Witam
1.mam pytanie czy obsługa e-maila jest wartościowa i opłaca się w to inwestować bo dostałem e-mail że wpłace 35 zł potem dostane jakiś kurs i se mam znajdować osoby na ten kurs i jeszcze raz czy to się opłaca?
2.http://www.zarabiajnaforex.pl/ Czy na tym się da zarobić grał ktoś na tej giełdzie gdzie na początek ma się 50 zł inwestuje się no itp.
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Witaj,
Odnośnie pierwszego pytania to coś na wzór zbierania listy adresowej to jest tak mi się wydaje. Napisz może dokładniej w czym rzecz, aby można było bardziej obiektywnie to ocenić.
Generalnie na forexie idzie zarobić. Nie wgłębiałem się w tę stronkę, ale takie słowa jak łatwo, jakieś wyliczenia nastawiają mnie raczej sceptycznie. Nic w życiu nie przychodzi łatwo i jeśli na forexie się nie znasz to możesz też wiele stracić.
Odnośnie pierwszego pytania to coś na wzór zbierania listy adresowej to jest tak mi się wydaje. Napisz może dokładniej w czym rzecz, aby można było bardziej obiektywnie to ocenić.
Generalnie na forexie idzie zarobić. Nie wgłębiałem się w tę stronkę, ale takie słowa jak łatwo, jakieś wyliczenia nastawiają mnie raczej sceptycznie. Nic w życiu nie przychodzi łatwo i jeśli na forexie się nie znasz to możesz też wiele stracić.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
To pierwsze jest nielegalne .. bo co ty niby robisz? ni to umowa o dzieło nie zlecenie ni praca? O samym produkcie itd wolę sie nie wypowiadać...
Jeśli chodzi o forex, to poszukaj platformy gdzie mozesz konto testowe sobie założyć. Mozna szybko dużo zarobić i szybko dużo stracić
A cała zabawa to inwestowanie z dźwignią na giełdzie - bardzo krótkotermionowo na bardzo małych różnicach kursów nawet na kilka minut.
Jeśli chodzi o forex, to poszukaj platformy gdzie mozesz konto testowe sobie założyć. Mozna szybko dużo zarobić i szybko dużo stracić
Zapraszam do zespołu- wspólny ebiznes, wspólne cele, wspólna praca...
sklep z biżuterią - jeśli chcesz zrobić prezent ukochanej
sklep z biżuterią - jeśli chcesz zrobić prezent ukochanej
-

precelik - Posty: 129
Powiem szczerze, że od momentu powstania tego tematu nie stałem się specjalistą ds. giełdy...
Ale zainspirowany założyłem sobie konto demo na xtb. Mają własną aplikację, która ma pomóc połapać się w całym tym bajzlu. Dziś się chwile bawiłem i bardziej mnie ona przeraża, niż zachęca do działania. Bynajmniej jednak fajna sprawa jest w inwestowaniu na minuty...
Można wiele stracić i jeszcze więcej zyskać. Z plusów - nie pobierają opłat za prowadzenie konta, ani za transakcje, tylko trzeba włożyć 2k zł na początek (można je wypłacić na drugi dzień)...
Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale zastosowanie dźwigni daje duże możliwości zarobku/straty przy małym kapitale własnym. Nie wiem co będzie, kiedy włożymy 20funtów, kupimy coś po pewnym kursie, a później transakcja straci na wartości ileś tam, dając nam np. minus w wysokości 100euro... trzeba to pewnie oddać...
Ja pobawię się przez trochę na koszt elektronicznego konta (mam tam 10.000zł), później zobaczymy, czy odważę się wsadzić w to 10zł
A to pierwsze pytanie, to wygląda mi na zwykłą piramidę
pozdrawiam
lapti
Ale zainspirowany założyłem sobie konto demo na xtb. Mają własną aplikację, która ma pomóc połapać się w całym tym bajzlu. Dziś się chwile bawiłem i bardziej mnie ona przeraża, niż zachęca do działania. Bynajmniej jednak fajna sprawa jest w inwestowaniu na minuty...
Można wiele stracić i jeszcze więcej zyskać. Z plusów - nie pobierają opłat za prowadzenie konta, ani za transakcje, tylko trzeba włożyć 2k zł na początek (można je wypłacić na drugi dzień)...
Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale zastosowanie dźwigni daje duże możliwości zarobku/straty przy małym kapitale własnym. Nie wiem co będzie, kiedy włożymy 20funtów, kupimy coś po pewnym kursie, a później transakcja straci na wartości ileś tam, dając nam np. minus w wysokości 100euro... trzeba to pewnie oddać...
Ja pobawię się przez trochę na koszt elektronicznego konta (mam tam 10.000zł), później zobaczymy, czy odważę się wsadzić w to 10zł
A to pierwsze pytanie, to wygląda mi na zwykłą piramidę
pozdrawiam
lapti
Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
-

lapti - Posty: 576
A próbowaliście platformę gowebtrade? Teraz również została wprowadzone najnowsze rozwiązanie do automatycznego tradingu - jakiego do tej pory nie było na rynku. Możecie stworzyć własnego robota w oparciu o swoją strategię w kilka minut, będziecie mieli możliwość przetestowania strategii na podstawie danych historycznych, wraz z optymalizacją wyników. Prosty w obsłudze, wyeliminowana została potrzeba tworzenia algorytmów.
Więcej informacji: robo@gowebtrade.com
Pobierz wersję demo robota: www.gowebtrade.pl/robot
Więcej informacji: robo@gowebtrade.com
Pobierz wersję demo robota: www.gowebtrade.pl/robot
- robogwt
Czy wie ktoś może w szczegółach jak wygląda rozliczanie podatku z Forexa w Polsce? Wiem, że X-Trade przysyłał kiedyś wypełnione formularze do PIT-a, ale oferta XTB jest trochę ograniczona. Czy ktoś z Was prowadzi rzeczywiste konto forex u zagranicznego brokera? Jak radzicie sobie z podatkami?
- krzysztofkepinski
Kiedyś zadałem to pytanie obsłudze xtb. Odpowiedź jest z 17.06.2010, więc trochę dawno, ale:
Pozdrawiam
R.
Nie wiem na ile jest to aktualne, ale poglądowo...Jeżeli chodzi o osobę fizyczną na koniec roku obrotowego wystawiamy Panu PIT 8C, płaci Pan od tego podatek w wysokości 19 %. Natomiast jeżeli osoba prawna prowadzi rachunek to forma rozliczenia wygląda zupełnie inaczej, comiesięcznie otrzymuje Pan zestawienie i w zależności od tego czy wygenerował Pan zysk czy stratę wykazuje Pan to odpowiednich częściach sprawdzań finansowych.
Pozdrawiam
R.
Simple guy from IT department
-

lapti - Posty: 576
Moje pytanie brzmi następująco: czy muszę się rozliczać ze skarbówką z zarobionych pieniędzy na giełdzie jeśli giełda ani firma ją prowadząca nie jest z polski, w tym momencie powinienem rozliczyć się z krajem w którym prowadzony jest dany serwis czyż nie?
to samo tyczy się własnie gry na wirtualnym kasynie ono według prawa polskiego nie może być opodatkowane przez państwo polskie gdyż nie jest w Polsce wiec sytuacja jest podobna do giełdy.
to samo tyczy się własnie gry na wirtualnym kasynie ono według prawa polskiego nie może być opodatkowane przez państwo polskie gdyż nie jest w Polsce wiec sytuacja jest podobna do giełdy.
-

yogi - Posty: 2
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-