co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
podajemy dobre i złe przykłady serwisów internetowych - uczmy się od innych i na cudzych błędach

Aż mnie krew zaczęła zalewać jak z ciekawości zacząłem robić 'test na wirusa Świńskiej Grypy'.
Reklamę znalazłem w boksie google na swoim blogu (mam nadzieję, że mnie nie zbanują ^^)
Klikam, wypełniam, a na koniec 'wyślij smsa'.

Czytam regulamin i czego się dowiaduję? Koszt poznania wyniku to uwaga 30,50 PLN z Vat, a żeby tego było to razy dwa!

Na szczęście znam takie 'chytre' sztuczki zarobienia na internaucie i od razu przestałem się interesować wynikiem jak zobaczyłem "wyslij smsa". Pozostała mi tylko ciekawość poznania ceny tej informacji. Gały wyskoczyły mi z orbit, dosłownie. Cena mnie powaliła, jest prawie trzykrotnie większa niż z tych testów na iq. Link podaje poniżej do 'wyzyskiwaczy'.

http://owndiet.org/18/test.php

(Mam nadzieję, że dobry dział, jeżeli nie, to proszę o przeniesienie)

SMI Elnela - Portal społeczności eMarketingu
Szukasz dobrego tekstu? Copywriter.
Mateusz Szczęsny

No nieźle nieźle. 30,50 za smsa.

Mam pomysł na ankietę za 15zł/sms.

"Sprawdź czy dasz się zrobić w jajo"

greeneed - ciągły brak czasu
Awatar użytkownika
greeneed

Miejscowość: Strzelin - Wrocław

Ja sobie ze 2-3 miesiące temu wypełniłem test "Kiedy umrę", taki w sieci też krąży. Cena dowiedzenia się: 2 smsy za 25 zł chyba... albo 2 razy poprzez paypal za 50 gr :D No to na złotówkę mi już nie leciało ;)

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Czyli z tym kiedy umrę jest podobnie jak z testem na grypę

25+(25*0,22)=30,5

Ciekawe jak jest z tym PayPalem, może to jakaś reklama? Żeby ludzie zakładali konta w paypalu, bo "taniej" i łatwiej. Dziwne :P

SMI Elnela - Portal społeczności eMarketingu
Szukasz dobrego tekstu? Copywriter.
Mateusz Szczęsny

Paweł Landzberg napisał(a):Ja sobie ze 2-3 miesiące temu wypełniłem test "Kiedy umrę", taki w sieci też krąży. Cena dowiedzenia się: 2 smsy za 25 zł chyba... albo 2 razy poprzez paypal za 50 gr :D No to na złotówkę mi już nie leciało ;)

No, zapewne umrzesz jak dostaniesz rachunek od swojego operatora. Krew Cię zaleje.... :D

Nie życz sobie, aby było Ci łatwiej, tylko abyś był lepszy.
http://www.flexair.pl
http://www.zdrowadieta.sklep.pl
Awatar użytkownika
OlgaGr

Wróć do Dobre i złe przykłady

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość