Rok założenia: 2008Kontakt
informacje, porady i wskazówki głównie dla początkujących ebiznesmenek i ebiznesmenów
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Piotr Majewski - co o nim sądzić?

Postprzez JacekJagiello
napisane: 30 Lis 2011, o 16:46

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Cześć, ostatnio zainteresowałem się zapisem do platformy Czas na E-Biznes. Szukając opinii na temat CNEB, oraz ogólnie szkoleń Pana Piotra Majewskiego, zauważyłem wiele sprzecznych zdań na temat jego osoby, i wiedzy którą przekazuje... nie chcę wywoływać przypadkiem kolejnej takiej dyskusji, ale chcę się dowiedzieć kliku rzeczy...
Przede wszystkim - czy warto uczyć się od Piotra Majewskiego? Według niektórych opinii, wypromował się na guru e-biznesu i dzięki temu zarabia na "frajerach" którym przekazuje błędną/nieprawidłową wiedzę na temat np. marketingu... to nie jest moje zdanie, ja tylko przedstawiłem jedną z opinii. Nie podzielam tego zdania, ani też nie bronie drugiej strony... chcę się tylko dowiedzieć, czy to czego mógłbym się nauczyć od Pana Piotra, jest rzeczywiście przydatne i czy jest to "poprawna" wiedza.

Chciałbym się zacząć uczyć w kierunkach marketingu, e-biznesu, i nie wiem od kogo muszę się uczyć. Fajne jest to, że Pan Piotr, twierdzi, że dzięki jego szkoleniom, uniknę błędów, które on sam popełnij podczas gdy prowadził swoje e-biznesy. Z drugiej strony śmierdzi mi tu lekko NLP... nie lubię tekstów typu np. "po przeczytaniu XXX twoje życie zmieni się całkowicie!", "Zarób 36 000zł w miesiąc!" itp. itd. Jak to widzę to mi się niedobrze robi. Oczywiście, w opisie kursów u Pana Majewskiego nie ma aż tak dużej dawki NLP, np. kurs internetowego milionera - pierwszy zarobiony w internecie, milion w mniej niż 5 lat jest nawet całkiem możliwy, ale trzeba wiedzieć jak dobrze prowadzić ten biznes. I w tym właśnie szkoleniu Pan Piotr chce mnie tego nauczyć, pytanie tylko - czy na pewno mnie tego nauczy, i czy zrobi to dobrze? Bo z różnych blogów i forów, można wyczytać że robi to źle[linki w na dole]. Przypomnę, że ja wcale tak nie twierdzę tylko, mówię o tym co przeczytałem.

Tak wiec czy warto w ogóle korzystać z usług Pana Piotra Majewskiego i czy jego wiedza jest prawidłowa? Poniżej zamieszczę linki do znalezionych przez zemnie w sicie dyskusji. W nich padają właśnie zdania, że marketing w wydaniu Piotra Majewskiego to tragedia. I jeszcze jedno: jeśli wiedza Piotra jest "zła" to jaka jest "dobra" i gdzie ją znaleźć?

Dyskusje na temat Piotra Majewskiego:
http://blog.kurasinski.com/2008/04/29/o ... -majewski/
http://biznes-zarabianie.pl/viewtopic.php?f=31&t=6
http://www.forum.optymalizacja.com/inde ... topic=3047
http://www.blog.shrew.pl/2008/04/06/pio ... -dojrzewa/
http://www.cneb.pl/a/styl_majewskiego

JacekJagiello

Piotr Majewski

Postprzez Tomasz Chrobak
napisane: 30 Lis 2011, o 20:09

Zawsze są sprzeczne zdania i różne opinie (co do osób, danych informacji itp.). Są dobre i te złe, nikt tego nie uniknie. Każdy ma prawo do własnego zdania.
Nikt nie każe Ci się uczyć od Piotra. Możesz kupić inne kursy lub po prostu spróbować. Gwarancja satysfakcji chyba jest, więc nie widzę problemu zwrotu w razie czego. :)

Nie ma się co przejmować, opinii dobrych ma chyba więcej i zdobędzie jeszcze wiele. :)

