Rok założenia: 2008Kontakt
informacje, porady i wskazówki głównie dla początkujących ebiznesmenek i ebiznesmenów
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Mam takiego bloga... jak na nim zarabiać?

Postprzez krzysztofkepinski
napisane: 29 Gru 2010, o 12:19

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Oto jeden z moich blogów:

http:// mrkriss (kropka) net.

Wybaczcie to kombinowanie, ale chcę na razie zachować anonimowość na tym blogu. Wiem, że nie powinienem tak robić - przeciwnie, powinienem udostępnić swoją fotkę, nazwisko, itp. ale chyba jeszcze nie jestem na to gotowy... może jak rzucę etat. Pomyślcie sobie, programista kojarzony w pracy z tarotem :)

Jak widać zacząłem promować tam darmowy kurs tarota poprzez rozkładanie kart tarota za darmo. Ruch na stronie się zrobił, ale....

No właśnie. Frazy związane z tarotem, czy kursem tarota są albo mało w Polsce popularne (ok. 1000) albo mocno obstawione przez portale typu onet. No i zainteresowanie kursem jest znikome, zapisało się 6 osób.

Postanowiłem więc zapytać Koleżanki i Kolegów z dużym doświadczeniem - czy robię dobrze? Czy jest może coś innego co mógłbym na tej stronie promować o wiele skuteczniej?

Pytam, ponieważ jestem krok od kolejnej inwestycji, tym razem w kamerę internetową (50-100zł), wiem, że to mało :), ale muszę liczyć każdy grosz (i tak robię od dawna).

Proszę również o wszelkie uwagi odnośnie tej strony.
Jest ona połączona z kontem na FB: http://www.facebook.com/mmrkrissnet - jej też nie szczędźcie :)

Wszelkie Wasze konstruktywne uwagi potraktuję bardzo poważnie i dokładnie przemyślę / przedyskutuję.

Dzięki!

krzysztofkepinski

Re: Mam takiego bloga...

Postprzez Konsultant FM Group
napisane: 30 Gru 2010, o 13:57

Sprawdź te programy partnerskie:

http://www.ezosfera.pl/sklep/program-partnerski
    http://www.czarymary.pl/affiliate_info.php
    http://www.wrozbyonline.pl/programpartnerskibanery/demo

Nie korzystałem z tych programów, ale mogą Cię zainteresować.

Konsultant FM Group

Dzięki za linki!

napisane: 30 Gru 2010, o 14:31

Dwa z powyższych były dla mnie nowe. Na jednej z tych stron znalazłem produkt, o którym piszę w mailingu... ale 5% prowizji daje mi raptem 3zł ze sprzedaży... :( musiałbym sprzedawać 1000 szt/m-c żeby z tego żyć :D

Czy ktokolwiek z Forumowiczów działa w branży New Age / Ezoterycznej? Może doradzicie, które produkty w tej branży cieszą się największym zainteresowaniem?

Pozdrawiam!

Krzysztof.

krzysztofkepinski

Re: Mam takiego bloga...

Postprzez Konsultant FM Group
napisane: 30 Gru 2010, o 15:31

Napisz więcej artykułów i linkuj nazwy produktów w ich
treści do sklepów partnerskich. Sugeruję dodawać do linków
partnerskich parametr rel="nofollow". Za pozycjonowanie
Ci nie zapłacą ;)

krzysztofkepinski napisał(a):Może doradzicie, które produkty w tej branży cieszą się największym zainteresowaniem?

Poczytaj jakieś forum ezoteryczne. Sprawdź o czym piszą.
Co ich interesuje? Jakimi zakupami się chwalą? Zarejestruj się
na nich i wypytaj ich dyskretnie za co płacą 8-)

Sprawdź też Keyword Tool External.

Konsultant FM Group

Re

Postprzez dragon86
napisane: 30 Gru 2010, o 19:04

Ja się nie znam na tarocie, ale polecę CI mój kurs o alternatywnym sposobie (nie tylko po przez bloga) zarabiania pieniędzy :)
Nosi tytuł "Marketing Mobilny w służbie blogerom" :D

adres to http://mm.pieniadzewsieci.com.pl/ :)

Opisałem między innymi jak stworzyć kurs oparty o SMS. Na tym również można zarobić pieniądze, promując go na blogu :)

Awatar użytkownika
dragon86

Miejscowość: Tarnów

Zbędna rejestracja

Postprzez Bartłomiej Jakubowski
napisane: 30 Gru 2010, o 19:48

Przeglądałem Twojego bloga i jest dość ciekawy.

