Rok założenia: 2008Kontakt
informacje, porady i wskazówki głównie dla początkujących ebiznesmenek i ebiznesmenów
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

krzysztofkepinski napisał(a):a ja nie jestem gotowy na powiazanie tematyki ezoterycznej z moim nazwiskiem (co ludzie w mojej pracy powiedza?? :D)

A co to ich obchodzi? ;-)

Przypominam, że społeczeństwo to specyficzny twór, który pasjonuje się w zniżaniu każdego człowieka do własnego poziomu. Oczywiście, że jak ktoś się dowie, to może się śmiać... I tu przytoczę cytat z pierwszego kursu korespondencyjnego dotyczącego nauki gry na fortepianie: "Śmiali się, kiedy zapisałem się na kurs gry na fortepianie, ale kiedy usiadłem i zacząłem grać..." :-)

Nie przejmuj się ludźmi, bo po prawdzie to i tak Cię mają w... ekhm... dupie. Rób swoje ;-)

Sam stoję przed podobnym dylematem (serwis poświęcony uwodzeniu i związkom.. ) i - póki co - wybrałem sposób "pośredni". Tj. posługiwać się będę "ksywką", ale też nie będę jakoś specjalnie swojego imienia i nazwiska ukrywał... No i umieszczę swoje zdjęcie. Ludzi tak na prawdę to i tak nie będzie interesowało ani kim jestem, ani co robię, a jak nie będę się specjalnie "ukrywał" to i nie narobię wokół własnej osoby niepotrzebnego "szumu". Taki też sposób i Tobie radzę, bo specyfika Twojej niszy usprawiedliwia posługiwanie się pseudonimem (aura tajemniczości itd ;-) ). Czemu z tego nie skorzystać? Nie bój się jednak "podpiąć" konta na FB pod własne imię i nazwisko. Co nie jest tajemnicą nie jest interesujące i nie przykuje większej uwagi. Paradoksalnie najlepiej coś ukryć umieszczając to na widoku ;-)

Pozdrawiam:
Kamil Łapiński

Awatar użytkownika
Kamil Krzysztof Łapiński

Miejscowość: Białystok

qrde!

Postprzez krzysztofkepinski
napisane: 5 Kwi 2011, o 19:42

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

No masz trochę racji... zastanowię sie nad tym dowiązaniem do oficjalnego profilu na fb, choć na razie nie jestem na to gotowy ;) nie żebym się wstydził, po prostu nie lubię jak się ze mnie śmieją :D dzięki za podpowiedzi.

krzysztofkepinski

Fan Page

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 6 Kwi 2011, o 10:29

krzysztofkepinski napisał(a):mialem profil na fb i ostro go promowalem, dodawalem znajomych, mialem ich 600+ gdy ktos to zglosil i zablokowali mi konto, bo to bylo konto fikcyjne a ja nie jestem gotowy na powiazanie tematyki ezoterycznej z moim nazwiskiem (co ludzie w mojej pracy powiedza?? :D). Zdaje sobie sprawe, ze ksywka zamiast imienia i nazwiska to blad w e-marketingu, ale co zrobic? Wymyslic fikcyjne dane? To znow mi zablokuja bo nie bede mial skanu z dowodu osobistego. Macie moze na to jakis sposob?

Stwórz Fan Page dla swojej strony: http://www.facebook.com/pages/create.php
I nie będzie się na niej wyświetlać Twoje imię i nazwisko. Będzie nazwa Twojej strony. Tylko musisz pamiętać, żeby dodawać aktualizacje itp. jako "strona" a nie jako "Ty" czyli osoba - wtedy nikt nie będzie wiedział, że masz coś wspólnego z ezoteryką. Po prawej u góry w menu "konto" będziesz miał opcję "Korzystaj z facebooka jako strona".

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Tworzenie strony na FB

napisane: 6 Kwi 2011, o 10:50

Paweł Landzberg napisał(a):Tylko musisz pamiętać, żeby dodawać aktualizacje itp. jako "strona" a nie jako "Ty" czyli osoba - wtedy nikt nie będzie wiedział, że masz coś wspólnego z ezoteryką.

ktora opcje mam do tego celu wybrac?

Lokalny biznes lub miejsce
Firma, organizacja lub instytucja
Marka lub produkt
Artysta, zespół lub osoba publiczna
Rozrywka
Cause or Community

nie ma czegos takiego jak "strona" :(

?

krzysztofkepinski

Marka i produkt

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 7 Kwi 2011, o 10:22

Wybierasz opcję Marka i produkt. Tam z kategorii możesz wybrać "strona internetowa" - ja bynajmniej tą opcję wybrałem dla swoich fan page'y.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Dzieki :)

napisane: 20 Kwi 2011, o 10:28

zastanawiam sie nad opcja bloga z tematycznymi poddomenami: np. komedie.kkepinski.com, android.kkepinski.com, itp. Latwiej to wtedy technicznie zintegrowac z facebookiem. Zastanawiaja mnie cos innego - czy FB nie przyczepi sie ze mam kilka fb pageow do tej samej domeny kkepinski.com?

co o tym myslicie?

Pozdrawiam!

krzysztofkepinski

Re

Postprzez dragon86
napisane: 10 Cze 2011, o 20:23

Wydaje mi się że mają gorsze problemy jak doczepiać się do domen i subdomen :)
Technicznie rzecz biorąc, każda subdomena to osobna strona więc moim zdaniem nie będą się czepiać.

[center]
[/center]
Awatar użytkownika
dragon86

Miejscowość: Tarnów

Poprzednia

Wróć do Dla początkujących