Tomasz Chrobak

Miejscowość: Małopolska

Piotr

Postprzez krystian piątek
napisane: 1 Gru 2011, o 09:57

Uważam, że Piotr mówi w swoich materiałach sporo wartościowych rzeczy. Tak jak stwierdził przedmówca, ile ludzi tyle opinii. Ja osobiście zamówiłem u niego IM i jestem zadowolony. Na nagraniach sam konkret bez czczego gadania. Piotr lubi się cenić bo jego wiedza jest sporo warta (w mojej opinii). Nie wiem jaka jest teraz jego polityka ale chyba ma gwarancje satysfakcji.

Wszystko zaczyna się od IDEI. Skuteczne strony internetowe Kielce

Awatar użytkownika
krystian piątek

Miejscowość: Kielce

Majewski- moja opinia

Postprzez Kamil Kuczyński
napisane: 1 Gru 2011, o 11:58

krystian piątek napisał(a):Uważam, że Piotr mówi w swoich materiałach sporo wartościowych rzeczy. Tak jak stwierdził przedmówca, ile ludzi tyle opinii. Ja osobiście zamówiłem u niego IM i jestem zadowolony. Na nagraniach sam konkret bez czczego gadania. Piotr lubi się cenić bo jego wiedza jest sporo warta (w mojej opinii). Nie wiem jaka jest teraz jego polityka ale chyba ma gwarancje satysfakcji.

A ja tak się nieśmiało zapytam. Ile na tym zarobiłeś?
JacekJagiello napisał(a):nie lubię tekstów typu np. "po przeczytaniu XXX twoje życie zmieni się całkowicie!", "Zarób 36 000zł w miesiąc!" itp. itd. Jak to widzę to mi się niedobrze robi.

I słusznie. Cwaniacy mówią jak zarobili xxxw miesiąc. Tylko, że wcześniej od kilku miesięcy zbierali listę adresową.uczyli się wysyłac i tesowac mailingi. A potem przychodzą i Ci mówią, że w miesiąc zarobili tyle, a tyle, co dla przeciętnego nowicjusza jest niemożliwe.

A co do majewskiego i Cneb. byłem abonentem przez 1,5 roku. Biznesu nie zrobiłem. Trochę w tym moja wina. Jednak drugi raz bym tego nie kupił. za mało wiedzy,a raczej szczegółów. Teraz pisze ofertę na podstawie książki Czas E-biznes. Jak coś sprzedam to dam Ci znać.

Tak szczerze mówiąc jakbym miał wiecej pieniędzy to wolałbym zapłacić nawet 2000 zł za godzinne konsultacje niż 500 zł za 20 godzin nagrań. Tutaj masz kogoś kto Cię pilnuje, i daje wskazówki na żywo: zrobiłeś to i to źle, a to dobrze. A przy takiej ofercie nie masz feebacku.

http://www.7zasad.uphero.com -Darmowy Kurs językowy: 7 Zasad Doskonałego Angielskiego. Dowiedz się jak z łatwością i szybko nauczyć się mówić w obcym języku.
Kamil Kuczyński

Info

napisane: 1 Gru 2011, o 12:10

Kamil 'Camillus2' Kuczyński napisał(a):A ja tak się nieśmiało zapytam. Ile na tym zarobiłeś?

Nie jestem Piotrem Majewskim / Piotrem Michalakiem / Pawłem Danielewskim ......................
żeby się publicznie dzielić takimi informacjami :)

Kamil 'Camillus2' Kuczyński napisał(a):A co do majewskiego i Cneb. byłem abonentem przez 1,5 roku. Biznesu nie zrobiłem. Trochę w tym moja wina. Jednak drugi raz bym tego nie kupił. za mało wiedzy,a raczej szczegółów.

Trochę ... hmm jeśli przyznajesz się że nie robiłeś co trzeba to jak możesz oceniać materiały.
Co do małej ilości szczegółów ... hmm nie wiem jaki poziom szczegółowości jest Ci niezbędny, według mnie jest wystarczający, no ale o gustach się nie rozmawia :).

