co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
informacje, porady i wskazówki głównie dla początkujących ebiznesmenek i ebiznesmenów

Pierwsze próby w e-biznesie

Postprzez zbychu83 15 Kwi 2010, o 22:17

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

:niewiem2: Witam
Chciałbym spróbować e-biznesu Zaczołem kombinować stronę WWW. Jestem totalnym laikiem komputer to nie jest to, na czym się znam. Mam prozę powieźcie mi, dlaczego mój autorespondera (freebot.Pl) nie działa robiłem wszystko według instrukcji. Moja prymitywna strona. http://otostrona.pl/zbychu
Z góry dziękuje.

:nazolwiu:

Jak uczyć się szybko, sprawnie i przyjemnie?
http://szybka-nauka.zlotemysli.pl/bosman,1/
zbychu83

Miejscowość: jaworzno

Re: Pierwsze próby w e-bizne

Postprzez ppilas 18 Kwi 2010, o 20:37

Nie wiem - po prostu
Jeśli chcesz - dasz radę, jeśli nie to odpuść sobie.
Zaoszczędzisz sobie trochę kasy, siwych włosów i żony.
Powiem szczerzę, zabawa lub/i praca ze str www. to wielkie wyzwanie.
Pomyśl czy to jest to co w przyszłości chcesz robić, bo zabierze Ci całą,

:expert:

Awatar użytkownika
ppilas

Re: Pierwsze próby w e-bizne

Postprzez MichaelloClass 18 Kwi 2010, o 22:17

E-biznes to jest coś co wymaga systematyczności. Od razu nie obserwuje się prawie wcale żadnych wyników, dopiero po jakimś czasie przy odpowiedniej systematyczności coś można zarobić.

Jak ktoś jest zdolny to szybko coś zarobi, mniej zdolni muszą trochę więcej czasu poświęcić.

Pozycjonowanie, robienie stron i praca dla programów partnerskich to miało być zajęcie na wolne chwile... Teraz wychodzi na to, że ten weekend przesiedziałem cały przed kompem :expert:

Twoja darmowa bramka sms - wysyłaj sms-y za free.
Naprawdę łatwy zarobek w zasięgu Twojej ręki.
Awatar użytkownika
MichaelloClass

Miejscowość: Łódź

Podaj więcej informacji

Postprzez Paweł Landzberg 20 Kwi 2010, o 17:08

Zbyszku, napisz więcej co nie działa. Opisz bardziej swój problem. Zapisz się sam do siebie i opisz co nie działa. Z tego co widzę to jakieś masz problemy z treściami - jakieś krzaki masz. Z reguły trzeba tylko wkleić kod wygenerowany we freebocie. Nie mogę niestety na razie tam zobaczyć jak on wygląda domyślnie, bo jest konserwacja systemu.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Re: Pierwsze próby w e-biznesie

Postprzez zbychu83 21 Kwi 2010, o 23:50

WITAM
Doskonale to rozumiem i nie mam złudzeń każdy biznes to nie jest takie hop. Ale jednak spróbuje czegoś nowego.
PAWEŁ
Czytałem dużo twoich wypowiedzi na innych forach i bardzo ci dziękuj ze masz ochotę mi pomóc biorąc pod uwagę, że jesteś fachowcem dobrej klasy w tej dziedzinie. Mój problem - po zapisaniu się w formularzu na mojej stronie (http://otostrona.pl/zbychu ) przekierowanie na listę subskrybentów działa tylko wygląd formularza jest dziwaczny napisy są nie pełne. Podaje ci kod do mojego formularza
Kod: Zaznacz wszystko
<script language="javascript"> function SprawdzFormularz(f) { if (f.email.value=='') { alert('Nie podałeś/aś adresu e-mail.'); return false; } if ( ((f.email.value.indexOf('@',1))==-1)||(f.email.value.indexOf('.',1))==-1 ) { alert('Podałeś/aś błędny adres e-mail'); return false; } if (f.imie.value=='') { alert('Nie podałeś/aś swojego imienia'); return false; } if (f.pp.checked == false ) { alert('Musisz zgodzić się z Polityką Prywatności.'); return false; } else { return true; } } </script> <form target="_blank" action="http://www.implebot.pl/post.php" name="impleBOT.pl" method="post" onsubmit="return SprawdzFormularz(this)"> <input name="uid" type="hidden" value="51392"> <input name="zrodlo" type="hidden" value="standard"> <div style="clear:both; padding-top:5px;;"><label style="width:60px; display:block; float:left; margin-right:15px;" for="email">E-mail:</label> <input style="width:180px; display:block; float:left;" name="email" type="text"></div> <div style="clear:both; padding-top:5px;"><label style="width:60px; display:block; float:left; margin-right:15px;" for="imie">Imię:</label> <input style="width:180px; display:block; float:left;" name="imie" type="text"></div> <div style="clear:both; padding-top:5px;"><input type="checkbox" name="pp" value="1" style="border:0px;"> Zgadzam się z <a href="http://www.otostrona.pl/zbychu">Polityką Prywatności</a></div> <input style="clear:both; display:block; width:254px; margin-top:5px;" type="submit" value="Zapisz mnie"> </form>

zbychu83

Polskie litery

Postprzez Paweł Landzberg 22 Kwi 2010, o 10:34

Wiem już co nie działa, ale nie wiem czemu. Nie działają u Ciebie polskie litery. Zamiast nich są takie kody. Przykładowo %u0142 odpowiada za literę ł. Może to być wina Twojej platformy, na której masz postawioną stronkę. Może kreator zamienia właśnie w tym wypadku polskie litery na kodowane. Nie wiem tylko czemu. W źródle strony też masz tak zapisane litery. Spróbuj może jeszcze raz wkleić kod formularza. Ewentualnie spytaj kogoś z obsługi dlaczego kreator strony zmienia polskie litery.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Re: Pierwsze próby w e-biznesie

Postprzez zbychu83 28 Kwi 2010, o 19:38

Witam
Serdeczne dzięki
wysłałem zapytanie do administratora
moze mi pomogą
pozdrawiam

zbychu83

tytuł

Postprzez maniek 13 Maj 2010, o 11:03

Jak ktoś jest zdolny to szybko coś zarobi, mniej zdolni muszą trochę więcej czasu poświęcić.

Albo pieniędzy ;)

Szczerze mówiąc wychodzę z założenia, że albo człowiek się z czymś rodzi (i to rozwija), albo nie. Nie musi programować, być grafikiem i mieć elementarnej wiedzy z zakresu ekonomii i finansów żeby mieć świetny serwis, z którego będzie żył jak król.
Liczą się chęci, zaangażowanie, ciężka praca i to COŚ - najważniejsze moim zdaniem. Jak ktoś potrafi biznesowo (eBiznesowo :P) myśleć to da radę ;)

Do autora postu - nie znam Cię, nie wiem jaki masz zapał do pracy, ale wchodząc w tę branżę, jak pisał kolega wcześniej, musisz uzbroić się w cierpliwość. Nie startowałbym od razu z komercyjnym projektem, lecz na własnym tyłku, przy niskim nakładzie kasy testował rozwiązania i uczył się. Inaczej możesz szybko zakończyć przygodę z ebiznesem, z minusowym kontem :)

maniek

Wróć do Dla początkujących

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość