Cześć nazywam się Michał mam 20 lat, studiuję dziennie. Jak łatwo się domyśleć przyszedłem tutaj po radę od e-biznesowych wyjadaczy:). Powiedzmy, że znalazłem tak zwaną niszę w polskim internecie na której według mnie można zarobić. Mam w głowie projekt, mniej więcej wiem jak chciałbym aby portal wyglądał. Jednak tutaj zaczynają się schody w postaci pieniędzy, których po prostu nie mam. Sam takiej strony nie wykonam bo się na tym nie znam, wysłałem maila do kilku agencji gdzie otrzymałem odpowiedź, że stworzenie takiego portalu to kwota rzędu od parunastu do parudziesięciu tysięcy złotych. Ostatnio czytałem o dofinansowaniach z unii europejskiej i tu rodzi się moje pytanie czy jako student mogę starać się o takowe dofinansowanie?. Jestem na początku e-biznesowej drogi, prosiłbym o jakieś rady czy wskazówki na początek, mówią, że jeśli ma się dobry pomysł to i pieniądze się znajdą - oby tak było w praktyce.
Pozdrawiam.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Czesc Michale.
Tak, jako osoba dorosla mozesz starac sie o dofinansowania unijne. Poczytaj o aktualnych programach i wybierz odpowiedni dla siebie (czyli zapewne nie wymagajacy wkladu wlasnego na poczatek). Jesli dostaniesz kase (co NIE jest latwe - uzerania sie z tym mnostwo), to bedziesz musial zalozyc firme i zapewne prowadzic ja przez minimum rok (zaleznie od warunkow dofinansowania, takie sa dosyc popularne). Cala zabawa trwa dobry rok od momentu rozpoczecia obowiazkowych szkolen biznesowych, przez napisanie biznesplanu, az po otrzymanie kasy (z poslizgiem, rzecz jasna). Nie martw sie jednak - nawet idiotyczne projekty dostaja czesto dofinansowania, wiec szanse nie sa az takie male, tylko musisz miec to dobrze rozplanowane i poparte argumentami liczbowymi. Powodzenia
Tak, jako osoba dorosla mozesz starac sie o dofinansowania unijne. Poczytaj o aktualnych programach i wybierz odpowiedni dla siebie (czyli zapewne nie wymagajacy wkladu wlasnego na poczatek). Jesli dostaniesz kase (co NIE jest latwe - uzerania sie z tym mnostwo), to bedziesz musial zalozyc firme i zapewne prowadzic ja przez minimum rok (zaleznie od warunkow dofinansowania, takie sa dosyc popularne). Cala zabawa trwa dobry rok od momentu rozpoczecia obowiazkowych szkolen biznesowych, przez napisanie biznesplanu, az po otrzymanie kasy (z poslizgiem, rzecz jasna). Nie martw sie jednak - nawet idiotyczne projekty dostaja czesto dofinansowania, wiec szanse nie sa az takie male, tylko musisz miec to dobrze rozplanowane i poparte argumentami liczbowymi. Powodzenia
Założenie witryny e-commerce to nie wszystko - trzeba wyciągnąć z niej jeszcze zyski z inwestycji. Prowadzenie sklepu internetowego może się szybko zwrócić - przeczytaj szczegóły na temat efektywnego zarządzania sprzedażą w Internecie. Apropo efektywności: jeśli Twój Windows stawia opory, zadbaj o wydajność komputera przez stosowanie moich w pełni bezpiecznych porad. Poważnie - to przyspieszy Twoją pracę!
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Cześć, dzięki za odpowiedź, czyli mam rozumieć, że aby starać się o takowe dofinansowania muszę założyć działalność gospodarczą i prowadzić ją przez min. jeden rok, z tego co mi wiadomo po założeniu takowej działalności będę musiał okładać składki ZUS. hm z mojego punktu to trochę nie możliwe, wiadomo z jakiej przyczyny hmmm 
- Mich20
Nie, odwrotnie. Najpierw sie starasz, a jak dostaniesz zgode to zakladadz dzialalnosc. ZUSu chyba nie placisz przez 2 lata jesli nie miales firmy lub mailes 5 lat przerwy od poprzedniej firmy. Pogooglaj
Pozycjonowanie i reklama płatna za kliknięcia to nie jedyne formy zdobywania ruchu na witryny. Przeczytaj, jaka promocja firmy będzie dla Ciebie najkorzystniejsza i wybierz najopłacalniejszy wariant. Jeśli ten artykuł przypadnie Ci do gustu, to zobacz także jak przyspieszyć Internet instalując przeglądarkę Google Chrome - zmiana będzie odczuwalna, obiecuję!
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Mnie się wydaje, że ZUS przez pierwsze dwa lata płacisz tylko 50%. Co do dofinansowania - to radzę postarać się o dobry biznesplan i mieć 'wtyki':). Co do dofinansowania - to rozplanuj to dobrze. I pamiętaj, że musisz przedstawiać rachunki na co dofinansowanie przeznaczyłeś (rzecz jasna muszą to być rzeczy związanie z Twoją pracą).
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
-

it-spleen - Posty: 697
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
Oczywiście Krzysztof masz rację, źle przeczytałem:) dzięki za odpowiedzi, troszkę poczytałem w sieci o tych dofinansowaniach i muszę przyznać, że cała ta procedura otrzymywania dotacji jest lekko pokręcona, patrząc na projekty które uzyskały już dofinansowania i ich niby innowacyjność trochę się zdziwiłem, niebagatelne kwoty rzędu 800k zastanawiają - na co tak kasa tak naprawdę poszła. Dla zainteresowanych, polecam również zajrzeć na stronę http://www.przedsiebiorczosc.com
Inny sposób na pozyskanie pieniędzy.
- Mich20
Ciągle zastanawiam się, czy nie zgłosić się po dofinansowanie, ale podobno jest tyle papierologii, że aż się odechciewa...
- bizneswoman
Jeśli dostaniesz dofinansowanie to nie możesz zlikwidować firmy przez określony w danej dotacji okres, czasami jest to nawet 5 lat, bo w przeciwnym razie trzeba zwracać kwotę dotacji i w tym czasie niestety zus trzeba płacić, a kryteria oceny są subiektywne, czasami innowacyjne projekty mają mniejsze szanse niż zupełnie nieinnowacyjne, a roboty z załatwianiem dotacji niestety niemało.
Styl skandynawski, prowansalski i angielski w Twoim domu stworzą stylowe artykuły dekoracyjne.
-

colibri - Posty: 25
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-