Rok założenia: 2008Kontakt
informacje, porady i wskazówki głównie dla początkujących ebiznesmenek i ebiznesmenów
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

reklama

Postprzez mariusz21zs
napisane: 24 Paź 2011, o 12:58

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

znacie jakieś ciekawe strony na reklamę?

mariusz21zs

reklama

Postprzez JakubJakub
napisane: 24 Paź 2011, o 16:12

popróbuj się reklamować na: www.adtaily.pl Bardzo tanie reklamy, za 1zł dostaniesz już baner 125x125 na 24h. Warto spróbować zanim zaczniemy reklamować się na adwords czy facebook ;)

Awatar użytkownika
JakubJakub

a może link w podpisie/profilu

Postprzez favor
napisane: 23 Lis 2011, o 08:07

jak zacznę dodawać link do strony to chyba mnie wywalą pozdro

Miałbym nieco inny pomysł, czy sugestię. Linki w treści, linkami w treści. Zwóć proszę uwagę, że większość miejsc typu fora oraz zapewne wiele blogów umożliwia nam edycję swoich wpisów.
Tego forum jeszcze specjalnie nie znam, ale ogólnie zauważyłem, że funkcjonuje to dość ciekawie. Podpis jest albo pod spodem i tam może być link (w końcu tylko informacja o profilu). A bodajże na forum dobrychprogramów zauważyłem, że obok każdej wypowiedzi jest coś na kształt podpisu (awatar + informacje). Tam można spokojnie link umieścić i nikt się nie czepi (tym bardziej, że w większości przypadków w info profilu jest opcja "moja/twoja" strona www).

Jedno jest oczywiście pewne. Raczej powinny być to naprawdę wartościowe wpisy, tak jak komentują to moi przedmówcy. Robot robotem, ale chodzi o klientów. Chyba, że jakieś kiepskie forum, ale to już prawie pod spamowanie podchodzi. Nieprawdaż?

favor

Z uwagą przeczytałem rady.

Postprzez badawaw
napisane: 9 Lut 2012, o 18:39

Mam też swoją biznesową stronę do wypromowania i mam ambicje zrobić to samemu.
Po 5 miesięcznej pracy nad stroną podzielam opinię kolegów.
Udzielam się nawet rzadziej na forach tematycznych i uważam że nie należy na siłę wciskać swoich reklamowanych linków. Jeszcze wówczas gdy pisze się nie na temat. Stronę też staram się wpisywać do katalogów tematycznie związanych z moją branżą nieruchomości. Oczywiście niektóre wpisy są płatne ale wydatek kliku złotych się opłaca. Natomiast gdy proponują mi klika set złotych na rok to odmawiam. Moja branża jest specyficzna i tak muszę opłacać miejsca na portalach z ofertami nieruchomości i tam często też mam linki. Także polecam koleżance znalezienia takich portali z jej branży. Nie wiem czy jako amator osiągnąłem sukces w pozycjonowaniu aby w kilka miesięcy samodzielnie być ocenionym na PR-2 i mieć 20-50 wejść dziennie. W mojej branży pozycjonowanie jest wyjątkowo trudne bo muszę konkurować z największymi ale w swoim regionie Pruszkowa zaczynam być coraz wyżej. Choć do zauważyłem, że dla Google ważne jest aby miał przy każdym wejściu nowe informacje w sieci na temat mojej strony. Także konieczna jest systematyczność i aby oprócz zamieszczenia linku była i jakaś informacja (czyli słowa kluczowe) Tu ich nie zamieszczam bo nikogo tu nie interesują mieszkania na sprzedaż czy nieruchomości. Byłbym więc śmieszny i mało wiarygodny z takim wpisem.

badawaw

Miejscowość: Mazowsze/ Pruszków

Miejsca na reklamę

Postprzez eldrezzz
napisane: 25 Kwi 2012, o 21:38

Myślę, że warto rozważyć reklamę nie tylko w necie, ale także na nośnikach zewnętrznych. Z tym, że nie billboardy, etc. ponieważ to już się opatrzyło i spowszedniało, ale głównie telebimy - zarówno mobilne jak i stacjonarne. Ja swoją kampanię rozpocząłem od wizyty na http://ledplatform.pl/. Możesz tam znaleźć ogłoszenia właścicieli i administratorów takich telebimów, a także wziąć udział w licytacji ceny za kampanię reklamową. U mnie się sprawdziło, zainteresowanie przerosło moje oczekiwania.

eldrezzz

komentarze na innych blogach

Postprzez Rafał Soiński
napisane: 4 Maj 2012, o 20:12

Często jest tak, że jeśli komuś wpiszemy kilka dobrych komentarzy, to będzie czuł się zobowiązany, aby się nam zrewanżować, a to z kolei daje na twoim blogu zwiększenie wiarygodności i atrakcyjności twojej osoby i twoich wpisów.

Uważam, że we wszystkim, co robimy z pasją, prędzej czy później przyjdą pozytywne efekty, dlatego często o sukcesie przesądza wytrwałość.

Awatar użytkownika
Rafał Soiński

Miejscowość: Kalisz

na forum

Postprzez JakubJakub
napisane: 14 Maj 2012, o 18:45

Od niedawana jak widać na forum jest blok reklamowy z adtaily.pl więc daleko szukać nie musisz, możesz reklamować się tutaj :)

Awatar użytkownika
JakubJakub

Poprzednia

Wróć do Dla początkujących