co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
informacje, porady i wskazówki głównie dla początkujących ebiznesmenek i ebiznesmenów

Pytanie, porada, pomoc

Postprzez juby5_89 22 Gru 2009, o 07:10

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Serwus!

Jestem Piotrek, mam 20 lat i jestem studentem. Temat ebiznesu jest mi obcy, ale jestem otwarty na nową wiedzę. Z racji mojego kierunku (fizjoterapia i masaż) mam pewien pomysł na ebiznes.
Chciałbym założyć stronkę internetową na której znajdowałyby się filmiki z wykonywaniem technik masażu. Teorii w internecie jest mnóstwo, ale jeśliby poszukać konkretnych filmików, które mają pomóc w uczeniu się technik masażu to nie znajdziecie żadnego. Dla kogo byłaby ta stronka? Oczywiście dla wszystkich, ale głównie dla osób, które studiują masaż, są fizjoterapeutami a zapomnieli jak wykonuje się niektóre techniki i dla tych którzy chcą masować swoich partnerów i partnerki ;) .
Tutaj kieruje pytanie do was. Co myślicie o takiej stronce? Czy przydałaby się?
Projektowanie stron jest mi obce więc proszę o poradę co powinienem czytać, aby móc założyć taką stronkę?
Wszystkim z góry dziękuje za pomoc i wszelkie konstruktywne komentarze ;).

juby5_89

Re: Pytanie, porada, pomoc

Postprzez Tomasz Fabiszak 22 Gru 2009, o 10:27

Cześć Piotrek,

Witaj na forum. Co do Twojego pytania - jesteś zmotywowany, masz temat - zrób to.
Popytaj wśród Twoich znajomych - studentów oraz innych (potencjalnych klientów), czy byli by zainteresowani takim serwisem, co konkretnie chcieli by w nim znaleźć, itp.
Spisz przemyślenia swoje i innych. Ułóż cele i.. do pracy :)

Na początek przejrzyj artykuł Mateusza jak pisać bloga Są to ogólne wskazówki jak prowadzić serwis tego typu.

Jako narzędzie wybierz WordPress (jeśli nie chcesz wydawać pieniędzy na początek możesz spróbować z darmowym blogiem na http://pl.wordpress.com/) ewentualnie Joomlę. Korzystaj z wiedzy i doświadczenia Mateusza Kowalskiego, który pisze również na tym forum - innych forumenek i forumenów oczywiście również.

Jeśli chcesz dobrze wybrać domenę dla swojego serwisu, to polecam kurs emailowy naszego admina Krzywego.

Awatar użytkownika
Tomasz Fabiszak

Miejscowość: Poznań

Postprzez MateuszKowalski 22 Gru 2009, o 14:50

Witaj.

Od razu widzę, że może to być dochodowe przedsięwzięcie. Sprawdziłem właśnie w https://adwords.google.pl/select/KeywordToolExternal parę fraz i okazało się, że temat ma wzięcie.

Prawdopodobnie potwierdzisz to, że większość osób zainteresowana tym tematem, to są kobiety?

U mężczyzn pewnie to będą Ci, którzy ćwiczą na siłowni i potrzebują masażu jako regeneracje, ludzie pracujący w biurach z bólami kręgosłupa i Ci, którzy szukają przyjemności, bo widzę, że masaż tajski ma duże wzięcie...

Ja na Twoim miejscu, od razu bym kierował swój przekaz tylko do kobiet, bo będzie to dużo większa grupa, która płaci więcej, chętniej i nawet mam dla Ciebie parę pomysłów na biznes, które mi wyszły z analizy ilości wyszukań poszczególnych fraz. Od razu mówię, że będziesz potrzebował partnerki, aby ona też trochę pokazała, jak się masuje.

1). Standardowy masaż pleców, kręgosłupa - tu może być Ci najciężej, bo to robią wszyscy. Możesz się tym zająć, ale mam dla inne ciekawsze pomysły.

2). Masaż odmładzający (masaż twarzy, szyi, dekoltu).

3). Nauka masażu dla młodych mam (masaż brzuszka niemowlaka, masaż krocza przed porodem).

4). Masaż erotyczny.

Na 2 i 4 możesz się skupić i nie robić już nic więcej. Ja zamiast bloga, założyłbym prostą stronę do zapisu na listę adresową i w zamian za zapis obiecał 2 filmiki: jeden zdradzający jakąś super technikę masażu dekoltu, a drugi to jak masować swojego partnera, by nawet nie myślał o innych kobietach. Filmiki oczywiście umieszczasz na YouTube, każdy po 3-4 minuty, a po zapisaniu się dawał do nich linki. W tych darmowych filmikach możesz dodać adres Twojej strony (gdyby ktoś do nich trafił przez YouTube).

Od razu bym zrobił jakiś mini produkt nauki masażu dla kobiet (20-30 min. w cenie 19,97zł) (może to być ten odmładzający) i wystawił na Ekademię, bo tam nie musisz mieć własnej firmy, aby sprzedawać swoje kursy. Jako drugi produkt zrobiłbym ten masaż erotyczny (także 20-30 min. ale tu już możesz dać 47zł).

Piszesz wtedy do potencjalnych partnerów (np. Piotr Mart, który wydał książkę "Mężczyzna od A do Z"), że masz taki produkt i dasz mu 70% prowizji od każdej sprzedaży. Wszystko to zrobisz na Ekademii. Gdybyś miał jakiś problem, czegoś nie wiedział, pisz. Na drugi produkt możesz już dać mniejszą prowizję 30-50%.

