>1. Mam już założoną swoją listę adresową jednak nie wiem jak podłączyć do tego program do wysyłania wiadomości. Czytałem o mailerze na stronie cneb, ale nie mogę go znaleźć nigdzie

...
Wchodzi na freebot.pl, logujesz się i po prawej masz Generator formularzy. Wybierasz jeden kod i go wklejasz w odpowiednim miejscu na stronie, np. na samej górze na pasku w boku.
>2. Chce stworzyć po liście adresowej do każdego mojego bloga tak bym mógł automatycznie wysyłać wiadomości do osób będących na danej liście a nie do wszystkich moich subskrybentów. Jak to zrobić?
Trzeba zakładać kilka kont na freebot czy tu chodzi o zastosowanie filtrów (nie mogę narazie wypróbować bo liczba adresów na mojej liście to jak narazie 1 - mój

e ).
Trzeba założyć kilka kont na freebot.pl. Każde konto na inny adres e-mail.
>3. Czy zmieniając nazwę bloga z mojanazwa.blogspot.com na mojanazwa.pl polecę w górę jeśli chodzi o wyniki wyszukiwarki google? Czy w ogóle warto?
Szczerze to nie mam pojęcia, ale jednak bym zmienił, żeby promować swoją markę mojanazwa.pl, bo prędzej czy później i tak by wypadało zmienić, a lepiej teraz niż później.

Szczególnie, że i tak ludzie teraz mniej szukają, bynajmniej patrząc na swoje statystyki.
Poza tym, jeżeli będziesz chciał w przyszłości zmienić serwer na własny i postawić bloga na wordpress, to stali czytelnicy pozostaną, bo domena zostanie ta sama.
>4. Jak ustawić automatyczne wysyłanie wiadomości?
Wchodzisz w zakładkę wiadomości w danym koncie freebot i klikasz "Dodaj nową wiadomość". Wtedy ustalasz w polu "dni opóźnienia" po ilu dniach ma dana wiadomość zostać wysłana (np. 0 jeśli chcesz od razu po potwierdzeniu zapisu wysłać), temat wiadomości, treść, po ilu znakach ma być linijka zawijana, no i to chyba tyle z opcji freebota.
Jak coś jeszcze byś chciał wiedzieć, to pytaj.