Witajcie
Jestem na etapie uczenia się tworzenia się stron www oraz obsługi Wordpressa.
Uczę się teraz komend w html-u i chciałbym to robić w Notepad ++ ale nie znam tego programu zupełnie a w sieci nie widzę sensownych wskazówek jeśli chodzi o obsługę tego programu.
Znajcie jakąś dobrą książkę lub jakiś kurs multimedialny na ten temat ?
Pozdrawiam tmig
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Dzięki Bartku. Stary, nawet nie wiesz ile pracy i nieprzespanych nocy mnie kosztowała
Szczególnie panel klienta.
19 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Witam,
Dlaczego wybrałeś akurat Notepad ++? Masz jakieś konkretne powody dla których używasz tego programu?
Szczerze mówiąc do nauki komend html doradziłbym zwykły notatnika windows (o ile korzystasz z tego systemu).
Dlaczego wybrałeś akurat Notepad ++? Masz jakieś konkretne powody dla których używasz tego programu?
Szczerze mówiąc do nauki komend html doradziłbym zwykły notatnika windows (o ile korzystasz z tego systemu).
Chcesz się nauczyć tworzenia stron internetowych? Koniecznie przeczytaj darmowy poradnik
-

Igas - Posty: 32
- Miejscowość: Trójmiasto
To jest idealne narzędzie, dlaczego ma się uczyć w Notatniku? Notepad++ nie wymaga porad, on nie nauczy Cię html'a tylko odpowiedni kurs, Notepad++ koloruje chociażby składnie, co pomaga w programowaniu.
-

Artur Smolicki - Posty: 211
Notepad++ jest jak zwykły notatnik tylko koloruje Tobie kod. Do nauki potrzebujesz jakiegoś kursu html.
Notepad++ jest lepszy od notatnika dodatkowo z tego względu, że poprawnie koduje dokumenty. Ustaw sobie go według instrukcji na tej stronie: http://wiki.phpbb3.pl/wiki/Notepad%2B%2B
Sam także używam tego oprogramowania.
Notepad++ jest lepszy od notatnika dodatkowo z tego względu, że poprawnie koduje dokumenty. Ustaw sobie go według instrukcji na tej stronie: http://wiki.phpbb3.pl/wiki/Notepad%2B%2B
Sam także używam tego oprogramowania.
Zarabianie przez Internet - nie dla leniwców
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Moim zdaniem do nauki lepiej używać takich narzędzi jak Notepad++, kolorowanie kodu pomaga w nauce, a ponadto nie mamy problemów z kodowanie znaków (notatnik nie jest dobrym narzędziem do programowania).
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Tak jak koledzy piszą - do nauki to kues HTMLa, a edytor to np. notepad++ czy notepad2. Później możesz pomyśleć o jakimś środowisku typu NetBeans chociaż pewnie nie będzie Ci potrzebne.
Off Top - Daniel widzę nowa stronka - fajna
Off Top - Daniel widzę nowa stronka - fajna
Zapraszam na blog programistyczno ebiznesowy oraz praktyczny kurs PHP
-

bartekmedon - Posty: 738
bartekmedon napisał(a):Off Top - Daniel widzę nowa stronka - fajna
Dzięki Bartku. Stary, nawet nie wiesz ile pracy i nieprzespanych nocy mnie kosztowała
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Witam 
Dziękuje serdecznie wszystkim za uwagi. Dokładnie dlatego myślę o Notepad ++ że podobno jest wygodniejszy i szybciej znacznie się na nim pracuje. Poza tym nie pojawiają się takie błędy w kodowaniu jak w zwykłym notatniku. Nadal niestety nie wiem jak go obsługiwać. Znacie jakieś źródła czy metody jak go w miarę sprawnie opanować ?
Pozdrawiam tmig
Dziękuje serdecznie wszystkim za uwagi. Dokładnie dlatego myślę o Notepad ++ że podobno jest wygodniejszy i szybciej znacznie się na nim pracuje. Poza tym nie pojawiają się takie błędy w kodowaniu jak w zwykłym notatniku. Nadal niestety nie wiem jak go obsługiwać. Znacie jakieś źródła czy metody jak go w miarę sprawnie opanować ?
Pozdrawiam tmig
-

tmig - Posty: 27
- Miejscowość: Częstochowa
W tym programie nie ma co za bardzo opanowywać, bo on po prostu ułatwia pisanie. Wejdź sobie na stronę tego kursu html i ucz się tego co tam jest pomału.
-

patryksokalski - Posty: 95
- Miejscowość: Stargard Szczeciński
Witam
Dziękuję Patryku za odpowiedź. Czy mam przez to rozumieć że strony w html-u pisze się w tym programie po prostu tak jak w notatniku piszą ręcznie komendy ? Jest tam przecież dość rozbudowane menu które służy dla wygody użytkownika by sprawniej pisać.
Oczywiście można samemu rozgryźć te polecenia metodą prób i błędów ale mnie właśnie chodzi o sposób który mi ułatwi obsługę tego programu.
Stronę którą mi podałeś znam i wykorzystuje od jakiegoś czasu ale tam nie widzę niestety nic na temat Notepada ++
Pozdrawiam tmig
Dziękuję Patryku za odpowiedź. Czy mam przez to rozumieć że strony w html-u pisze się w tym programie po prostu tak jak w notatniku piszą ręcznie komendy ? Jest tam przecież dość rozbudowane menu które służy dla wygody użytkownika by sprawniej pisać.
Oczywiście można samemu rozgryźć te polecenia metodą prób i błędów ale mnie właśnie chodzi o sposób który mi ułatwi obsługę tego programu.
Stronę którą mi podałeś znam i wykorzystuje od jakiegoś czasu ale tam nie widzę niestety nic na temat Notepada ++
Pozdrawiam tmig
-

tmig - Posty: 27
- Miejscowość: Częstochowa
19 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość