Zbiorczo, ale i Wam i mi będzie wygodniej trzymać całość w jednym miejscu... A bynajmniej tak mi się wydaje
Chcę kupić usługę hostingową i umieścić tam bloga na wordpressie, w przyszłości umieścić tam także autoresponder (FUMP). Jest jednak parę, myślę dosyć podstawowych kwestii, które nie są dla mnie do końca jasne, więc proszę o pomoc. Dla ułatwienia poszczególne pytania ponumeruję, by je oddzielić, dla większej czytelności.
1. Blog ma się dobrze pozycjonować, więc stawiam na domenę z myślnikami. Dla osób jednak, które adres będą wpisywać ręcznie, chcę też wykupić domenę bez myslników. Jak wykonać przekierowanie 301 z "bezmyślnikowej" na "myslnikową" myślę, że wiem... Natomiast ciekawi mnie, czy jest możliwość sprawdzenia i zliczenia poszczególnych "wejść" z każdej domeny, czyli czy mógłbym w jakiś sposób sprawdzić, która domena jest częściej (i jak często) używana. (By np zrezygnować z tej drugiej, mniej używanej, jeżeli to będzie tylko kilka wejść w miesiącu)
2. Nie wiem czy inwestować w hosting bez limitów tranferu, czy taki z limitami. W jaki sposób szacować ilość transferu, która będzie dla mnie bezpieczna? Jest na to jakaś sprawdzona formuła, czy po prostu "po chamsku" pomnożyć w stylu rozmiar-podstrony*ilość-podstron*500(np)*31(długość miesiąca)?
3. Niewykluczone, że chciałbym mieć na tym hostingu kilka stron, więc myślę o tym, by każdą stronę trzymać w oddzielnym katalogu, więc bloga zainstalować np w katalogu "blog", stronę sprzedażową w "oferta" itd Jest to dobry pomysł, bez pliku index w katalogu głównym? Mógłby mi ktoś nakreślić bardziej ten temat? Nie chcę zrobić jakiejś głupoty. (Każda strona z własną domeną ".pl")
I tak trochę poza tematem:
4. Chciałbym sprawdzać statystyki strony w Google Analytics. Mogę do jednego konta przypisać kilka adresów www, czy na jedno konto przypada jeden adres? I od razu przy okazji - w jaki sposób przy pomocy tego serwisu sprawdzać linki w mailingu?
Przepraszam, że tak zbiorczo i mam nadzieję, że nikt się nie obrazi
Pozdrawiam:
Kamil Łapiński