Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Ogólnie umiem wstawiać obrazki i wiem o co chodzi przy pozycjonowaniu , mam problem gdyż jedne obrazki mi wchodzą a inne nie próbuje je wstawić tak samo mam je z tej samej strony mają taki sam znacznik JPEG i nie wiem na co mam zwracać uwagę nie popełniłem błędu przy wstawianiu z resztą w WordPress wstawia się bardzo prosto .
Wymień się Google + , Facebook Like dołącz do Programu Partnerskiego - http://likeplus.pl/
- Drako23
Podaj więcej danych. Czy te obrazki masz zaimportowane do Wordpressa czy prosto z kompa wstawiasz je? Czy może ręcznie wstawiasz w kodzie html? Jakie obrazki nie chcą Ci się dodać?
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Z kompa klikam edytuj stronę i wstawiam po przez kliknięcie w odpowiednim miejscy gdzie ma się znajdować , klikam wyślij/wstaw wybierz plik , wybieram obrazek wstawiam do lewej miniaturkę 150 x150 i zamiast obrazka wyskakuje mi mały kwadracik .Inne robię tak samo i normalnie mi się wstawiają mam jeden obrazek na każdą podstronę , uznałem że lepiej to wygląda i skojarzeniowo pasuje do tematu .
Zarabiaj na Polecaniu Kursów i Ucz się od Najlepszych - http://miastoszkolen.pl/
- Drako23
Sorki, że tak późno odpisuję. Chyba czasem mam podobny problem. Czasami jak wstawiam miniaturkę do wpisu w "opcjach własnych" to mam tylko taki kwadracik. Nie wiem od czego to jest. Ale wtedy usuwam tą grafikę, aktualizuję stronę i jeszcze raz wstawiam i aktualizuję. Spróbuj pousuwać tę grafikę. Może to jakiś bug - nie wiem - ale skoro inne Ci normalnie się wyświetlają, a ta jedna nie to może coś nie trybi. Ciężko mi powiedzieć.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Dzięki doceniam twoje odpowiedzi już kilka razy mi pomogły , nie musisz widzieć wszystkiego , po to jest forum żeby wspólnie ze wszystkim uzupełniać się wiedzą i iść do przodu 
Tani Dobry Hosting - http://www.netmark.pl/
- Drako23
Ja czasem zmieniam nazwę zdjęcia i pomaga.
Miałam też problem przy aktualizacji. Wgrywałam zmodyfikowany obrazek z tą samą nazwą, nadpisywał się. Ale wyświetlał się stary.
Pomagał też tylko zmiana nazwy.
To tak na przyszłość, gdybyś miał taki problem.
Miałam też problem przy aktualizacji. Wgrywałam zmodyfikowany obrazek z tą samą nazwą, nadpisywał się. Ale wyświetlał się stary.
Pomagał też tylko zmiana nazwy.
To tak na przyszłość, gdybyś miał taki problem.
-

IwonaSobieraj - Posty: 13
- Miejscowość: Southampton/Warszawa
Jeżeli obrazek wgrywany jest przez kreator, to czasem szuka katalogu 'tempowego'. Żeby wszystko grało należy w głównej ścieżce utworzyć katalog tmp z uprawieniami 777.
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
-

it-spleen - Posty: 697
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
Miałem podobny problem, ale z odtwarzaniem plików dźwiękowych na moim blogu. Dostawałem komunikat, że plik taki nie istnieje mimo podawania dobrej ścieżki. Dodawałem go na różne sposoby i ciągle było tak samo. W końcu wpadłem na pomysł, że pewnie chodzi o nazwę pliku, bo miałem w niej spacje i znak myślnika. Przypomniało mi się, że nazwy plików nie powinny mieć polskich znaków, znaków specjalnych lub spacji. Według tej zasady nazwałem plik i wtedy plik już był widoczny, więc pewnie tak jak Iwona napisała obrazki też powinny być dobrze nazwane.
-

Paweł Protaś - Posty: 12
- Miejscowość: Radzyń Podlaski
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-