Rok założenia: 2008Kontakt
informacje, porady i wskazówki głównie dla początkujących ebiznesmenek i ebiznesmenów
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

???

Postprzez mrozik
napisane: 7 Wrz 2010, o 06:46

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Dzisiaj dostałem w mailu informację: Na dzień dzisiejszy jest to przestarzała aplikacja.
Możliwe. Jednak jest to zachowanie jak z PiSu, oskarżam, a dowody sami sobie odnajdźcie.
Proszę o konkrety.
Posiadam, używam i jestem zadowolony.
Chciałbym Krzywy zobaczyć jak tworzysz w locie 50 unikalnych opisów do stron...
Ja np. do jednej ze stron przygotowałem 10 opisów przygotowanych do mieszania, w efekcie jest ich z 50.

mrozik

Jeśli miałbym porównywać SK i SL, zdecydowanie stawiam na drugi program. Nie wdając się w szczegóły techniczne, na których się nie znam i znać się nie chcę: SeoLight jest o wiele przyjaźniejszy w obsłudze i to mnie absolutnie do niego przekonało. Zanik kupiłem SeoLight, testowałem Sprytne Katalogowanie w wersji demo. Jak dla mnie - mało przejrzysty i dość często się zawieszał.
Opinia całkowicie świeżego i nieskażonego przyzwyczajeniami użytkownika.

Awatar użytkownika
Grzegorz 'gregorbu' Bujanowski

Miejscowość: Warszawa

Bardzo duży minus

Postprzez Daniel 'siewca' Nakoneczka
napisane: 8 Lis 2010, o 11:03

Ja zamieniłem SK na SeoBohatera z ważnego powodu.
Chodzi tutaj o stabilność przy obsłudze dużej bazy katalogów. Bardzo często występowała sytuacja że program się zamulał i wyłączał tracąc wszystkie ustawienia (katalogi dodane, czarna lista nie aktualizowały się wtedy). Dla mnie to wystarczający powód żeby zmienić aplikację. Można jeszcze doczepić się do rzadkich aktualizacji programu, w SeoBohaterze są one darmowe i wprowadzają widoczne zmiany, dodają nowe funkcje itp. Nie wspomnę już że SeoBohater wspiera również "preclowanie".

Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

mrozik napisał(a):Jednak jest to zachowanie jak z PiSu, oskarżam, a dowody sami sobie odnajdźcie.

Mroziku, jak widzisz, jest to nie tylko moje zdanie.
Czynników, przez które nie polecam już SK, jest kilka. Koledzy wyżej wymienili niektóre.
SK niemal się nie rozwija. A co się zbytnio nie rozwija - starzeje się.
Często nie działa prawidłowo. U mnie występował często problem, gdy odpalałem aplikację jako user bez uprawnień (na co dzień tak pracuję). Musiałem odpalać jako administrator (mam na myśli użytkownika Windows). To spora niewygoda.
Czasami występowały też problemy z otwieraniem nowych kart, czy wypełnianiem formularzy.
Niemniej i tak lubiłem Sprytne Katalogowanie i byłem skłonny je nawet polecać. Jednak od pewnego czasu twórcy SK kompletnie olewają klientów. W zasadzie jakby ich nie było (twórców). Dostałem nawet 2-3 maile od moich Czytelników, że polecam SK, a oni mają problemy. Np. jeden miał jakieś poważne problemy z instalacją, a drugi chyba z kluczem licencji. Wielokrotne próby kontaktu ze sprzedawcą oprogramowania nic nie dały. Więc jak tu polecać taki soft??

Ja całkowicie odszedłem od SK.
Polecam Seolight i/lub Publikera. Szczególnie Publiker jest bardzo rozbudowany i naprawdę ma potężne możliwości. Oczywiście używamy go w krzywy.pl.

Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Dodawanie do katalogów za pomocą Firefox'a (za darmo)
Ręczne dodawanie do katalogów jest pracochłonną czynnością, ale najskuteczniejszą. Można to zrobić za pomocą przeglądarki Firefox i zautomatyzować korzystając z wtyczki Autofill Forms. Ważną zaletą tej wtyczki jest możliwość tworzenia wielu profili (za darmo), zatem można katalogować równocześnie kilka stron - wystarczy po dodaniu jednej strony do katalogu przełączyć aktywny profil na inny i już można zacząć katalogowanie kolejnej strony. Więcej na stronie:
http://katalogfirm-poket.pl/strona_firm ... talogi.php

jarekcda

Firefox i katalogowanie

napisane: 22 Lis 2010, o 20:13

A czy ta wtyczka posiada bazę katalogów, listę już dodanych, oraz czarną listę złych katalogów? Bo jak nie to moim zdaniem jest bezużyteczna na dłuższą metę. Dodaj stronę w ten sposób do np 100 katalogów i zobaczysz że dodawanie kolejnych będzie udręką, ponieważ ciągle będą się powtarzały katalogi które już zostały wykorzystane.

Awatar użytkownika

A może Publiker

Postprzez autofolie
napisane: 21 Kwi 2011, o 09:58

Ja bym polecił publikera. Ostatnio Paweł napisał w mailingu ciekawy artykuł o nim

http://paolina.pl - forumowicze ebiznesy mają zniżkę
autofolie

Publiker wymiata

napisane: 21 Kwi 2011, o 10:25

autofolie napisał(a):Ja bym polecił publikera. Ostatnio Paweł napisał w mailingu ciekawy artykuł o nim

ooo, taaak! Publiker rządzi, szczególnie wersja 2. Polecam w stu procentach. Wart jest każdej złotówki ;)

Awatar użytkownika

Polecam Autofill Forms

Postprzez andyn
napisane: 16 Maj 2011, o 11:49

A ja chciałbym polecić wszystkim trochę inne rozwiązanie. Podobną funkcjonalność można osiągnąć korzystając z dodatku do firefoxa - autofill forms oraz własnego arkusza z katalogami i notatkami. Opis autofilla na stronie. Jest to rozwiązanie darmowe.

andyn

Miejscowość: Bydgoszcz

Poprzednia

Wróć do Dla początkujących