Witam:)
Chciałabym stworzyć politykę prywatności dla mojej strony, ale nie wiem czy sposób, który wymyśliłam jest ok.
Chciałam posłużyć się polityką prywatności innej firmy i na tej podstawie zrobić swoją?
Co o tym myślicie?
Chyba, że jest jakiś ogólnodostępny wzór?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Ja po raz pierwszy tez sie na tej polityce cneba wzorowalam. Wiadomo, ze autor ten udostepnia swoja polityke na swej stronie, i mozna z niej skorzystac. Jednak lepiej ja dopasowac do wlasnej dzialalnosci. Tak tez zrobilam, mimo oparcia o cenebowa to sporo pozmienialam aby odejsc od pierwowzoru w kierunku wlasnych sformulaowan. Oczywiscie pewne ogólne zdania mozna zachowac.
Zauwazylam, ze wciaz mamy w necie strony które powielaja ta polityke slowo w slowo a jedyna zmiana to tylko wstawienie swojej nazwy firmy
Polityka prywatnosci kojarzy sie najczesciej z czyms nudnym, czego nie chce sie czytac, nawet jej wlascicielom. Wiec wygodniej jest zrobic kopiuj - wklej. A potem w jej tresci sa sprawy które akurat nas nie dotycza lecz brakuje tych które dotyczyc powinny.
Chyba lepiej byc kreatywnym, uczciwym, dobrze znac swoja dzialanosc i swoich odbiorców.
Wtedy da sie to napisac
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
- Joanna Tor-Gazda
Witaj,
Weź regulaminy z kilku stron i na ich podstawie stwórz swój, oczywiście bez użycia kopiuj wklej. Najlepiej wzorować się na dużych portalach.
Weź regulaminy z kilku stron i na ich podstawie stwórz swój, oczywiście bez użycia kopiuj wklej. Najlepiej wzorować się na dużych portalach.
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Dokładnie poczytaj sobie inne polityki pomyśl Co pasuje do twojej stronki i napisz samodzielnie swoją politykę. I nie używaj ctrl+c ctrl+v bo było trochę stron z polityką napisaną właśnie tą metodą i nawet adresy nie były pozmieniane a to jest stanowczo niedopuszczalne.
-

www.skrypty.pro - Posty: 135
- Miejscowość: www.skrypty.pro
Szkoda że nie wszedłem tu wcześniej - strona podana przez Pawła wyjaśnia chyba wszystko. Ja pisząc politykę wzorowałem się na książce "Czas na e-biznes" Piotra Majewskiego, jeżeli ktoś szukałby dodatkowych źródeł 
-

Maciej Skrzypczak - Posty: 41
- Miejscowość: Żagań
- Kod: Zaznacz wszystko
Ja pisząc politykę wzorowałem się na książce "Czas na e-biznes" Piotra Majewskiego, jeżeli ktoś szukałby dodatkowych źródeł
Ja po raz pierwszy tez sie na tej polityce cneba wzorowalam. Wiadomo, ze autor ten udostepnia swoja polityke na swej stronie, i mozna z niej skorzystac. Jednak lepiej ja dopasowac do wlasnej dzialalnosci. Tak tez zrobilam, mimo oparcia o cenebowa to sporo pozmienialam aby odejsc od pierwowzoru w kierunku wlasnych sformulaowan. Oczywiscie pewne ogólne zdania mozna zachowac.
Zauwazylam, ze wciaz mamy w necie strony które powielaja ta polityke slowo w slowo a jedyna zmiana to tylko wstawienie swojej nazwy firmy
Polityka prywatnosci kojarzy sie najczesciej z czyms nudnym, czego nie chce sie czytac, nawet jej wlascicielom. Wiec wygodniej jest zrobic kopiuj - wklej. A potem w jej tresci sa sprawy które akurat nas nie dotycza lecz brakuje tych które dotyczyc powinny.Chyba lepiej byc kreatywnym, uczciwym, dobrze znac swoja dzialanosc i swoich odbiorców.
Wtedy da sie to napisac
-

dorkita - Posty: 19
- Miejscowość: Koszalin / Granada
.. i nie ma tu co dyskutować
Pisząc "wzorowałem" nie miałem na myśli całkowitego skopiowania ale napisania jej pod swoje potrzeby. Podałem tylko gdzie można znaleźć przykładowy zarys takiej polityki, bo podejrzewam że większość osób zaczynających z e-biznesem ma ten problem - jak to napisać, gdzie to znaleźć itp. Ja zaliczam się do tych osób i podając tytuł książki mam nadzieję że co niektórym pomogłem 
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Planujesz zacząć działanie w programach partnerskich, jednak nie wiesz do których się zapisać ? Sprawdź mój Katalog Programów Partnerskich
-

Maciej Skrzypczak - Posty: 41
- Miejscowość: Żagań
Tylko nadmienię że Polityka Prywatności musi być z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych. Warto przytoczyć tą ustawę z podaniem Dziennika Ustaw a nawet dołączyć ją w załączniku.
Przy pisaniu polityki prywatności pomocna może też być strona giodo.gov.pl bo jest ona poniekąd zbieżna z tym dokumentem
Przy pisaniu polityki prywatności pomocna może też być strona giodo.gov.pl bo jest ona poniekąd zbieżna z tym dokumentem
Paolina.pl Bielizna & Gadżety Erotyczne
- autofolie
Ja Polecam artykuł ze strony Artelis.pl Tomasza Kopery pt. "Jak napisać dobrą Politykę Prywatności?"
Tam wszystko jest napisane czarne na białym... co i jak zrobić... Pozdrawiam
Tam wszystko jest napisane czarne na białym... co i jak zrobić... Pozdrawiam
-

EbiznesBezGranic - Posty: 10
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-