itp
Idealna? Hmm, chyba za dużo przebywasz na di.pl
Idealna końcówka w Polsce dla polskiego biznesu to .pl. Nie ma wyjątków (typu kotly.co, nokia.tel itp.)
glowanet napisał(a):Rzeczywiście jest nisza, w której można użyć takie domeny, nie pomyślałem o tym. Domeny .co w takim wypadku, kto wie czy nie będą nawet lepsze od .pl
Nie róbcie zamieszania, plis. Bo mniej zorientowani forumowicze pomyślą, że domena .co może być dobrym pomysłem. NIE MOŻE.
Przypominam, że nie możemy patrzeć przez pryzmat własnych upodobań. Może dla Was domena .co dla branży związanej z ogrzewaniem jest doskonała. Ale dla Waszych klientów już nie będzie. Większość ludzi w Polsce ledwo kojarzy, że są inne rozszerzenia niż .pl. A Wy-co-byście-chcieli.co?

Argument, że ludzie nie kojarzą innych końcówek niż *.pl jest chyba przesadzony, mam teraz bardzo dużo kontaktów z klientami - ludźmi którzy z komputerem/Internet nie mają zbyt wiele wspólnego, ale doskonale kojarzą inne domeny jak com, com.pl czy net. Ale przyznać też muszę, że te bardziej nazwijmy to 'egzotyczne' już niekoniecznie