Grupa docelowa jest specyficzna.

Przydała by się optymalizacja bloga pod SEO.

Uważam, że zupełnie nie potrzebna jest rejestracja, aby skomentować Twoje wpisy.

Też mam problem z odpowiednimi programami partnerskimi, dlatego pracuję nad własnymi produktami informatycznymi.

Awatar użytkownika
Bartłomiej Jakubowski

Miejscowość: Lublin

re

Postprzez D14bl0
napisane: 30 Gru 2010, o 20:31

Jak dla mnie mozna umiescic pare reklam z zakupami grupowymi - teraz to jest na czasie i kazdego raczej interesuje, wiec mozna sprobowac, bo chociaz siedze w programach partnerskich to w Twoim przypadku dlugo myslalem i rece mi opadly :/

Edit:
Ha! Mam ;) w netaffiliation jest program partnerski "Tara Jasnowidz":
Wynagrodzenie :
1,98 zł / rejestracja – display
2,78 zł / rejestracja – mailing

Mysle ze dobrze dopasowane tematycznie do Twojej strony

Wejdz na strone: http://netaffiliation.com ; zarejestruj sie, znajdz program partnerski o nazwie: "tara jasnowidz" i umiesc ich tresci na swojej stronie- jezeli masz duza liczbe odwiedzajacych masz szanse troche zarobic.

Awatar użytkownika
D14bl0

Miejscowość: Wroclaw

Kilka porad

Postprzez Internetoholik
napisane: 5 Sty 2011, o 12:32

Po pierwsze, odpowiedz sobie na pytanie czy warto już inwestować w reklamy czy lepiej budować zaufanie wśród swoich czytelników za pomocą ciekawej treści i rozreklamować dobrze swoją markę w internecie?
Nigdy nie używaj programów partnerskich ani nie wstawiaj reklam dopóki blog nie jest na to gotowy, pytanie jest jaki ruch masz w tej chwili na stronie i czy możesz osiągnąć dużo większy?

Faktycznie z Google (i od tej chwili popsuly mi sie polskie znaki na klawiaturze) bedziesz mial problem z pozyskaniem ruchu. Pod slowem kluczowym tarota jest duzo wyswietlen ale niestety naleza one do takich najwiekszych polskich stron wiec ciezko.
Google jednak nie jest jedyna mozliwoscia pozyskiwania potencjalnych klientów.

Fora internetowe i inne blogi o tarocie to jest to na czym sie musisz skupic. Znajdz najwieksze fora i blogi w swojej niszy i czesto udzielaj sie w dyskusjach, raz na jakis czas podaj link do swojego bloga a na forum trzymaj go w sygnaturze. Bardzo dobrze ze narazie stawiasz tarota za darmo co jest oczywiscie dobrym posunieciem marketingowym.

Jeszcze jedno, co Cie wyróznia na rynku? Dlaczego to ludzie maja przyjsc do Ciebie a nie do kogos innego? Odpowiedz sobie na to pytanie i trzymaj sie tej mysli.

Poza tym blip i facebook, udzielaj sie tam jak najwiecej, znajdz fanów taroty, zapraszaj do znajomych, prowadz z nimi dyskusje.

Dopiero gdy zbudujesz sobie zaufana spolecznosc pomysl o DOBRYM! programie partnerskim i stawianiu tarota za pieniadze i nawet nie mysl o AdSense bo to troche spierdoli tego bloga a nic nie zarobisz poniewaz osob bedzie i tak malo do tej formy reklamy (jesli Ci sie uda to sponsoring jest tez dobrym wyjsciem). Do Adsense potrzebujesz 100000+ uu uzytkownikow, podczas gdy 500-1000 osób które masz na liscie mailingowej, RSS i ktore komentuja twojego bloga to ogromny zarobek na programach partnerskich.

