co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
informacje, porady i wskazówki głównie dla początkujących ebiznesmenek i ebiznesmenów

False PageRank

Postprzez gru 7 Lip 2009, o 08:29

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam, kolejne pytanie- tym razem o fałszywy PR, zdarzyło mi się to na samym początku, jeszcze nie do końca zdając sobie sprawę z tego co tak naprawdę robię ( pozycjonowanie) zaczęłam dodawać naszą stronkę do różnych katalogów, później zainteresowałam się PR, który oczywiście ( :) ) był zerowy ale po jakimś czasie skoczył mi na 2 ( sic! ), zaczęłam czytać więcej o PR i trafiłam na wykrywacza fałszywego PR ( http://www.build-reciprocal-links.com/fake-rank-checker/... no i tu zaskoczenie- PR oszukany... jak? dlaczego? ( Żebym choć wiedziała jak się to robi :) ) .A najlepsze jest to, ze na różnych komputerach u nas w firmie pokazywały się rózne PR ( zmiennie 1 i 2 ) teraz jest stablina ( :( ) jedyneczka no ale jest...
Ktoś wie dlaczego tak się wydarzyło ?

Poprawiłem odnośnik, bo źle wpisałaś ;)
Kamil Lubelski

De gustibus ...
http://docsystems.pl
Piszę poprawnie w ojczystym języku... przynajmniej się staram.
Awatar użytkownika
gru

Miejscowość: Kalisz

gru,
Nie masz się czym przejmować. To nic strasznego ;)
False PageRank jest związany z jakimś błędem w algorytmie stworzonym przez Google do obliczania PR stron WWW. Na czym dokładnie ten błąd polega? Tego nie wiadomo (jeśli ktoś wie, niech napisze).

Sprawdziłem PageRank różnych serwisów tym narzędziem, co podałaś. Moje krzywy.pl też jest invalid, hehe. ebiznesy.pl i to forum również. Dodam tylko, że np. ebiznesy.pl nie było dodawane do katalogów. Nie szukałbym tutaj związku.
Po prostu nie przejmuj się tym. Nic Ci nie grozi.

A najlepsze jest to, ze na różnych komputerach u nas w firmie pokazywały się rózne PR ( zmiennie 1 i 2 ) teraz jest stablina ( :( ) jedyneczka no ale jest...

Normalna sprawa.

PS. Mam prośbę, gru. Staraj się, jeśli możesz, nie formatować całego tekstu jako pochyły przy wpisach. Niepotrzebnie utrudnia to odbiór. A jeśli chcesz mieć taką fioletową czcionkę (to chyba fiolet, nie? jestem facetem, więc zbyt wielu kolorów nie rozróżniam, hehehehe), to nie ma sprawy. Twoje posty będą się wyróżniały nieco :mrgreen:

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Re: Co to jest False PageRank?

Postprzez gru 7 Lip 2009, o 10:04

Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):PS. Mam prośbę, gru. Staraj się, jeśli możesz, nie formatować całego tekstu jako pochyły przy wpisach. Niepotrzebnie utrudnia to odbiór. A jeśli chcesz mieć taką fioletową czcionkę (to chyba fiolet, nie? jestem facetem, więc zbyt wielu kolorów nie rozróżniam, hehehehe), to nie ma sprawy. Twoje posty będą się wyróżniały nieco :mrgreen:

Kursywę więc zarzucam, przy kolorku zostanę :)( gratuluję świetnego forum )pzdr.

De gustibus ...
Awatar użytkownika
gru

Postprzez precelik 7 Lip 2009, o 13:03

Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):False PageRank jest związany z jakimś błędem w algorytmie stworzonym przez Google do obliczania PR stron WWW.

A to nie jest przypadkiem, page rank powstały po przekierowaniu domeny? Robili różne jaja, przekierowania "na chwilę" by PR skoczył i sprzedac daną domenę. Powyższy skryt wyszukuje zapewne przekierowac czy coś takiego.

Może jeszcze sprawdzac na różnych serwerach google, czy na kazdym ma takie samo PR.

No ale to tylko domysły. W kazdym razie poszukaj w gogle hasła "jak oszukac pagerank"

Ostatnio edytowany przez precelik, 7 Lip 2009, o 13:06, edytowano w sumie 1 raz
Zapraszam do zespołu- wspólny ebiznes, wspólne cele, wspólna praca...
sklep z biżuterią - jeśli chcesz zrobić prezent ukochanej
Awatar użytkownika
precelik

Postprzez gru 7 Lip 2009, o 13:06

precelik napisał(a):
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):False PageRank jest związany z jakimś błędem w algorytmie stworzonym przez Google do obliczania PR stron WWW.

A to nie jest przypadkiem, page rank powstały po przekierowaniu domeny? Robili różne jaja, przekierowania "na chwilę" by PR skoczył i sprzedac daną domenę. Powyższy skryt wyszukuje zapewne przekierowac czy coś takiego.

Nie było żadnego przekierowania, tylko dodawanie do kolejnych katalogów... być moze za dużo tego na raz było i się 'zbiesiło' ?

De gustibus ...
Awatar użytkownika
gru

Re: False PageRank

Postprzez Paweł Landzberg 13 Lip 2009, o 17:27

Ja bym się tym nie przejmował, dziwny ten skrypt jest.

Tez słyszałem o tych zabawach z przekierowaniami, o których wspomniał Tomek.

Sprawdziłem sobie i mam wyniki takie:

Witrynkę mam całą przekierowaną na bez "www". I tu według skryptu mam PR = N/A i jest niby prawidłowy.

Wpisując stronę z początkiem "www" mam PR = 2 - nieprawidłowy.

Jak dla mnie coś ten skrypt do sprawdzania fałszywego PR jest dziwny.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Wróć do Dla początkujących

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość