Witam. To dopiero przymiarki, testuję wygląd szablonów, oraz układu menu ale chciałbym żeby fachowcy spojrzeli swoim okiem co mniej więcej byłoby do zmiany:).
Dziękuję za opinie i Pomoc!.
http://www.formyinwestycji.pl
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
17 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Tekstu na razie nie ma, więc nie ma za bardzo czego oceniać. Ja bym wywalił ten "ekspercki", bo ludzie dziwnie reagują na ten wyraz (takie spostrzeżenie).
Menu nie widać, nie zauważyłem na początku, że jest tam coś więcej niż napis strona główna. Może jest to jakiś efekt, że się wygaszają te kolory, ale u mnie to słabo widać.
Na razie to tyle co ja wyłapałem, zobaczymy co reszta powie.
Pozdrawiam.
Menu nie widać, nie zauważyłem na początku, że jest tam coś więcej niż napis strona główna. Może jest to jakiś efekt, że się wygaszają te kolory, ale u mnie to słabo widać.
Na razie to tyle co ja wyłapałem, zobaczymy co reszta powie.
Pozdrawiam.
- Tomasz Chrobak
- Miejscowość: Małopolska
Wyglada spoko, ale jak wspomnial Tomek, poki co nie ma zbytnio co oceniac - to tylko szablon. Atrybut title trzeba z linkow menu usunac, bo tylko wkurza.
Przepuszczaj tekst przez Worda, bo sporo bledow sie wkrada, np. "Chcę pomagać osobom, ". Czytaj tekst ponownie przed publikacja, bo chyba sie zgodzisz, ze np. w zdaniu "Chwila Chwila, ale Kim ty właściwie jesteś?." wielka litera powinno byc tylko jedno Chwila i Ty (a nie Kim - ?). Takie tam.
Jak bedziesz mial z 20 wpisow to sie zajmij uwagami, ktore wypluje Ci moje narzedzie do analizy strony
Przepuszczaj tekst przez Worda, bo sporo bledow sie wkrada, np. "Chcę pomagać osobom, ". Czytaj tekst ponownie przed publikacja, bo chyba sie zgodzisz, ze np. w zdaniu "Chwila Chwila, ale Kim ty właściwie jesteś?." wielka litera powinno byc tylko jedno Chwila i Ty (a nie Kim - ?). Takie tam.
Jak bedziesz mial z 20 wpisow to sie zajmij uwagami, ktore wypluje Ci moje narzedzie do analizy strony
Co to jest blog i jak może pomóc w promocji strony? | Z moimi poradami możesz za darmo przyspieszyć komputer
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Mnie podoba się górna czerwień, ale zastosował bym indywidualną (niestandardową) czcionkę do napisu.
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
-

it-spleen - Posty: 697
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
Fakt nie ma co oceniać zbytnio. Szablon jak szablon - może być generalnie. Co do title w menu poziomym to jak dla mnie mogą zostać, ale daj inne opisy a nie takie same jak linki. No i nie rób na szybciora, bo kto się spieszy tam się diabeł cieszy. Krzysiek Ci napisał już parę perełek. A ode mnie menu boczne - link do współpraca ma literówkę w adresie. No i w menu masz linki typu /coś-2/ - takie cyferki nie powinny występować. Zmień nazwy kategorii np. dla za darmo na /za-darmo/ a nie masz dwie takie same kategorie.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Właśnie o takiego typu rady mi chodziło, poprawie wszystko jak najszybciej się da, ponieważ patrząc na to spokojnie rzeczywiście jest parę niedociągnięć!. Ale jeśli chodzi o te linki typu /coś2/ zupełnie nie wiem co to jest ponieważ każda strona nazwana jest inaczej i nie wiem jak mam to zrobić...może dlatego że w każdej podobnej kategorii występuję słowo poradnik?....a może ma to coś wspólnego z linkami i wtyczką pretty link?.
http://www.formyinwestycji.pl - Poznaj tajniki skutecznego Inwestowania.
-

TomaszŚwitała - Posty: 60
Hmm niestety mojego poprzedniego posta nie da się edytować więc jestem zmuszony napisać nowego. Troszeczkę popadłem we frustrację, z powodu nie możności usunięcia tych wstrętnych licz z linków. Po próbach naprawy, wszystko mi z czymś kolidowało...potem to samo było w zakładce "O mnie" zamiast tego link wyświetlał się "Mnie-3", usunąłem wszystkie strony którę aktualnie zrobiłem, i planuję wszystko zrobić po kolei wypełniając każdą stronę. Wynikiem tych liczb w linkach mogła być wtyczka all in one seo pack, gdyż przy Paged Format miałem ustawiony %page%a przed tym copy albo number(nie pamiętam bo usunąłem;/) czy to mogło być powodem wyświetlania się takiego linku?.
Dziękuję za Pomoc!.
Dziękuję za Pomoc!.
-

Wejdz w dzial Bezposrednie odnosniki w panelu admin. WP i zapisz opcje, nic nie zmieniajac. To wykasuje poprzednio stworzone odnosniki, ktore nie sa aktualne. Zabieg taki nazywa sie flushowaniem permalinkow (ang. flushing permalinks). Problem jest taki:
1. robisz strone o tytule "o mnie", tworzy sie link /o-mnie/
2. usuwasz ta strone, dodajesz nowa o tym samym tytule. tworzy sie link /o-mnie-2/ bo poprzedni adres jest wciaz w bazie nawet, jesli usunales post.
Aby w punkcie drugim link byl /o-mnie/, musisz zrobic to, co wyzej napisalem. Dodatkowo mozna potem zedytowac recznie linki.
Jesli bys nie usunal tych tresci, wystarczyloby flushnac permalinki i recznie zmienic /o-mnie-2/ na /o-mnie/ na podstronie edycji postu.
Skoro usunales, flushujesz permalinki i robisz od nowa.
Piszac post, mam na mysli wpis blogowy lub podstrone WP.
1. robisz strone o tytule "o mnie", tworzy sie link /o-mnie/
2. usuwasz ta strone, dodajesz nowa o tym samym tytule. tworzy sie link /o-mnie-2/ bo poprzedni adres jest wciaz w bazie nawet, jesli usunales post.
Aby w punkcie drugim link byl /o-mnie/, musisz zrobic to, co wyzej napisalem. Dodatkowo mozna potem zedytowac recznie linki.
Jesli bys nie usunal tych tresci, wystarczyloby flushnac permalinki i recznie zmienic /o-mnie-2/ na /o-mnie/ na podstronie edycji postu.
Skoro usunales, flushujesz permalinki i robisz od nowa.
Piszac post, mam na mysli wpis blogowy lub podstrone WP.
Jak osiągnąć sukces w Internecie? | Wkurza Cię powolny Windows? Przyspiesz komputer za darmo
-

Dziękuję za Pomoc:) w bezpośrednich odnośnikach mam własny format /%postname%/, ale to raczej w niczym nie koliduje prawda?. Zapisałem wszystko nie ruszając niczego mam nadzieję że pomoże;)!.
Aha i jeszcze jedno...nie znacie może skryptu który wraz ze statystykami podawałby notowania na giełdzie?.
A co do tej Współpracy...chodzi o to że link nie czyta polskich liter i wychodzi Wsppraca zamiast Wspolpraca. Jak można to zmienić?
Pozdrawiam!
Aha i jeszcze jedno...nie znacie może skryptu który wraz ze statystykami podawałby notowania na giełdzie?.
A co do tej Współpracy...chodzi o to że link nie czyta polskich liter i wychodzi Wsppraca zamiast Wspolpraca. Jak można to zmienić?
Pozdrawiam!
-

Nie, %postname% jest ok. Chodzi po prostu o klikniecie przycisku zapisania opcji - wtedy sie "sprzata" tablica linkow i te, ktore nie sa juz uzywane, sa zwalniane.
Skrypty gieldowe do umieszczenia na swojej stronie znajdziesz zapewne na bankier.pl i money.pl.
Tego fragmentu o wspolpracy nie kapuje - zrob na stronie, zeby sie dalo zobaczyc, w czym problem.
Przy okazji: po znakach interpunkcyjnych (np. pytajnik, wykrzyknik) nie daje sie kropki. Po wielokropku (...) robi sie spacje. Nie czepiam sie wrednie. Zapamietaj to jednak, bo bardzo sie rzuca w oczy i wyglada nieprofesjonalnie w artykulach na blogu. Literowke lub blad ortograficzny sie przelknie, ale to kijowo wychodzi. Przynajmniej wg mnie
Skrypty gieldowe do umieszczenia na swojej stronie znajdziesz zapewne na bankier.pl i money.pl.
Tego fragmentu o wspolpracy nie kapuje - zrob na stronie, zeby sie dalo zobaczyc, w czym problem.
Przy okazji: po znakach interpunkcyjnych (np. pytajnik, wykrzyknik) nie daje sie kropki. Po wielokropku (...) robi sie spacje. Nie czepiam sie wrednie. Zapamietaj to jednak, bo bardzo sie rzuca w oczy i wyglada nieprofesjonalnie w artykulach na blogu. Literowke lub blad ortograficzny sie przelknie, ale to kijowo wychodzi. Przynajmniej wg mnie
Darmowa analiza strony | Szybki poradnik, jak wyczyścić autostart
-

17 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-