co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
informacje, porady i wskazówki głównie dla początkujących ebiznesmenek i ebiznesmenów

Ja sobie pomniejszam rozmiar w photoshopie, potem odpalam irfanview i zapisuje tam w jpeg z mniejsza jakoscią - bardzo mocno tam kompresuje i mało traci się na jakości. W sumie mój avatar zajmuje niecałe 3 kb :P

Co to powrotu na stronę główną, to jest kilka błędów na forum. Krzywy z nimi walczy, ale nie jest to takie łatwe ;). Ale ogólnie da się żyć :D

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Jak wspomniał Paweł, forum wymaga dopracowania. Szukam nawet osoby, która to zrobi. Jest kilka rzeczy do dopracowania. Mam również trochę nowych pomysłów. Ale muszą poczekać.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Pawle tak się zastanawiam czy jak będziesz miał tysiące użytkowników i każdy będzie miał problemy z avaterem - to czy będzie chciało Ci się dalej na ten problem odpowiadać? Czy lepiej zmienić ustawienia forum ? :>

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

ciekawe czy się udało z tym obrazkiem

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Marcin, co masz na myśli? Co mam Twoim zdaniem zmienić w ustawieniach? Dać możliwość umieszczania avatara np. do 100kB? :)

Zrobię inaczej: jak forum będzie miało tysiące użytkowników, wprowadzę usługę - kompresja i docinanie avatara za 99,99 pln, hrehehehehehhehehehehehhehehe

Awatar użytkownika
Administrator

Re: avatarki avatarki

Postprzez Marcin Godlewski 20 Lut 2009, o 12:05

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Marcin, co masz na myśli? Co mam Twoim zdaniem zmienić w ustawieniach? Dać możliwość umieszczania avatara np. do 100kB? :)

Zrobię inaczej: jak forum będzie miało tysiące użytkowników, wprowadzę usługę - kompresja i docinanie avatara za 99,99 pln, hrehehehehehhehehehehehhehehe

hehe tak zwiększyć wage obrazka wtedy może i więcej bedzie Ci zjadało transferu, miejsca na dysku ale przynajmniej uciążliwego problemu się pozbędziesz ;)

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

No dobrze. Ulegnę nieco. Zwiększyłem maksymalny rozmiar avatara do 20000 bajtów, czyli nieco poniżej 20kB. Wystarczy chyba ;)

Choć miałem spory dylemat. Dziś przeglądałem forum przez komórkę. Tam każde 10kB ma znaczenie. I same avatary dają się we znaki :?
Mając jednak na uwadze, że przez telefon komórkowy bardzo mało osób korzysta z Netu, a równocześnie łącza tradycyjne są coraz szybsze - niech "stracę" z tymi avatarmi :lol:

Tylko teraz zobaczymy, czy skończą się problemy........

Awatar użytkownika
Administrator

:) no z tymi 20kb chyba nie będzie już problemu - teraz trzeba tylko zachęcać i przyciągać większą ilość użytkowników :)

Z internetu przez telefon korzystam raz na jakiś czas - zazwyczaj jak się nudzę na jakimś szkoleniu ;)

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Jak mi sie udało to innym tym bardziej

Postprzez Wesy 1 Lis 2010, o 23:24

Jak widać i mi się udało umieścić avatar bez problemu. A jak mi się udało, to innym tym bardziej powinno, bo moja znajomość komputera była naprawdę ograniczona do podstaw.

http://www.misz-masz.pl koszulki z nadrukami, fotokubki, fotopuzzle, dyplomy, certyfikaty
Wesy

Miejscowość: Dzierzgoń

Prosty avatar

Postprzez Paweł 'krzywy' Krzyworączka 1 Lis 2010, o 23:33

Wesy napisał(a):Jak widać i mi się udało umieścić avatar bez problemu

No to super!
W takim razie tego problemu chyba nie ma :sun:

Awatar użytkownika
Administrator

PoprzedniaNastępna

Wróć do Dla początkujących