Rok założenia: 2008Kontakt
informacje, porady i wskazówki głównie dla początkujących ebiznesmenek i ebiznesmenów
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Przymiarki do pierwszej strony.

Postprzez Włóczykij
napisane: 2 Lis 2011, o 04:25

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Cześć wszystkim.

Od jakiegoś czasu zajmuję się (dodatkowo) prowadzeniem korepetycji z rysunku dla kandydatów na architekturę. Do tej pory ogłaszałem się w portalach korepetycyjnych, ale teraz postanowiłem stworzyć stronę internetową mojej działaności i trochę się "sprofesjonalizować", po to żeby po prostu znaleźć więcej chętnych.

Generalnie nie chcę być specem od robienia stron, ale też jeśli coś jest niezbędnie potrzebne żeby stronka dobrze działała i sprawnie sie pozycjonowała, to jestem gotowy sie tego nauczyć.

Na razie znalazłem taki serwis - www.weebly.com i próbuję sklecić stronkę. Co myślicie o tym serwisie? Chciałbym stworzyć stronę przy pomocy kreatora, i skorzystać z ich hostingu, ale domenę wykupię gdzie indziej żeby w razie czego bez problemu "uciec" od nich.

Słyszałem że żeby strona się dobrze pozycjonowała, dobrze jest żeby działała na WordPressie, czy to prawda? No i czy ten kreator który wkleiłem działa na Worpessie? Co w ogóle myślicie o tym kreatorze, zwłąszcza jeśłi chodzi o pozcyjonowanie, czy to będzie miało jakiś wpływ? ( z tego co wiem liczy sie też to jak wygląda kod, ale z tego co widzę na stronie to piszą że jest optymalizaowany do pozycjonowania ). Wiem że to sporo pytań, ale jestem kompletnie zielony w tych sprawach więc byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam, Michał.

Włóczykij

pierwsza strona

Postprzez Krzysztof Trynkiewicz
napisane: 2 Lis 2011, o 07:46

Na oko moze byc. Nie jest to WordPress, ale tez WP nie jest konieczny, by dobrze wypozycjonowac strone. Zaloz jakas, podaj adres, to sie zobaczy, czy jest to dobre pod wzgledem seo.

Masz stronę i jeszcze nie wiesz co to jest CMS? | Wyczyść autostart i przyspiesz komputer
Awatar użytkownika
Krzysztof Trynkiewicz

opd

Postprzez snaki
napisane: 2 Lis 2011, o 09:50

Strona wizytowa wystarczy html+css ,coś większego php i MySQL ...
Jak napisał przedmówca (jak cos wyczarujesz) podaj adres www - to coś poradzimy ;)

Ps. Nie jestem zwolennikiem kreatorów ... na www wartościowe . Ewentualnie kreator używam do zaplecz.

snaki

odp

Postprzez Włóczykij
napisane: 2 Lis 2011, o 17:43

Ok jak już coś posklejam, to pokażę.

Snaki - Wizytówka mi nie wystarczy. Chcę na stronie umieścić galerię prac i nagrać krótką lekcję próbną na youtube i zembeddować. No i mapka dojazdu itp, ale to nie jestem jeszcze pewien bo w sumie jest to jakies upublicznianie moich danych osobowych. Dla mnie kreator to dobre wyjście, dopiero co się dowiedziałem czym się rózni hosting od domeny ;).

Włóczykij

powodzenia

Postprzez mrobert15
napisane: 4 Lis 2011, o 21:14

Witam
Z tego co piszesz wynika, że jeszcze bardzo dużo pracy przed Tobą. ;)
Ja zaczynałem prawie rok temu i cały czas dowiaduję się jak mało jeszcze wiem.
Proponuję przede wszystkim dużo czytać na forach o pozycjonowaniu i optymalizacji. To kopalnia wiedzy. Wymaga to niestety dużo czasu ale naprawdę jego poświęcenie jest niezbędne jeśli chce się samodzielnie tworzyć stronę (nawet przy użyciu kreatora, którego też używam) i ją promować.
Powodzenia zatem!

Witryna finansowo-bankowa. Rankingi ofert, np. ranking kredytów hipotecznych i ranking kredytów gotówkowych oraz inne usługi finansowe.
mrobert15

Miejscowość: Wrocław

Wróć do Dla początkujących