No i bedzie, powodzenia ;) :angel:

Awatar użytkownika
Internetoholik

Miejscowość: Częstochowa

Hej,

może powtórzę przedmówców, a może zrobię małe podsumowanie, ale wg mnie powinieneś sobie postawić kilka pytań:

- czego brakuje Twoim przyszłym klientom?
- jaki mają problem, żeby to osiągnąć?
- jaką masz receptę na to, żeby klient osiągnął swój cel?
- jak to będzie działało?
- jaki masz dowód, że to zadziała?

to taki ogólny szablon, który ja stosuję i doradzam, oczywiście można go sobie modyfikować w zależności od niszy, w jakiej się działa

bartekpronin

Miejscowość: Radom

Dzieki

napisane: 5 Kwi 2011, o 10:58

Witam i przepraszam, ze milczalem tyle czasu. Pisalem na blogu :)

Aha, chwilowo nie mam polskiej klawiatury, wybaczcie.

No wiec tak:

1. ogladalnosc: 2758 views w marcu, ponad 3 tys w styczniu, powoli rosnie.

2.

wlasnie sie zapisalem, dzieki :)

3.
Przydała by się optymalizacja bloga pod SEO.

co konkretnie masz na mysli?

postaw tarota za darmo - 1900 wyszukan/mc, 4 pozycja w google

chce jednak powoli "przestawic sie" w googlach na inne kursy, np. radzenia sobie ze stresem, medytacji, itp., co z czasem umozliwi wypuszczenie platnego ebooka, nagran audio, itp.

4.
Uważam, że zupełnie nie potrzebna jest rejestracja, aby skomentować Twoje wpisy

mam dzieki temu mozliwosc wysylania newslettera do zarejestrowanych i oni moga tez subskrybowac kategorie, ktore ich interesuja. Ale masz racje, na poczatek mozna by to odblokowac i dac kod captcha, pomogloby to pozycjonowac strone.

5.
Też mam problem z odpowiednimi programami partnerskimi, dlatego pracuję nad własnymi produktami informatycznymi.

zrobilem na razie dwa kursy na autoresponderze, planuje napisac nastepne, potem ebooki, podcasty i moze w koncu wideo.

6.
Ha! Mam ;) w netaffiliation jest program partnerski "Tara Jasnowidz":

Brzmi niezle! Na pewno przetestuje :) dzieki!

7.
Poza tym blip i facebook, udzielaj sie tam jak najwiecej, znajdz fanów taroty, zapraszaj do znajomych, prowadz z nimi dyskusje.

mialem profil na fb i ostro go promowalem, dodawalem znajomych, mialem ich 600+ gdy ktos to zglosil i zablokowali mi konto, bo to bylo konto fikcyjne a ja nie jestem gotowy na powiazanie tematyki ezoterycznej z moim nazwiskiem (co ludzie w mojej pracy powiedza?? :D). Zdaje sobie sprawe, ze ksywka zamiast imienia i nazwiska to blad w e-marketingu, ale co zrobic? Wymyslic fikcyjne dane? To znow mi zablokuja bo nie bede mial skanu z dowodu osobistego. Macie moze na to jakis sposob?

8. Podsumowanie:

czego brakuje Twoim przyszłym klientom?

- wiarygodnej odpowiedzi na nurtujace ich pytania, pocieszenia w ich obecnej sytuacji, kogos kto powie "bedzie lepiej", itp.

jaki mają problem, żeby to osiągnąć? jaką masz receptę na to, żeby klient osiągnął swój cel?

kasa, usluga Tarota kosztuje, 40-120+ PLN za 1h, u mnie maja za darmo ale musza poczekac srednio 1 m-c

jak to będzie działało? jaki masz dowód, że to zadziała?

osoba przychodzi, rejestruje sie w formularzu lub bierze udzial w okresowym konkursie (podkreca ludzi) na darmowego tarota i czeka na swoj termin. Moze tez wykupic platna usluge, wtedy czas oczekiwania to 1-2 dni. Umawiamy sie na skypie, w godzinach wieczornych. Po spotkaniu prosze dana osobe o krotki komentarz na blogu. Mam do tego zrobiony mechanizm, ktorym dodaje sobie te komentarze tutaj: http://mrkriss.net/tarot/opinie-uzytkownikow - jest juz tam kilkadziesiat pozytywnych opinii.

jedyny problem jaki z tym mam to... wlasnie pojawiajacy sie czasem brak ochoty na darmowego tarota, ale mimo to dotrzymuje terminow w 99%.

Jeszcze raz dziekuje Wam za ciekawe i inspirujace odpowiedzi. Super, ze jestescie :)

Krzysztof.

krzysztofkepinski

Następna

Wróć do Dla początkujących