Wszystko, co partner chcący polecać Twoje produkty musi zrobić, to skierować ruch na ofertę produktu, gdzie wielki nagłówek krzyczy do kobiety: "Jeśli Twój mężczyzna nie chce z Tobą rozmawiać, to prawdopodobnie myśli o odejściu od Ciebie." Pod spodem wytłuszczonym drukiem: "Zatrzymaj go dzięki diabelsko skutecznej technice masażu, która sprawi, że Twojemu mężczyźnie będzie tak przyjemnie przy Tobie, że już nigdy nie pomyśli o innej kobiecie." W tym miejscu jest umieszczony ten filmik, a pod spodem oferta pełnej wersji tego produktu.

Podobnie robisz z drugim produktem o masażu upiększającym.

W treści kursu, pod filmem instruktażowym, daj też formularz do zapisu na listę adresową, gdyby jakaś klientka kupiła od razu i nie zapisała się na listę. Jeśli jeszcze o tym nie wiesz, to lista adresowa, prawdopodobnie będziesz Twoim największym zasobem, bo możesz wtedy wysłać maila do ludzi, którzy już są na Twojej liście, mówisz im, że stworzyłeś nowy produkt i masz już od razu sprzedaż tego produktu.

To jest moja rada dla Ciebie.

Tomasz Fabiszak napisał(a):Korzystaj z wiedzy i doświadczenia Mateusza Kowalskiego, który pisze również na tym forum - innych forumenek i forumenów oczywiście również.

Już nie działam pod tym blogiem. ;) Właśnie go zamknąłem, bo tylko straszył ludzi. Teraz działam tutaj: InfoMarketer i właśnie w podobny sposób, jaki opisałem powyżej. :D

MateuszKowalski

Postprzez juby5_89 24 Gru 2009, o 19:23

Dziękuje bardzo za pomoc.

Założyłem bloga na wordpress.com

http://masujemy.wordpress.com/

Jeszcze (!) tam nic nie ma ale...
Mam wielkie problemy by cokolwiek tam napisać i połapać się. Ma ktoś jakiś materiał, książkę by można było rozszyfrować tą stronę? ;)

juby5_89

Postprzez juby5_89 24 Gru 2009, o 19:55

Mateusz sugerujesz więc ,że mam udostępnić krótki filmik 4-5 min. a pod dołem dać linka do wersji gdzie ktoś może kupić pełną wersję (30min) za 20 zł ?

juby5_89

Postprzez MateuszKowalski 26 Gru 2009, o 17:47

Im szybciej zaczniesz zarabiać (i zobaczysz, jak to naprawdę wygląda), tym lepiej. Nie wiem czy już czytałeś mój specjalny raport. Opisałem w nim to wszystko bardzo łopatologicznie i tak, aby każdy kto chce zarabiać na wiedzy w Internecie, mógł to zacząć robić. Raport ten jest zupełnie darmo, zapisz się tutaj i dostaniesz go na maila: http://www.infomarketer.implesite.pl/

MateuszKowalski

Postprzez Tomasz Fabiszak 26 Gru 2009, o 18:07

juby5_89 napisał(a):(...)
Mam wielkie problemy by cokolwiek tam napisać i połapać się. Ma ktoś jakiś materiał, książkę by można było rozszyfrować tą stronę? ;)

Napisz z czym konkretnie masz problem, to wtedy będziemy mogli spróbować opisać co i jak.

Awatar użytkownika
Tomasz Fabiszak

Miejscowość: Poznań

Postprzez juby5_89 17 Sty 2010, o 20:00

Witam ponownie

Tomku właściwie mam problemy ze wszystkim. Obsługa wordpress wydaje mi się skomplikowana i trudno mi operować na stronie.
Nie wiem na jakiej zasadzie to zrobić. Nie mam żadnych umiejętności w tworzeniu stron internetowych, blogów itp. więc nie wiem od czego zacząć.
Mateusz Kowalski: mam problemy z otrzymaniem twojego raportu. Zapisałem się na liste ale jak dotąd nic nie otrzymałem.
Problemów z filmikami nie byłoby bo pewne osoby zaoferowały mi pomoc w tworzeniu.
Nie własnie jak ma wyglądać sytuacja z wypromowaniem ich.
Czy dawać cały film na youtube (ale jak wtedy będę z niego zarabiał)
Czy założyć bloga, ministronę czy co (jakiś kurs czy coś) ?
Jak wypromować swoje filmiki?
To takie podstawowe pytania...
Proszę o pomoc ;)

juby5_89

Postprzez MateuszKowalski 17 Sty 2010, o 22:21

Może leży w spamie?
Tu masz link: http://infomarketer.implesite.pl/custom/jak-zarobic.pdf

>>Czy dawać cały film na youtube (ale jak wtedy będę z niego zarabiał)

Nie cały. Fragment daj na YouTube.

>>Czy założyć bloga, ministronę czy co (jakiś kurs czy coś) ?
>>Jak wypromować swoje filmiki?

Zależy od Ciebie, czy po prostu chcesz spróbować, czy jesteś przekonany o tym, że chcesz z tego robić biznes. Jeżeli chcesz spróbować, zacznij od bezpłatnych form promocji (np. blog).

MateuszKowalski

Postprzez juby5_89 1 Mar 2010, o 06:05

Witam ponownie!

Założyłem bloga na blogspocie gdyż jego obsługa jest o wiele prostsza i ma możliwość zainstalowania programu Adsense.

http://masujemy.blogspot.com/

Moje dwa pytania:

Jak mogę zrobic by artykuły na stronie głównej były wyświetlane jako krótkie. Tzn. że czytelnik musi kliknąć w miejsce "czytaj dalej" aby rozszerzyć post.
Co to jest kanał RSS- czytałem i dalej nie wiem o co chodzi. Czy jest potrzebny na moim blogu
Jak mogę sprawić,żeby można było się zapisać na moją stronkę?

Bardzo proszę o pomoc

juby5_89

Następna

Wróć do Dla początkujących