Awatar użytkownika
krystian piątek

Majewski

napisane: 1 Gru 2011, o 12:26

krystian piątek napisał(a):Nie jestem Piotrem Majewskim / Piotrem Michalakiem / Pawłem Danielewskim ......................
żeby się publicznie dzielić takimi informacjami :)

Dobrze zapytam się inaczej, żeby się upewnić. Czy pomogłoci to zarobiić więcej pieniędzy?
krystian piątek napisał(a):
Trochę ... hmm jeśli przyznajesz się że nie robiłeś co trzeba to jak możesz oceniać materiały.
Co do małej ilości szczegółów ... hmm nie wiem jaki poziom szczegółowości jest Ci niezbędny, według mnie jest wystarczający, no ale o gustach się nie rozmawia :).

Mogę oceniać, bo korzystałem z nich i coś robiłem. Aczkolwiek dla mnie PR jest lepszy niż te materiały.
Może masz większe doświadczenie, albo jesteś mądrzejszy.

http://www.7zasad.uphero.com -Darmowy Kurs językowy: 7 Zasad Doskonałego Angielskiego. Dowiedz się jak z łatwością i szybko nauczyć się mówić w obcym języku.
Kamil Kuczyński

:)

napisane: 1 Gru 2011, o 12:37

Kamilu odczuwam w twojej poprzedniej wiadomości lekką wrogość / dezaprobatę. Mam nadzieje, że to błędne wrażenie. Uważam, że wiedza jest wartościowa, ty uważasz inaczej. Każdy z nas ma do tego prawo :) Nie widzę powodu by dalej się roztrząsać nad tym wątkiem.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
krystian piątek

imho

Postprzez Krzysztof Trynkiewicz
napisane: 1 Gru 2011, o 12:49

Wg mnie Piotr ma kilka uzytecznych narzedzi. Obecnie uzywam tylko freebota czy jak mu tam.
Co do marketingu - niesamowicie "spamuje" i to nowomowa, nie da sie tego zniesc. Odradzam jego wszelkie newslettery, strony informacyjne itp... Sa w stylu "zarob milion w 5 minut".
Co do wartosci merytorycznej jego produktow informacyjnych (nagran, tekstow i takich tam) - mialem stycznosc z kilkoma i byly w podobnym stylu, co teksty marketingowe. Moze zle trafilem, ale nie zauwazylem, zeby wiedza przez niego przekazywana miala jakakolwiek wartosc poza sensacyjna.

Strona internetowa musi działać bez przerwy. Zapewni to najlepszy hosting - tani i niezawodny. Masz dość wolnego peceta? Przyspiesz komputer za darmo dzięki moim bezpiecznym poradom
Awatar użytkownika
Krzysztof Trynkiewicz

Majewski cd.

napisane: 1 Gru 2011, o 15:30

krystian piątek napisał(a):Kamilu odczuwam w twojej poprzedniej wiadomości lekką wrogość / dezaprobatę. Mam nadzieje, że to błędne wrażenie. Uważam, że wiedza jest wartościowa, ty uważasz inaczej. Każdy z nas ma do tego prawo :) Nie widzę powodu by dalej się roztrząsać nad tym wątkiem.

Pozdrawiam :)

Wiesz to nawet nie wrogość i dezaprobata, a rozczarowanie. JA też uważam, że wiedza jest w miarę wartościowa, ale oferty przereklamowane. Obiecanie złotych gór, łatwo i przyjemnie, chociaż to nie jest napisane wprost.
krystian piątek napisał(a):Nie widzę powodu by dalej się roztrząsać nad tym wątkiem.

Zgadzam się.

Kamil Kuczyński

Dziękuję

Postprzez JacekJagiello
napisane: 1 Gru 2011, o 20:43

okej, dziękuję za odpowiedzi. Myślę, że być może kupię internetowego milionera, wkońcu jest gwarancja staysfakcji i zwrotu pieniędzy w razie czego :) Od abonamentu w CNEB się powstrzymam.

JacekJagiello

Następna

Wróć do Dla początkujących

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości